W zasadzie każdy jaki kupisz będzie dobry, ponieważ większość i tak jest budowana na tych samych układach scalonychkrystian93p pisze:To może jakieś propozycje tych HAB-ów dobrej jakości, bo nie widzę na allegro żadnych konkretnych firm.

Moderator: Moderatorzy
W zasadzie każdy jaki kupisz będzie dobry, ponieważ większość i tak jest budowana na tych samych układach scalonychkrystian93p pisze:To może jakieś propozycje tych HAB-ów dobrej jakości, bo nie widzę na allegro żadnych konkretnych firm.
Może, ale nie musi, poza tym mogą być uboczne skutki takiego rozwiązania- osobiście na MR-3420 stosowałem takowe-mając dobry zapasowy zasilacz transformatorowy (prod.PL-cena ok.90zł), podłączony był dla testów modem CDMA AntyDATA 510L, trzymał połączenie 36dni-do manualnego rozłączenia. Efekt uboczny taki:router miał podwyższoną temp. obudowy o około 10*C- nie wiem czy warto ryzykować jak za HUB Belkina z przesyłką zapłaciłem 60zł, a w zestawie zasilacz 5V 2.6Amocniejszy zasilacz do routera to by nie pomogło?
To ten zapasowy zasilacz miał wyższe napięcie, ewentualnie nie był stabilizowany? Z tego co pamiętam mr-3420 ma chyba zasilacz 5V, więc na modem chyba idzie to co bezpośrednio wychodzi z zasilacza, bez przechodzenia przez przetwornicę w routerze.jarek999 pisze:fekt uboczny taki:router miał podwyższoną temp. obudowy o około 10*C
12V.krystianb pisze:Z tego co pamiętam mr-3420 ma chyba zasilacz 5V
Czyli pozostaje HUB.Jest niestety przetworniczka, mało wydajna.
Niestety - ale po podpięciu dobrego huba działa stabilnie nawet taki pożeracz amperów jak E230.krystian93p pisze:Czyli pozostaje HUB.
Nie sądzę, bo ograniczenie wynika zapewne z konstrukcji kontrolera USB. I pozostaje Ci tylko próbować z hubem.krystian93p pisze:A gdybym kupił mocniejszy zasilacz do routera to by nie pomogło?
2A wystarczy? Ile musi przynajmniej mieć?YaHooo pisze:I pozostaje Ci tylko próbować z hubem.
Mówiąc o HUB-ie oczywiście-w przeciwieństwie do routera HUB pobiera symboliczne wartości energii2A wystarczy?
Sądzę, że powinno wystarczyć. Ale dla bezpieczeństwa kup 2.5A (albo i większy), będziesz mieć pewność, że zasilanie nie będzie przysiadać. No i jak coś byś chciał podłączyć pod tego huba to też będzie działać.krystian93p pisze: 2A wystarczy? Ile musi przynajmniej mieć?
Tak, to prawdajarek999 pisze:Mówiąc o HUB-ie oczywiście-w przeciwieństwie do routera HUB pobiera symboliczne wartości energii![]()
Jaki - daj linka?krystian93p pisze:Kupiłem HUB
Do play starczy "g" ja nie widzę różnicy w porównaniu z "n"krystian93p pisze:Co mam dalej robić? Poratujcie.
Do samego połączenia internetowego w abonameńcie wystarczy nawet "b", "n" można używać jak wymieniamy pliki w sieci lokalnej między innymi urządzeniami podłączonymi do routera, jak tego nie robimy to nawet wskazane używanie trybu "b" lub "g"-router zużywa mniej energii. A co do HUB-aDo play starczy "g"
Jaki - daj linka?
To mój HUB: http://www.komputronik.pl/product/10289 ... bialy.htmlJaki - daj linka?
Oryginalne. Jeszcze dodam, że gdy w laptopie pojawi mi się żółty wykrzyknik na wskaźniku sieci wi-fi to Internet na telefonie cały czas działa.Firmware w routerze-oryginalne czy Open-Wrt Gargoyle?
A na zasilaczu co jest napisane?krystian93p pisze:To mój HUB
Dziwne. Napiecie zasilania powinno byc wyzsze od 5V.krystian93p pisze: Tu zamieszcza fotkę z tabliczki zasilacza:
Z tego co widziałem to każdy zasilacz do HUB-a tak miał.key pisze: Dziwne. Napiecie zasilania powinno byc wyzsze od 5V.
Watpie. Wszystki HUBy ktore mialem okazje ogladac mialy jakis LDO (najczesciej PJ1084) ktory ma ok. 1.3V drop. Czyli zeby HUB poprawnie pracowal potrzebne jest conajmniej 6.3V - zawyczaj producent dostarcza zasilacze 7.5V.krystian93p pisze: Z tego co widziałem to każdy zasilacz do HUB-a tak miał.
O jej @key ale się zagalopowałeś, mam Belkina http://allegro.pl/belkin-hub-4-port-z-z ... 08745.html i ma zasilacz 5V/2.6A i z Huawei E-1820 +Asus WL-500gpv2 Tomato DUAL-WAN działa stabilnie jak skałaPrzy zasilaczu 5V napiecie za LDO wynosi 3.7V - sprzet bylby zasilany w dalszym ciagu z portu USB kompa.
Być może stabilizator jest już w zasilaczu?key pisze:Wszystki HUBy ktore mialem okazje ogladac mialy jakis LDO (najczesciej PJ1084) ktory ma ok. 1.3V drop. Czyli zeby HUB poprawnie pracowal potrzebne jest conajmniej 6.3V - zawyczaj producent dostarcza zasilacze 7.5V.
Wiem, u ciebie i u chinczykow fizyka dziala inaczej niz dla reszty swiata.jarek999 pisze:ale się zagalopowałeś
Nikt z odrobina wiedzy o elektronice tak nie zrobi,Być może stabilizator jest już w zasilaczu?
Ale te zasilacze właśnie tak mają, na wyjściu 5V 2000mA i napięcie w miarę się trzyma, tak samo ładowarki do komórek np. 5V 700mA, tam jest góra 5.1V.key pisze:Nikt z odrobina wiedzy o elektronice tak nie zrobi,
Zbierasz wszelaki syf bedacy w powietrzu i wysylasz wszelaki syf ktory generujesz w HUBie/kompie/podlaczonym sprzecichu.wojteks pisze: napięcie w miarę się trzyma
Komorki maja uklad ladujacy akku w srodku. LiIon maja max 3.7V.wojteks pisze:tak samo ładowarki do komórek np. 5V