Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
Czesc
Mam problem z sygnalem modem GC85 mieszkam w Zgorzelcu. Mam do was pytanie jaka antene wybrac zeby byl jak najlepszy sygnal. Chodzi glownie o to ze mam lagi w grze internetowej i chcem sie ich pozbyc! Doradzcie mi cos prosze !!
moja rada - przestań spamować zadałeś to samo pytanie na forum internet radiowysardo nunspa
Lagi w grze, to najprawdopodobniej zbyt duży PING i tu nic nie poradzisz. Może też być tak, że masz słaby sygnał i przełącza Cię z EDGE na GPRS. W takim przypadku przydała by sie antena.
Pytanie- masz EDGE i ile kresek
Mam zasieg EDGE i pisze w programie ze jest zasieg EDGE przewaznie 3kreski teraz mam 4. Jak otwieram okno to minimalnie lepiej chodzi Antenka zewnetrzna powinna wyeliminowac lagi mam na mysli ta http://www.allegro.pl/item164925020_ant ... f_vat.html
Co o niej myslicie?
Antena prawie zawsze polepsza zasieg i moc sygnału ale o grach na EDGE to raczej zapomnij.UMTS to już coś.
Jeśli chodzi o antenę to jeśli dobierzesz sobie konektor do modemu to bedzie pasować.
Czyli mowisz ze jak polepszy sie moc sygnalu i zwiekszy sie zasieg to lagi nie zmaleja na grach EDGE?
Ten korektor to dokladnie o co chodzi? Bo mi sie wydaje ze wtyczka od antenki pasuje to mojej karty bez korektorow ani zadnych potrzebnych rzeczy.
Zapomnij o tej torpedzie, taka antena jest na 20km. Jak ją podłączysz zacznie ściągać sygnał z BTSów oddalonych o wiele kilometrów. Jeszcze zamiast EDGE trafi Ci się GPRS . Wystarczy dookólna pooglądaj tutaj (akurat tu nie nazywają jej dookóla tylko na magnesie, jednym słowem taki bat)
Nie chodzi o korektor tylko konektor. Ta antena z allegro ma na końcu kabla złącze FME. Ty potrzebujesz dokręcić do FME konektor do modemów GC 75/85 Patrz w linku, który Ci dałem. Na trzeciej stronie są anteny z gotowym konektorem tylko do GC75/85
I tak jak napisał Jaco, z EDGE nie pograsz chyba, że w szachy
Zamiast poszukać na allegro coś tańszego ty wybrałeś antene nie bardzo pasujacą do twojego modemu.Tak jak napisał @sardo nunspa dookolna powinna ci poprawć co nieco zasięg ale lgów nie zlikwidujesz.
Mozesz mi wytlumaczyc na czym dokladnie polega ten konektor? Ja mam w domu antenke zewnetrzna(niemiecka firma altrix) na magnesie i jak kupie ten konektor to bede mogl podlaczyc swoja antenke?
Czyli antenka zewnetrzna nie zmniejszy mi lagow w grach nawet o troche? To poco ona jest?
Dzieki za odpowiedzi! Pozdro
Jaką końcowke na ta antena SMA FME.Są naprawde różne.Konektor służy do połączenia anteny z modemem.Jeśli dobierzesz odpowiedni do swojej to nie ma przeszkody.Tylko czy spełni swoją role tego ci nie zagwarantuje.
Aha czyli konektor mamy juz z glowy. Moja antenka <font color="#FF00FF"><b>»»nie wiem««</b></font> czy jest sprawna w 100% wiec prosilbym jeszcze o link do jakiejs dobrej antenki glownie zeby zmniejszyla lagi na grach EDGE.
Jak cos zapraszam na gg 8345162
Dzieki
Poszukaj sam na allegro.Ja znajde dla ciebie za 1000 zl a ty powiesz mi ze za drogo.Masz tam wszystko co potrzeba. Firma Dipol tez oferuje takie anteny. Google i do dzieła.
Powodzenia.
Zamykamy
No wiesz ale Ty sie bardziej znasz na antenkach i Moderator niz ja.
Wolal bym zebyscie cos zaprononowali Jeszcze ja cos zlego zamowie tak jak z ta antenka "torpeda" co chcialem kupic i bym wyrzucil kase w bloto.
Proponujcie jakies linki ale cos za dobra cene a nie 1000zl
Dzieki
Opis produktu
Antena magnetyczna 5dB 900/1800 MHz GPRS/EDGE + konektor do modemu SONY ERICSSON GC 75 GC 85
Skoro tak piszą to tak musi być.Nawet tania.Choć tu: http://www.allegro.pl/item163971550_ant ... _gc85.html
jest tańsza i taka sama.
A znalezienie jej zajeło mi ok 1 minutę.
yyy... ale mysle, ze wazne pytanie... w jaka gre chcesz grac i jakie opoznienia Cie interesuja? bo wydaje mi sie ze na edge minimalne opoznienia jakie mozna uzyskac to okolo 300ms, nizej raczej nie zejdzie... czyli strzelanki 3d typu counter-strike mozna sobie odpuscic... bez wzgledu na zastosowana antene
ja aktualnie na edge (choc fakt, zasieg slaby) pingujac wp.pl mam okolo 400ms, natomiast na umts 100 pare ms, wiec jesli bys znalazl w poblizu nadajnik 3g to moze to by byla dobra inwestycja? i net ogolem by tez przyspieszyl :-)
W Csa mi nie zalezy a ping mam tam 3000 Gram w Tibie i zalezy mi na troche mniejszych lagach. Dzis wyslalem pieniazki wiec sroda/czwartek powinna byc antenka. Zobaczymy jak bedzie chodzic.
Mam jeszcze jedno pytanie do Was wszystkich
Jest jakis program albo jakies kody czy cos zeby sprawdzic moc sygnalu i wiedziec gdzie najlepiej postawic antene? Bo widzialem wlasnietakie pytania ale do IPLUSA a ja chcialem sie dowiedziec do GC85 Orange
Piszcie dzieki!
Troche skomplikowane tu sa rzeczy =P To jest jedyne wyjscie zeby obliczalo predkosc? Nie ma jakiegos programu do sciagniecia ktory pokazuje jaka jest predkosc?
Kupilem ta antenke i minimalnie lepiej chodzi mi gra a strony duzo lepiej sie laduja mam 5/5 kresek i wszystko jest OK ! Polecam ta antenke do GC85!
dzieki za all i pozdro!
ja natomiast mam pytanie: jak sprawdzić czy antena nie jest uszkodzona? Mam antenke na magnesie którą uzywałem do telefonu kilka l;at temu. Teraz chciałem użyc jej do modemu GC 85. Sprawdzałem miernikiem "przewodnictwo " jest. Ale pamiętam że były z nią jakieś kłopoty albo z telefonem bo po podłączeniu jej gubił zasięg wktótce po tym telefon zmieniłem a antena leżała. Może ktoś pomoże.