[problem] Limit przesłanych danych Orange Freedom Pro a

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: [problem] Limit przesłanych danych Orange Freedom Pro a

Post autor: Brylant19 »

Procio pisze:Czy może mi ktoś powiedzieć co się dzieje?
Ja moge Ci powiedziec...
Przeczytalem cala wasza dyskusje i jako uzytkownik BE z 9 miesiecznym stazem, mimo ze wy korzystacie z OFP, moge wam odpowiedziec na wasze pytania, bo miotacie sie jak ryby w sieci...

Wiec zaczne od tego ze użytkownik robert197456 jest obdarzony bujna wyobraznia :szok: :szok: i wypisuje wam niesamowite bzdury, w ktore nie powinniscie wierzyc...

Pierwsza sprawa: nie trzeba resetowac routera, wyjmowac karty czy odlaczac zasilania (sam tak robilem ze strachu przed wykorzystaniem limitu przez pierwsze dni co okazalo sie calkowicie zbedne) zeby dzialaly wam Szczesliwe Godziny, usluga wlaczy sie automatycznie sama... chyba 3 minuty przed godzina w ktorej wlaczaja sie Szczesliwe Godziny...

Dwa. Musicie miec niewykorzystany limit, bo jesli go wykorzystacie nie beda dzialac wam tez Hepi Ałers...

3. Sam tez zauwazylem sporadyczne wypadki przyspieszania internetu wtedy kiedy powinny sie wlaczyc HH... Dziala z pełna predkoscią przez kilka-kilkanascie minut, ale pozniej wszystko wraca do normy czyli 8 Kb/s. Wnioskuje ze jest to spowodowane niedopracowanym przelaczaniem przez Orange całej sieci na tryb "szczesliwy".. Tak czy inaczej to tylko chwilowa usterka moim zdaniem...

Mam nadzieje ze wam wyjasnilem troszke:) pozdro chlopaki
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: bdkacz »

Usługa chyba jest włączana o 22:45 bo już 3-ci dzień z rzędu zauważyłem,że licznik zliczający dane pokazuje stan z godziny 22:45
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Procio »

Brylant19 pisze:Wiec zaczne od tego ze użytkownik robert197456 jest obdarzony bujna wyobraznia :szok: :szok: i wypisuje wam niesamowite bzdury, w ktore nie powinniscie wierzyc...
Nie sądzę jednak, żeby specjalnie pisał w tymże temacie tylko po to by nas zamotać wymyślając niestworzone historię... Być może chłopakowi się poszczęściło.
Brylant19 pisze:Pierwsza sprawa: nie trzeba resetowac routera, wyjmowac karty czy odlaczac zasilania (sam tak robilem ze strachu przed wykorzystaniem limitu przez pierwsze dni co okazalo sie calkowicie zbedne) zeby dzialaly wam Szczesliwe Godziny, usluga wlaczy sie automatycznie sama... chyba 3 minuty przed godzina w ktorej wlaczaja sie Szczesliwe Godziny...
Zauważyłem to samo podczas korzystania po wykorzystanym limicie
Brylant19 pisze:Dwa. Musicie miec niewykorzystany limit, bo jesli go wykorzystacie nie beda dzialac wam tez Hepi Ałers...
czyt. dalej.
Brylant19 pisze:3. Sam tez zauwazylem sporadyczne wypadki przyspieszania internetu wtedy kiedy powinny sie wlaczyc HH... Dziala z pełna predkoscią przez kilka-kilkanascie minut, ale pozniej wszystko wraca do normy czyli 8 Kb/s. Wnioskuje ze jest to spowodowane niedopracowanym przelaczaniem przez Orange całej sieci na tryb "szczesliwy".. Tak czy inaczej to tylko chwilowa usterka moim zdaniem...
Z tego co udało mi się zaobserwować to już trzeci dzień z rzędu o godzinie 23 samoczynnie bez konieczności resetu routera/wyjmowania karty i innych zabaw mimo wykorzystanego limitu usługa "HH"/"SG" włącza się, ale... Tylko na chwilę. Z tego co udało mi się zauważyć to po pobraniu w przybliżeniu 150MB HH się wyłączają, także wygląda to hmm... na nie najlepiej dopracowany system.
Brylant19 pisze:Mam nadzieje ze wam wyjasnilem troszke:) pozdro chlopaki
Myślę, że nie ma już co wyjaśniać, gdyż post użytkownika bdkacz wszystko nam wyjaśnił. Jest to po prostu błędne działanie systemu i EOT.
bdkacz pisze:Usługa chyba jest włączana o 22:45 bo już 3-ci dzień z rzędu zauważyłem,że licznik zliczający dane pokazuje stan z godziny 22:45
Tego to ci nie powiem, jednak polecam zacząć ściąganie ok. godziny 23:15. Ostrożny zawsze ubezpieczony :hyhy:
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
fazzeerr
Użytkownik forum

Post autor: fazzeerr »

Zaraz, zaraz. Jeśli ktoś ma wykorzystany limit, a po godzinie 23 internet przyśpiesza, czy to na krótko czy na dłużej to - jest to tylko korzystny dla użytkownika błąd. Nie włącza się usługa "Szczęśliwe godziny", bo ta usługa nie polega na tym, że internet działa z pełną prędkością. Chociaż z założeń regulaminu jednoznacznie wynika, że można z niej korzystać tylko przy nie wykorzystanym limicie. Ale to nie ten ciąg przyczynowo-skutkowy:
"Szczęśliwe Godziny" 23-6 ---> Internet bez limitu 8KB/s / 4KB/s, TYLKO Internet bez limitu 8KB/s / 4KB/s ---> "Szczęśliwe Godziny" 23-6.

Co do tego, że nie trzeba resetować modemu. Brylant19, jeżeli u ciebie było ok, to tylko się cieszyć. Ja natomiast moje 6GB limitu wykorzystałem w 3 dni, bo nie robiłem resetu. Czekałem tylko do godziny po 23 (np 23 15) i zaczynałem intensywniej korzystać. To, że należy resetować modem powiedziano mi w BOK.

Inna sprawa, teraz to czy jest pełna prędkość, czy nie wariuje przy najmniej u mnie. Też czasami włącza się mi szybki internet po 23 na jakąś godzinę ale także... z rana 6-10 godzina. Jak loteria. Ale to nie oznacza, że włączają mi się "Szczęśliwe Godziny", tylko na pewien czas zostaje zdjęte ograniczenie, bo jak pisałem wcześniej "Szczęśliwe godziny" nie na tym polegają.

Kolejną sprawą jest to, że po tym jak wykorzystałem limit nie resetując modemu, zostało dokupione u mnie 2GB danych. Tym razem resetowałem modem, kilka dni było ok, w godzinach 23-6 ściągałem dużo więcej danych niż te 2GB. Do czasu. 17 sierpnia rano po 6 sms, z hasłem wykorzystany limit. A miałem jeszcze 450 MB danych do wykorzystania, dane wyświetliły mi się na godzinę około kilka minut przed 23 we wtorek. Przed godziną 6 przestałem ściągać. Potem po 6 wyświetliłem tylko kilka stron, które nie mogły zużyć 450 MB danych. To było by może i nie dziwne, może nie zdążyło czegoś policzyć, ale te 450 MB na stronie się zatrzymało na stałe, potem urosło. Telefon do BOK, oni mówią, że rzeczywiście tak jest. Odblokowali mi net. Ale, kolejny dzień znów limit znów ta sama sytuacja, kolejny telefon, znów odblokowali. No ale co dalej, to samo, znów kolejnego dnia blokada. :papa: Co powiecie na to ?
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

fazzeerr pisze:Co powiecie na to ?
Dokładnie to samo co na przyśpieszanie neta mimo limitu w czasie SG, brak opcji wł/wył SG w Orange Online, brak opcji dokupienia transferu w Orange Online itd - burdel w Orange :)
derek
Użytkownik forum

Post autor: derek »

Mam to samo co kolega fazzeerr, mimo nie wykorzystanego limitu blokada na predkość codziennie muszę dzwonić na bok aby odblokowali istna komedia.
fazzeerr
Użytkownik forum

Mnie bardziej chodziło o to co derek napisał. Zostały mi do wykorzystania dane, a włączają blokadę. Nie zadzwoniłem, net przyśpiesza o różnych godzinach, niekoniecznie między 23 a 6. Nie rozumiem jak może to tak działać, że ciągle zakładają blokadę mimo nie wykorzystanego limitu, nawet po tym jak się ich poinformuje, że występuje błąd. :dobani:
droga77
Stały użytkownik forum

Post autor: droga77 »

Tak samo jest ummie na stronie orange mam o godzinie 6 50 mam 3 giga danych do wykorzystania a po szóstej przed 6 50 przychodzi mi sms że limit się skończył . W NetMeter mam pobrane ponad 6 giga danych w okresie rozliczeniowym się kończy w wrześniu. W nocy dużo pobierałem danych. Ruter restartowałem poprzez wpisanie w przeglądarkę 192.168.0.1/ zakładka System Settings i restart . Też działa bo połączenie z netem się rozłącza i znowu się łączy z netem . Sprawdzałem parę dni wcześniej i nic nie pobierało z transferu . Umowę mam na 6 gig danych. Co mam zrobić ? Dzwonić do Bok ?
I jeszcze jedno pytanie jaki macie szybkość netu bo jak brałem ten internet dwa lata temu to miałem prędkość około 2 mega . Teraz jest 1 mega nawet na stronie orange pisze do 1 mega.
Przepraszam za błędy
ryba825
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: ryba825 »

droga77 pisze:Dzwonić do Bok ?
Możesz iść do wróżki, ale chyba BOK Ci szybciej i taniej pomoże.
robert197456
Początkujący użytkownik forum

Post autor: robert197456 »

Brylant19 pisze:
Procio pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Ja moge Ci powiedziec...
Przeczytalem cala wasza dyskusje i jako uzytkownik BE z 9 miesiecznym stazem, mimo ze wy korzystacie z OFP, moge wam odpowiedziec na wasze pytania, bo miotacie sie jak ryby w sieci...

Wiec zaczne od tego ze użytkownik robert197456 jest obdarzony bujna wyobraznia :szok: :szok: i wypisuje wam niesamowite bzdury, w ktore nie powinniscie wierzyc...

Pierwsza sprawa: nie trzeba resetowac routera, wyjmowac karty czy odlaczac zasilania (sam tak robilem ze strachu przed wykorzystaniem limitu przez pierwsze dni co okazalo sie calkowicie zbedne) zeby dzialaly wam Szczesliwe Godziny, usluga wlaczy sie automatycznie sama... chyba 3 minuty przed godzina w ktorej wlaczaja sie Szczesliwe Godziny...

Dwa. Musicie miec niewykorzystany limit, bo jesli go wykorzystacie nie beda dzialac wam tez Hepi Ałers...

3. Sam tez zauwazylem sporadyczne wypadki przyspieszania internetu wtedy kiedy powinny sie wlaczyc HH... Dziala z pełna predkoscią przez kilka-kilkanascie minut, ale pozniej wszystko wraca do normy czyli 8 Kb/s. Wnioskuje ze jest to spowodowane niedopracowanym przelaczaniem przez Orange całej sieci na tryb "szczesliwy".. Tak czy inaczej to tylko chwilowa usterka moim zdaniem...

Mam nadzieje ze wam wyjasnilem troszke:) pozdro chlopaki
- Co do mojej bujnej wyobrazni to pisze co widze u siebie ,po 1 musze restartowac router inaczej pobiera mi z limitu ,jesli ty nie musisz masz szczescie ,po 2 - caly miesiac sciagalem bez limitu po 23 wiec mam szczescie , po 3 Twoje 9 miesiecy uzytkowania nie robi na mnie wrazenia mam router 2 lata a nie robie z siebie guru , po 4 pewnie usluga szczesliwe godziny jest jeszcze niedopracowana i dlatego wychodza cyrki ,jednym cos dziala a innym nie , po 5 poczytaj < ze zrozumieniem > inne posty innych uzytkownikow moze bedziesz wiedzial co piszesz i na jaki temat, a automatycznie to moze Ci sie wlączyc budzik w telefonie .

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2011-08-27, 23:27 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-08-27, 22:25 przez robert197456, łącznie zmieniany 2 razy.
robson
Awatar użytkownika
Brylant19

robert197456 pisze: po 3 Twoje 9 miesiecy uzytkowania nie robi na mnie wrazenia mam router 2 lata a nie robie z siebie guru
Ja tez nie robie z siebie guru, tylko korzystam juz z tej uslugi od 9 miesiecy i wiem na jakich zasadach dziala...
robert197456 pisze:po 2 - caly miesiac sciagalem bez limitu po 23 wiec mam szczescie
Pisales ze wykorzystales limit a usluga Ci dziala co to nie jest mozliwe, wiec mowie ze wypisujesz bzdury....
robert197456 pisze: wlonczyc
Ą
robert197456

Brylant19, Uzywasz mobilnego internetu Orange Free ?, wiec o czym Ty piszesz ,porownujesz jedno z drugim, co ma piernik do wiatraka , gadka z Toba to jak pogadac z babka z BOK takie same pojecie o sprawie , choc nawet ona juz wie ze router trzeba restartowac po 23 , nie wypisuj czegos o czym nie masz pojecia .........................................Pisales ze wykorzystales limit a usluga Ci dziala co to nie jest mozliwe, wiec mowie ze wypisujesz bzdury............niezle zdanie panie Polonisto sam je skladales czy ktos Ci pomagal ........................Ja tez nie robie z siebie guru, tylko korzystam juz z tej uslugi od 9 miesiecy i wiem na jakich zasadach dziala.......... Gdybys nie wiedzial to podpowiem szczesliwe godziny dzialaja od 18 07 2011 w orange freedom pro ...
napisze jeszcze raz czytaj ze zrozumieniem tematu ....orange freedom pro nie orange free , zrozumiales czy Ci to wypisac drukowanymi ????.
Ostatnio zmieniony 2011-08-27, 15:29 przez robert197456, łącznie zmieniany 1 raz.
robson
droga77
Stały użytkownik forum

Dzwoniłem do BOK i odblokowali szybkość internetu . Błąd był po ich stronie. Się pytałem z tym restartem . I powiedziała tak że po 23 trzeba zacząć nowe połączenie czyli wyłączyć komputer i modem . O restarcie nic nie mówiła. Restart to chyba samo co wyłączyć komputer i modem ??
Przepraszam za błędy
robert197456

droga77 pisze:Dzwoniłem do BOK i odblokowali szybkość internetu . Błąd był po ich stronie. Się pytałem z tym restartem . I powiedziała tak że po 23 trzeba zacząć nowe połączenie czyli wyłączyć komputer i modem . O restarcie nic nie mówiła. Restart to chyba samo co wyłączyć komputer i modem ??
Komputera nie musisz wylączac ,wystarczy restart samego routera :ok:
Ostatnio zmieniony 2011-08-29, 22:07 przez robert197456, łącznie zmieniany 1 raz.
robson
Awatar użytkownika
Brylant19

robert197456 pisze:zrozumiales czy Ci to wypisac drukowanymi ????.
Narysuj mi to...:P
robert197456 pisze: Uzywasz mobilnego internetu Orange Free ?
Dokładniej to Buissnes Everywhere, ale to mniej wiecej to samo... I pisze w tym temacie bo podobnie jak uzytkownicy OFP korzystam z sieci CDMA poprzez router Axesstell MV410R, ale nie chce mi sie tłumaczyc juz Tobie ze nie ma tu wielkiej roznicy i ze wiem czym sa szczesliwe godziny...

A Ty resetuj sobie ten swoj routerek ile chcesz, na zdrowie:P

robert197456 pisze:Gdybys nie wiedzial to podpowiem szczesliwe godziny dzialaja od 18 07 2011 w orange freedom pro ...
A w BE dzialaja juz od jakiegos roku, wiec próbuje Ci wytlumaczyc na czym ta usluga polega...

Nie dyskutuje juz z Toba... Trzymaj sie :zdziwko:
Orange LTE 800 2x ATK20 (~20km)
http://www.speedtest.net/android/1925801168.png
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Tylko,że system zarządzający SC w OF/BE może być innym systemem niż ten od OFP. To,że ten pierwszy jest dopracowany i działa tak jak piszesz (czyli OK) nie oznacza,że ten od OFP również jest dopracowany i działa OK. Technologia ta sama,ale zarządzanie kartami/usługami w OF/BE może bć oderwane od OFP. Ba nawet OF i BE mogą zarządzać różne systemy.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

bdkacz pisze:Tylko,że system zarządzający SC w OF/BE może być innym systemem niż ten od OFP. To,że ten pierwszy jest dopracowany i działa tak jak piszesz (czyli OK) nie oznacza,że ten od OFP również jest dopracowany i działa OK. Technologia ta sama,ale zarządzanie kartami/usługami w OF/BE może bć oderwane od OFP. Ba nawet OF i BE mogą zarządzać różne systemy.
Popieram... Poza tym nie widzę powodu do sprzeczek...

A tak wracając do tematu.. Czy u was również o godzinie 23:00 "włącza się dodatkowy limit po limicie"? U mnie on wynosi 150MB. W tym czasie pobieram z pełną prędkością, a po przekroczeniu 150MB spada prędkość. Hmm.. Chyba muszę jeszcze raz przeszukać te regulaminy. Może coś nowego jest, bo już od kilku dni mam te "dodatkowe MB" podczas trwania SG.
Internet domowy T-Mobile do 60Mb/s: https://www.speedtest.net/result/8251178215 :super:
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Taki totalny OT zrobię - działa wam pobieranie faktur w Orange Online ? Bo ja widzę niby nową fakturkę ale ni diabła pobrać jej nie mogę- albo to kółeczko sygnalizujące generoanie kręci się w nieskończoność,albo wywala czerwony wykrzyknik...
fazzeerr
Użytkownik forum

Procio, ale czego ty się spodziewasz znaleźć ? Po prostu oni sami nie wiedzą co tam im się dzieje w systemie i wychodzą takie kwiatki. Idea "Szczęśliwych Godzin" jest prosta, masz niewykorzystany limit, to po 23 do 6 dane przesyłane nie będą zliczane do limitu, nic więcej, nie ma tam zapisów o dodatkowych 150 MB każdego dnia po 23 po wykorzystaniu limitu, nie ma nic innego tego typu. Zwyczajnie masz szczęście, że ci się to włącza.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

fazzeerr pisze:Procio, ale czego ty się spodziewasz znaleźć ?
fazzeerr pisze:nie ma tam zapisów o dodatkowych 150 MB każdego dnia po 23 po wykorzystaniu limitu, nie ma nic innego tego typu. Zwyczajnie masz szczęście, że ci się to włącza.
Tak szczęście, jednak dziwiło mnie to, że dzień w dzień jest równe 150MB, nie więcej nie mniej... Tak jakby to oni dawali w "prezencie". Właśnie dlatego twierdziłem, że może jest to jakiś bonus dla osób z wykorzystanym limitem. Przymknał bym na to oko, gdyby to raz było 100MB, drugi 200MB, a jeszcze inny, że np. usługa działała przez godzinę lub krócej... A tak nie jest, jest to dzień w dzień 150MB. Stąd właśnie moje zainteresowanie tym, czy to jakiś "bonus" czy po prostu błąd systemu.

Ale widzę, że już nie ma co drążyć dalej tego tematu... Po prostu te wszystkie "przypadki" spowodowane są błędem systemu, ehh, a szkoda... (w końcu będą musieli go naprawić :roll: )
fazzeerr pisze:Procio, ale czego ty się spodziewasz znaleźć ?
Po prostu nie byłem pewny jak już pisałem, dlatego też zapytałem czy u was dzieje się to samo.
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Dzisiaj (tj. 4 dnia miesiąca) odnawia mi się limit. Jako, że juz pobieram pełną prędkością, stwierdzam, że limit mi się odnowił. Więc zrobiłem restart modemu, aby "aktywować" usługę Szczęśliwe godziny. I mam pytanie. Czy w tym momencie mogę pobierać bez obaw o limit? Jako, że system jest niedopracowany co da się zauważyć, nie zdarzyła się Wam taka sytuacja, że mimo tej godziny 23, szczęśliwe godziny się wam nie aktywowały i dalej pobieraliście z limitu? Może Wam się to wyda głupie, że pytam o to, jednak wolę się upewnić, niż później być te 30 dni bez limitu...
derek
Użytkownik forum

Post autor: derek »

Zdarzyła się i to nie raz, że mimo resetu modemu po godzinie 23:00 dane nie były zaliczane do szczęśliwych godzin a pobierane z dostępnego limitu, czego konsekwencją było to że, rano na stronie orange online wykorzystany limit był 0,0kb :szok: ( chore)
droga77
Stały użytkownik forum

Może być tak że przez cało noc wykorzystasz transfer. Przykład masz 3Giga transferu na stronie orange . Cało noc ściągasz (23 do 6 ) z całą prędkością pobierzesz 4giga. Po szóstej prędkość spada A na stronie orange masz 3 giga . Czyli błąd systemu . Trzeba dzwonić do BOK. Miałem tak parę razy i orange musiało mi zdjąć blokadę.
Przepraszam za błędy
Procio
Mistrz bezprzewodowy

Trzeba dzwonić do BOK. Miałem tak parę razy i orange musiało mi zdjąć blokadę.
I jak im to udowodnić? Normalnie powiedzieć, że limit został przekroczony w nocy podczas trwania szczęśliwych godzin? W jaki sposób oni to sprawdzą?
droga77
Stały użytkownik forum

Musisz powiedzieć że na stronie Orange On-line . Wyświetla ci się że masz jeszcze dane do wykorzystania np 1 giga czy 4 giga do wykorzystania . Oni to sprawdzą i odblokują ci łącze. :ok:
Tylko nie zapomnij zrestartować rutera po 23.
Przepraszam za błędy
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Przecież oni mają dokładny biling tak jak połączeń,że w sesji od godziny tej do godziny tamtej to ściągnąłeś tyle i tyle kb, nawet mają to osobno rozbite na pocztę i inny ruch. Taki biling można pobrać z Orange Online w dziale faktur,a połączenia z trwającego okresu dziale "połączenia" :)

Co ciekawe zauważyłem,że router orange to żyje jakimś swoim życiem bo przez 8 godzin (między 6 i 14) kiedy mnie w ogóle nie było w domu co godzinę przesłał 3603(+/-3) kB.....a nawet smartfona włączonego tam nie było więc nie ma na co zwalić...

Tak to wygląda :

Kod: Zaznacz cały

2011.09.03 06:04;3602;kB;lStandard; 
2011.09.03 07:05;3609;kB;;Standard; 
2011.09.03 08:05;3605;kB;;Standard; 
2011.09.03 09:05;3605;kB;Standard; 
2011.09.03 10:06;5916;kB;Standard; 
2011.09.03 11:44;3606;kB;Standard; 
2011.09.03 12:45;3605;kB;Standard; 
2011.09.03 13:45;3603;kB;Standard; 
2011.09.03 14:45;3606;kB;Standard; 
2011.09.03 15:46;3602;kB;Standard;

Ps. W Orange Online pojawiła mi się dziś opcja wyłączenia/włączenia SG przy czym dziwne to trochę,bo jest opisane :
Szczęśliwe Godziny to nielimitowany dostęp do Internetu w godzinach nocnych (między 00:00 a 8:00)
,a nie 23-6 jak mówi regulamin.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

bdkacz pisze:wyłączenia/włączenia SG
A do kiedy jest ta promocja? bo jak włączałem SG to konsultantka coś tam mówiła aby przed końcem promocji poinformować czy chcę lub nie dalej z tego korzystać. :niepewny:
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

EmTeeDee pisze: A do kiedy jest ta promocja? bo jak włączałem SG to konsultantka coś tam mówiła aby przed końcem promocji poinformować czy chcę lub nie dalej z tego korzystać. :niepewny:
Opłata będzie naliczana od 18.10.2011 roku lub od 18.01.2012 roku w zależności do tego czy mamy tańszy czy droższy abo. Przy czym należy pamiętać,że usługa jest dezaktywowana z końcem okresu w którym zlecimy dezaktywację

Czyli jeżeli np okres rozliczeniowy nam się kończy 25 danego m-ca i chcemy zrezygnować tak żeby nie płacić za SG ani grosza to zlecenie dezaktywacji musimy złożyć do 25.09 bo inaczej na fakturze wystawionej 26.09 policzą nam proporcjonalnie abo za SG za okres 18-25.10.2011 czyli jakieś ~5zł.
EmTeeDee

Post autor: EmTeeDee »

U mnie okres rozliczeniowy przypada 10go -czyli muszę 10 .10.2011 powiedzieć że rezygnuję? czy już teraz ? :niepewny:
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

EmTeeDee pisze:U mnie okres rozliczeniowy przypada 10go -czyli muszę 10 .10.2011 powiedzieć że rezygnuję? czy już teraz ? :niepewny:
Musisz zgłosić przed końcem okresu,a czy zgłosisz 11.09 czy 8.10 nie ma znaczenia bo i tak dezaktywują dopiero na koniec okresu. Musisz zgłosić rezygnację przed rozpoczęciem okresu który obejmować będzie 18.10 :)
Ostatnio zmieniony 2011-09-05, 15:28 przez bdkacz, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ