Internet
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet
Od dosyć dawna mój Internet nie chce się włączyć za pierwszym razem.Otóż gdy włączam komputer za pierwszym razem nie chce się on(Internet) włączyć,dopiero gdy zrestartuje system ,internet włącza się,dodam ,że mam Liveboxa.Za pierwszym włączeniem wszystkie diody świecą prawidłowo.Moja konfiguracja komputera: płyta główna Gigabyte,procesor Intel Core 2 Duo E7500,karta graficzna Gtx 550 Ti,Windows 7.
Skanowanie całego systemu nic nie dało,ma ktoś jakiś pomysł?
Skanowanie całego systemu nic nie dało,ma ktoś jakiś pomysł?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet
Stanlej piszesz, że masz Liveboxa, to znaczy, że masz Neostradę? Bo jeśli tak to trzeba przenieść Twój temat 
A co do sedna problemu, to może wyłączasz Liveboxa razem z komputerem. Taki sprzęt też potrzebuje nieco czasu na rozruch. Być może PC uruchamia się pierwszy i nie dostaje prawidłowych adresów itp. Temu internet może Ci nie działać.

A co do sedna problemu, to może wyłączasz Liveboxa razem z komputerem. Taki sprzęt też potrzebuje nieco czasu na rozruch. Być może PC uruchamia się pierwszy i nie dostaje prawidłowych adresów itp. Temu internet może Ci nie działać.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Tak mam internet od neostrady,czyli rozwiązniem problemu byłoby nie wyłączanie Liveboxa?
-
- Mistrz bezprzewodowy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Pozwolę sobie przenieść do lepszego działu.
- Easy-Wifi
- Stały użytkownik forum
Mój kolega też ma liveboxa i przede wszystkim: nie rób niczego szybko,bo możesz tylko zawiesić połączenie,ktoś mądrze napisał,że Livebox potrzebuje czasu na rozruch jeżeli jest wyłączony i to prawda. Po drugie najlepiej go po prostu nie wyłączać i nie będzie problemu.
-
Nie pomogło ;/ .Wyłączyłem kompa,zostawiając włączonego Liveobxa ,ok na godzinę ,po upływie godziny włączam komputer i znow nie ma Internetu za pierwszym razem.Kliknąłem w rozwiązywanie problemów i pisze mi ,że wystąpił problem z "Kartą sieć przewodowa".Niemożliwe żeby po godzinie Livebox nie nawiązał połączenia 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To może wskazywać na problem z kartą wi-fi. Masz inny komputer pod ręką aby sprawdzić czy na nim będzie ok? Ewentualnie podłącz się z Liveboxem po kablu LAN i sprawdź, czy wtedy będziesz miał internet po uruchomieniu komputera.Stanlej pisze:pisze mi ,że wystąpił problem z "Kartą sieć przewodowa"
Pozdrawiam YaHooo