brzęczenie, bzyczenie, pikanie w głosnikach

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
koRnac
Początkujący użytkownik forum

brzęczenie, bzyczenie, pikanie w głosnikach

Post autor: koRnac »

testowałem juz klika modemow na PCMCIA i na większosci (tylko nie NOKIA D211) przy połączeniu w głośnikach slysze brzeczenie (taki efekt mozna uslyszec po polozeniu tel. komorkowego obok glosnika glosnika).

Jak sobie z tym poradzic, czy antena zewnetrzna cos pomoze?
Slot PCMCIA znajduje się blisko modulu muzycznego na plycie glownej - czy moze to tego wina, ewentualnie czym mozna by bylo zekranowac w jakis sposob.

Jedynie przy karcie NOKII D211 nie mam takich efektow, moze dlatego ze antena w tej karcie wystaje dalej od np. GLOBETROTTER COMBO EDGE- ktora obecnie uzywam, ale to samo mialem na GC79 i GC89.
To chyba nie jest jakiś kluczowy problem ? :wink: Przenoszę do bardziej właściwego działu. Moderator ->Ufo atakuje
koRnac
damis
Stały użytkownik forum

Re: brzęczenie, bzyczenie, pikanie w głosnikach

Post autor: damis »

koRnac pisze:testowałem juz klika modemow na PCMCIA i na większosci (tylko nie NOKIA D211) przy połączeniu w głośnikach slysze brzeczenie (taki efekt mozna uslyszec po polozeniu tel. komorkowego obok glosnika glosnika).

Jak sobie z tym poradzic, czy antena zewnetrzna cos pomoze?
Slot PCMCIA znajduje się blisko modulu muzycznego na plycie glownej - czy moze to tego wina, ewentualnie czym mozna by bylo zekranowac w jakis sposob.

Jedynie przy karcie NOKII D211 nie mam takich efektow, moze dlatego ze antena w tej karcie wystaje dalej od np. GLOBETROTTER COMBO EDGE- ktora obecnie uzywam, ale to samo mialem na GC79 i GC89.
Są dwa rozwiązania.
gorsze - zastosuj antenę zewnętrzną
lepsze - włóż kartę UMTS - ta Ci nie będzie pyrkać :)
Karolus

Post autor: Karolus »

ja mam GC89 i nie pstryka mi nic a nic w glosnikach.... jedynie problem jest jak gadam na skype to odbiorca slyszy to pstrykanie ale jak podepne mikrofon zewnetrzny ( nie ten wbudowany w lapku) to jest oki,
malyiq

Post autor: malyiq »

Odstaw trochę głośniki od modemu. To z pewnością pomoże. Przestawiaj je dotąd aż przestaną "pyrkać"
koRnac

Post autor: koRnac »

malyiq pisze:Odstaw trochę głośniki od modemu. To z pewnością pomoże. Przestawiaj je dotąd aż przestaną "pyrkać"
w laptopie sie nie da.

Na moje dolegliwosci <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> pomaga antena zewnetrzntrzna, ale to dodatkowy gadzet ktory musze ze sobą nosić. :(
koRnac
fuhmen
Stały użytkownik forum

Post autor: fuhmen »

Jeśli używasz laptopa i korzystasz z modemu pcmcia to na to nie ma sposobu, chyba że modem zastąpisz telefonem i podłączysz go do laptopa przez bluetooth. Telefon zawsze możesz położyć w takiej odległości od kompa żeby w głośnikach nie pierdziało.
iPlus -MotorolaV235
ODPOWIEDZ