WIFi ---> WiFi

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Rafalgracz
Użytkownik forum

WIFi ---> WiFi

Post autor: Rafalgracz »

Witam,
Miałem założoną sieć ad hoc, laptop1 - laptop2. Poprzez laptopa1 przesyłałem neta na laptopa2.
Dzisiaj rano coś się popsuło i teraz nie chce przesyłać neta. Całe do południa próbowałem to naprawić. Nie udało mi się. Problem jest taki, komputery łączą się ze sobą. Teoretycznie laptop1 udostępnia internet laptopowi2. (jest ustawione w właściwościach, udostępnianie sieci bezprzewodowej. Na laptopie, który udostępnia neta w typie jest napisane: Internet, a na komputerze, który odbiera neta jest napisane: Brak dostępu do internetu. W protokle internetowym IPv4 jest ustawione automatyczne pobieranie IP.

Pomoże ktoś?
Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-08-20, 17:34 ]
Poprawa słownictwa :nienie:
Ostatnio zmieniony 2011-08-20, 16:33 przez Rafalgracz, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: WIFi ---> WiFi

Post autor: YaHooo »

Rafalgracz pisze:W protokle internetowym IPv4 jest ustawione automatyczne pobieranie IP.
A powinno być statyczne ustawione. Tak jak radzą tu <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7194" target="_blank">»ICS«</a>
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Rafalgracz
Użytkownik forum

Witam,
czy mógłby ktoś to wyjaśnić lepiej niż w poradniku. Czytałem kilka razy go, próbowałem różnych sposobów, a jednak nie dokońca udało mi się robić tak jak w poradniku ponieważ, jest tam podane wszystko bez szczegółów. Tzn. gdzie wejść i to zmienić itd.
Także proszę jeszcze raz o pomoc. ;)
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

No to może tak jak tu http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=70629#70629 Tylko musisz wejść nie w połączenie dial-up, a udostępnić swoje połączenie z internetem.
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Rafalgracz
Użytkownik forum

#YaHooo

Jesteś wielki. Dzięki za ten poradnik, bardzo mi pomógł. Sieć już działa. Męczyłem się nad tym wczoraj 6h dzisiaj z 2h. No po prostu wielkie dzięki. :]
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Rafalgracz nie ma za co :ok:
ODPOWIEDZ