testowałem juz klika modemow na PCMCIA i na większosci (tylko nie NOKIA D211) przy połączeniu w głośnikach slysze brzeczenie (taki efekt mozna uslyszec po polozeniu tel. komorkowego obok glosnika glosnika).
Jak sobie z tym poradzic, czy antena zewnetrzna cos pomoze?
Slot PCMCIA znajduje się blisko modulu muzycznego na plycie glownej - czy moze to tego wina, ewentualnie czym mozna by bylo zekranowac w jakis sposob.
Jedynie przy karcie NOKII D211 nie mam takich efektow, moze dlatego ze antena w tej karcie wystaje dalej od np. GLOBETROTTER COMBO EDGE- ktora obecnie uzywam, ale to samo mialem na GC79 i GC89. To chyba nie jest jakiś kluczowy problem ? Przenoszę do bardziej właściwego działu. Moderator ->Ufo atakuje
koRnac pisze:testowałem juz klika modemow na PCMCIA i na większosci (tylko nie NOKIA D211) przy połączeniu w głośnikach slysze brzeczenie (taki efekt mozna uslyszec po polozeniu tel. komorkowego obok glosnika glosnika).
Jak sobie z tym poradzic, czy antena zewnetrzna cos pomoze?
Slot PCMCIA znajduje się blisko modulu muzycznego na plycie glownej - czy moze to tego wina, ewentualnie czym mozna by bylo zekranowac w jakis sposob.
Jedynie przy karcie NOKII D211 nie mam takich efektow, moze dlatego ze antena w tej karcie wystaje dalej od np. GLOBETROTTER COMBO EDGE- ktora obecnie uzywam, ale to samo mialem na GC79 i GC89.
Są dwa rozwiązania.
gorsze - zastosuj antenę zewnętrzną
lepsze - włóż kartę UMTS - ta Ci nie będzie pyrkać
ja mam GC89 i nie pstryka mi nic a nic w glosnikach.... jedynie problem jest jak gadam na skype to odbiorca slyszy to pstrykanie ale jak podepne mikrofon zewnetrzny ( nie ten wbudowany w lapku) to jest oki,
Jeśli używasz laptopa i korzystasz z modemu pcmcia to na to nie ma sposobu, chyba że modem zastąpisz telefonem i podłączysz go do laptopa przez bluetooth. Telefon zawsze możesz położyć w takiej odległości od kompa żeby w głośnikach nie pierdziało.