Witam, korzystam z oprogramowania OpenWRT na routerze TP-link MR3220 z modemem Huawei E173u-2. W OpenWRT są takie cuda, że z pomocą gnokii mogę wysyłać i odbierać SMSy, więc chciałem właśnie dokonać przelewu SMS. Wysłałem SMSa na 8088 o treści "DOLADUJ 5 511XXXYYY" oczywiście z prawdziwym nuemrem do doładowania i otrzymuję SMS zwrotny od 8080 o treści "Bledna tresc. Aby poprosic o przelew wyslij SMS o tresci: kwota odstep nr tel. Aby zlecic przelew wyslij: DOLADUJ odstep kwota odstep nr tel. Szczegoly pod *500".
Sprawdzałem 10 razy, wysłałem chyba z 20 smsów na swoją komorkę, pod numer z którego wysyłam itd. i dochodzą z dokładnie taką treścią jaką wpisuje, nie ma żadnych krzaków itp.
Od razu dodam też, że przelew SMS z OrangeOnline działa.
Co więcej, nawet jak wpiszę w SMSie "ODBLOKUJ" czy "ZABLOKUJ" (opcje blokady usługi Przelew SMS) pod 8088, to też przychodzi, że "Bledna tresc..."
Sprawdzałem inne usługi, np. SMSy premium pod 71XXX o treści "AP.Costam" i tu nie ma żadnego problemu.
Czy ktoś może pomóc mi rozwiązać tę zagadkę treści SMS dla numeru 8088 ?
E173u-2, OpenWRT z gnokii i niedziałający Przelew SMS
Moderator: Moderatorzy
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: E173u-2, OpenWRT z gnokii i niedziałający Przelew SMS
A SMS z komórki dochodzi na ten numer? Być może z tym serwisem coś się stało i temu ciągle zwraca odpowiedź "Błędna treść..."?adamos22 pisze: Czy ktoś może pomóc mi rozwiązać tę zagadkę treści SMS dla numeru 8088 ?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)