galaxy tab wifi > a internet z telefonu

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
gaga195
Początkujący użytkownik forum

galaxy tab wifi > a internet z telefonu

Post autor: gaga195 »

Siema, mam zamiar kupic galaxy taba wifi ( tzn bez opcji dzwonienia, tylko wifi), nie wiecie czy da się udostępniać internet za pomoca blutu np z telefonu lg gt540?:)
na galaxy tabie android 2.2 a na telefonie 2.3:)
Jeśli to zły dział to proszę przenieść, Dziękukę GaGa195 :) :cwaniak:
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: galaxy tab wifi > a internet z telefonu

Post autor: YaHooo »

gaga195 raczej takie zabawy z udostępnianiem internetu po BT to tylko na komputerze. Komórka raczej nie ma tak zaawansowanych opcji.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
sergeron
Początkujący użytkownik forum

Post autor: sergeron »

Windows Mobile ma na pewno Udostępnianie przez BT, a telefona z androidem nie mam, ale wydaje mi się, że android ma opcję udostępniania internetu jako router przez wifi i jak poszukałem w google to jest do tego program PdaNet. Co do udostępniania przez BT niestety nie wiem jak jest.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

gaga195, Android czasem potrafi coś takiego jak WiFi Tethering (czyli robi z siebie AP). Nie wiem jak ten konkretny model telefonu.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

gaga195 pisze:nie wiecie czy da się udostępniać internet za pomoca blutu np z telefonu lg gt540?:)
W androidzie nie widziałem miejsca gdzie by można było zrobić dialup, choć z 3.0 nie widziałem.

Ewentualnie spróbować sparować telefon z tabletem i zobaczyć co wyjdzie na tablecie.

Choć widzę że da to się zrobić http://www.chinadigitalcomm.com/smartq- ... t1002.html nie wiem na ile prawdziwe.

[ Dodano: 2011-08-29, 08:53 ]
Jo_gurt nie mieszaj bo tu o neta w drugą stronę chodzi.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ODPOWIEDZ