Corecom.exe i pendrive

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
hadzi12
Początkujący użytkownik forum

Corecom.exe i pendrive

Post autor: hadzi12 »

Witajcie. Otoz mam problem z modemem Huawei e173 orange. jak instaluje to wyskakuje mi blad corecom.exe. probowalem wszystkiego(format, dzwonilem do operatorow itp) nawet bylem u kumpla i u niego dziala. ze sprzetem na pewno wszystko jest spoko. widzialem tez inne posty i pisaliscie tam o mobile partner ale do mojej wersji modemu nie moge znalezc, jedynie mialem ze strony aplikacje.tk do modelu e170 i normalnie czytal ten modem ale kiedy chce sie polaczy wyskakuje mi ''brak urzadzenia lub urzadzenie niedostepne'' naprawde nie wiem co robic ;s i nie proponujcie polaczenia dial-up bo jestem w tym zielony. Drugim moim problemem jest pendrive w modemie, bo przy formacie systemu usunalem przypadkiem dysk G(czyli dysk pendriva) i teraz jak chce wejsc w ten dysk to pisze mi ''wloz dysk do stacji g''.Prosze pomozcie.
Awatar użytkownika
lesiolo
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: Corecom.exe i pendrive

Post autor: lesiolo »

Zainstaluj sobie Mobile partnera z mojego chomika on zainstaluje ci sterowniki potem sobie zainstalujesz dashboard jaki ci się podoba.
Aha przed zdeinstalowaniem jego odznacz sobie w opcjach Ogólnych>uruchom kiedy urządzenie jest dostępne, potem usuń z folderu MP pozostałości po nim.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2011-08-23, 17:32 przez lesiolo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Corecom.exe i pendrive

Post autor: YaHooo »

hadzi12 pisze:widzialem tez inne posty i pisaliscie tam o mobile partner ale do mojej wersji modemu nie moge znalezc,
Jest tu http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=480
hadzi12 pisze: Drugim moim problemem jest pendrive w modemie
Usuń wszystko co ma związek z modemem i powinno być ok.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ