Patryk pisze:lechu1777 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
No to znajdź sobie takiego dostawcę i problemu nie będzie

mam takiego u siebie, u rodziców nie ma możliwości technicznych na 3/4 dostawców.
Po primo to ADSL w TP o prędkości jaką ma w ofercie (nie mówię realnie ile wyciąga) CDMA czyli 1 Mb/s to (przy umoie na 2 lata) 40,67+21,53 za zawieszenie telefonu (nie mylić z opłata za utrzymanie) =62,2. Więc nie porównuj mi tu Neo 6 czy 10 z CDMA. Bo chcąc mieć 6 Mb/s w CDMA (w idealnych warunkach) musiałbym wziąć 2 łącza (każde w teorii do 3,1 Mb/s) za 2*49 = 98zł,a 6,10 czy 20 Mb/s w Netii (po linii TP,promocja "No limits") to 59,9+21,53=81,43 czyli nie dość,że prawie 20zł taniej to jeszcze jak krótka linia to zamiast 6,2 nawet 20 Mb/s i to bez limitów:)
Nie zważam na limity, rodzice nie są w stanie 10GB wykorzystać ani 6 Mbps.
Jakie CDMA 1Mbps?! Chyba razy trzy. To nawet leciwy Orange latał po 1,5Mbps od święta.
Brać 1Mbps to bezsens, totalnie się nie kalkuluje, prędkości 2Mbps czy 6Mbps są 5-10zł droższe, a od 1Mbps nawet CDMA jest zdecydowanie szybsze. Więc coś Ty tu popisał?
Wszystko pięknie jak piszesz 20Mbps, 100Mbps, 150, ale PO CO i za jaką kasę?
Nie każdy potrzebuje internetu do:
1. grania online i pingów <20
2. ściągnięcia filmu w 2minuty, bo 30min to za długo
3. oglądania filmów HD 1080i w streamingu
Jedyna rzecz jakiej oczekuje to, że internet w ciągu dnia będzie trzymał chociaż 1Mbps, żeby można pogadać na skype, otworzyć jakaś muzyke, film youtubeowy w streamie, włączyć 2-3 stronki jednocześnie.
I ciekawe jak to się potoczy

czy tak szybko zejdzie na psy jak Orange? może i gdzieś indziej działa to dobrze-ale u mnie jest tragedia

np.dziś podczas zakupów w Biedronce kupiłem grę Killing Floor-połasiłem się na cenę(10zł.) ale gdybym dobrze przeczytał na pudełku że gra wymaga Steam-to pewnie bym nie kupił

Po instalacji coś tam się dociąga-tak że ''jajko można znieść'' a przecież pobrałem dopiero 580MB z 6GB krew z nosa szybciej by pociekła jak ten net w tych godzinach

Dlatego też mam zamiar zmienić na Plusa tym bardziej że do BTS mam o połowę mniejszą odległość ,no i mam nadzieję że chociaż przez rok będzie to chodziło lepiej jak Orange-potem się zobaczy

Pierwsze testy Nordiska dzisiaj za mną, prędkość 2Mbps stabilne, ale nie szukałem extra zasięgu, modem w pokoju na przedłużonym kabelku USB (dają taki w zestawie modemem). Pingi 50-80.
Gdybym miał możliwość wzięcia Neo 6 Mb/s (PCM-ka mi to uniemożliwia) za 100 zł a CDMA za 50 zł, to bym wolał wziąć Neo, bo:
1. niski ping <40 ms
2. prędkość jest "raczej gwarantowana"
3. nie przejmuję się tym, że bliżej BTS-a jest 50 osób, które korzystają z CDMA i sprawiają, że mam prędkość 1 KB/s
4. prędkość z dnia na dzień mi się nie zmniejszy do masakrycznie niskiej, w razie problemów dzwonię do TP i problemy da się jakoś zaradzić
5. limity masz w nosie

1. Dla rodziców zbędne, serio. Ja rozumiem jak ktoś łoi w CS'a itp

Sam grałem

2. Nie jest gwarantowana i nigdy nie będzie
4. Tego się boje właśnie, bo kiedyś ORange chodziło znośnie aczkolwiek nigdy to nie było 2Mbps jak w przypadku Nordiska, dopiero na antenie na dachu dało rade wyciągnąć 1,5Mbps
Masz 3 kg cukierków, dasz je 2 dzieci, zrobi Ci się z tego 6 kg cukierków? Tak samo jest z internetem bezprzewodowym, im więcej ludzi "do gara", tym mniejsze racje dostają (a niektórzy w ogóle nie jedzą).
Myślisz, że jest wielki popyt na CDMA pod miastem gdzie jest możliwość założenia neostrady, a sam nadajnik jest w mieście gdzie są sieci kablowe, adsl, wifi itp.? Myslę, że mało kto słyszał tam o czymś takim jak Nordisk, a problem miałby z odróżnieniem CDMA od 3G.
Jeżeli masz możliwości techniczne do usługi Neostrada 2+...Mb/s bierz neo, nie sposób nawet porównywać tych 2-techologii transmisji-ADSL>CDMA to zupełnie inne łącza, lepiej podzielić się neo 6Mb/s na 6-osób niż mieć CDMA do 3,1Mb/s i przy takim rozwiązaniu też wyjdzie tanio...
Chętnie, ale nie za taką kase

To się mija z celem. Ja ten net będę miał na góra 3 osoby, przeważnie 1-2 korzystające w innych porach.
Jak jest z tym zawieszeniem telefonu? Biore telefon z internetem w pakiecie (coś tam pewnie taniej wyjdzie za pakiet?) i zawieszam telefon na czas trwania umowy? Płace 21zł brutto? Właściwie 21 brutto, 29 brutto za najniższy abonament... co to za różnica w praktyce. Chyba mam apatie skrajną do TP i kojarzy mi się z shitem nad shity.