Do rzeczy
Mam na obiekcie modem Huawei e122 wpięty do routera Edimax 3g-6200 za routerem jest wpięty sterownik z własną stroną www na pokładzie . Dla jasności większość pisze o problemach dostępu do internetu a ja potrzebuje dostać się poprzez internet do sterownika który zarządza obiektem. Mój główny problem polega na tym że modem strasznie długo loguje się do sieci (modem ma stałe IP), jak już zaloguje się to też nie zawsze mogę się połączyć z panelem routera. Dzwonię do operatora T-Mobile twierdzą że oni modem widzą i wszystko jest ok!. Czy istnieje jakieś wymuszenie na modemie bardziej stabilnej pracy, zaznaczam ze modem znajduje się w jednym miejscu nie jest przenoszony z miejsca na miejsce. W trakcie jednej z rozmów panienka z 602900 powiedziała że modem przełącza się z systemu na system i należało by poszukać ustawień aby trzymał się jednego systemu UMTS. Niestety jestem jeszcze za zielony aby samemu sobie z tym poradzić dlatego proszę Was o pomoc. jeśli chaotycznie napisałem to proszę o pytania, tylko takie proste abym mógł odpowiedzieć