najtańszy modem obsługujący HSDPA?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
najtańszy modem obsługujący HSDPA?
potrzebuje modem do laptopa, ktory obsluguje ta technologie.
nie musi miec jej zaimplementowanej fabrycznie, np do optiona u740 odpowiedni firmware pojawil sie po czasie i trzeba bylo go wgrac samemu.
co polecacie, glownie chodzi mi o nowki, moze byc allegro ale tam nie znalazlem niczego w sensownej cenie
nie musi miec jej zaimplementowanej fabrycznie, np do optiona u740 odpowiedni firmware pojawil sie po czasie i trzeba bylo go wgrac samemu.
co polecacie, glownie chodzi mi o nowki, moze byc allegro ale tam nie znalazlem niczego w sensownej cenie
-
- Stały użytkownik forum
Re: najtańszy modem obsługujący HSDPA?
Jeśli nie zraża Cie chińszczyzna i abonament za usługę - Huawei w blueconnect za 1 zł i w iPLus za 49 zł (ceny netto).fresh pisze:potrzebuje modem do laptopa, ktory obsluguje ta technologie.
-
Moim zdaniem Pytającemu chodziło o wolny rynek, a nie o abonament.
Najtańszy z HSDPA widziałem ostatnio na Allegro - Globetrotter za 460 zł, faktura, 2 lata gwarancji.
Pozdrawiam
Najtańszy z HSDPA widziałem ostatnio na Allegro - Globetrotter za 460 zł, faktura, 2 lata gwarancji.
Pozdrawiam
Marcin
-
- Stały użytkownik forum
Jeżeli masz link do tej aukcji to chętnie spojrzę na nią.. - Od pewnego czasu regularnie przeglądam aukcje modemów pcmcia i najtańszy z HSDPA był to GT Max za lekko ponad 600złzefliczek pisze:Moim zdaniem Pytającemu chodziło o wolny rynek, a nie o abonament.
Pozdrawiam
-
dokladnie, a co do modemu szkoda bo w takiej cenie nie ma teraz nic na allegrozefliczek pisze:Moim zdaniem Pytającemu chodziło o wolny rynek, a nie o abonament.

-
- Stały użytkownik forum
Dlatego pisałem : Jeśli nie zraża Cie chińszczyzna i abonament za usługę....Domyślam się, że jedna abonament Cię zraża - w takim razie rzeczywiście Allegro, przy czym uważaj, bo za chwilę pojawi się całe mnóstwo Merlinów 530 i 630. Mijają dwa lata od momentu jak wystartował Plus i ERA - klienci zaraz się będą aneksować. One z HSDPA nie mają nic wspólnego - nawet nie maja EDGE'a
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dziś podali na telefon.gsm.pl że Orange wprowadził do oferty Motorole V3xx z obsługą HSDPA.
Ciekawe jak to się sprawuje w praktyce. Może ktoś z forum jest już szczęśliwym posiadaczem tego terminalu???
Takie pytanie z innej bajki.
System transmisji danych nie ma wpływu na prędkość działania WAPu??
Bo u siebie zauważyłem, że bez względu na to czy korzystam z UMTS czy z GPRS to przeglądarka WAPowa działa podobnie.
Ciekawe jak to się sprawuje w praktyce. Może ktoś z forum jest już szczęśliwym posiadaczem tego terminalu???
Takie pytanie z innej bajki.
System transmisji danych nie ma wpływu na prędkość działania WAPu??
Bo u siebie zauważyłem, że bez względu na to czy korzystam z UMTS czy z GPRS to przeglądarka WAPowa działa podobnie.
Adrian
MY HOMESITE
MY HOMESITE
-
Czesc,
Mam v3xx , co prawda testuje go w ramach p4 ale powiem tak:
Predkosc polaczenia 890 kilobitów czyli ok. 111 kilobajtów przy uzyciu HSDPA
Połączenie stabilne i nie zerwało ani razu. Jako modem jestem z niej bardzo zadowolony
Połączenie stabilne i nie zerwało ani razu. Jako modem jestem z niej bardzo zadowolony
Pozdrawiam, Pawe?
-
- Stały użytkownik forum
Czyżby pierwszy sygnał że w P4 odpalili HSDPA ?pawbor pisze:Czesc,
@pawbor a jak z zasięgiem ? Bo chyba P4 znacząco nie zwiększył nadajników. Przerzuca Cię na Plusa ?
-
Czyżby pierwszy sygnał że w P4 odpalili HSDPA ?
@pawbor a jak z zasięgiem ? Bo chyba P4 znacząco nie zwiększył nadajników. Przerzuca Cię na Plusa ?[/quote]
Wyjasniam jak to dzialalo/dziala.
P4 w fazie testow mialo nazwe "nadchodzi 4" Wowczas to siec opierala sie na BTS Polkomtela. W tej chwili na mocy umowy Play korzysta z nadajnikow Plus GSM ale TYLKO w pasmie 900/1800. Siec 3G opiera o wlasne (niewiele i tylko W-wa i chyba ze 2 w Trojmiescie) nadajniki.
BOK sieci Play oraz jego pracownicy twierdza ze nie jest mozliwe korzystanie z internetu uzywajac telefonu jako modemu. Nie wiem, moze powinienem tam pracowac zamiast nich bo do dnia dzisiejszego jestem testerem sieci, korzystam z dobrodziejstwa HSDPA (mialem ostatnio 1,7 mbps na numionie) i jestem zadowolony...Po prostu mam ustawione inne DNSy niz podali standardowo i hula![:]](./images/smilies/splash.gif)
@pawbor a jak z zasięgiem ? Bo chyba P4 znacząco nie zwiększył nadajników. Przerzuca Cię na Plusa ?[/quote]
Wyjasniam jak to dzialalo/dziala.
P4 w fazie testow mialo nazwe "nadchodzi 4" Wowczas to siec opierala sie na BTS Polkomtela. W tej chwili na mocy umowy Play korzysta z nadajnikow Plus GSM ale TYLKO w pasmie 900/1800. Siec 3G opiera o wlasne (niewiele i tylko W-wa i chyba ze 2 w Trojmiescie) nadajniki.
BOK sieci Play oraz jego pracownicy twierdza ze nie jest mozliwe korzystanie z internetu uzywajac telefonu jako modemu. Nie wiem, moze powinienem tam pracowac zamiast nich bo do dnia dzisiejszego jestem testerem sieci, korzystam z dobrodziejstwa HSDPA (mialem ostatnio 1,7 mbps na numionie) i jestem zadowolony...Po prostu mam ustawione inne DNSy niz podali standardowo i hula
![:]](./images/smilies/splash.gif)
Pozdrawiam, Pawe?