Problem po zalogowaniu

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
6ymon
Początkujący użytkownik forum

Problem po zalogowaniu

Post autor: 6ymon »

Witam
Mój problem jest taki iż od chwili zalogowania się w serwisie allegro nawigacja po stronie jest uciążliwa wręcz a-reaktywna.
Czego nie mogę doświadczyć na komputerze w pracy.
Problem spędza mi sen z powiek i nie mogę znaleźć przyczyny takiego zachowania.
Zakup lub licytacja na aukcji zajmuje mi około 15minut.
Windows XP pr., KSI - (Kaspersky), Operator Plus, wyłączona wbudowana zapora Windows.
Wszelka ingerencja w ustawienia zapory KSI z mojej strony nie przynoszą rezultatu.
Niezależnie od tego jakiej przeglądarki używam.
Proszę o każdą sugestię która mogłaby wprowadzić mnie na trop.
6ymon
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem po zalogowaniu

Post autor: 6ymon »

Witam ponownie.
Problem leży po stronie sieci. Dzieje się tak gdy wchodzę na strony połączeń szyfrowanych SSL itp. Nie mojego komputera, co przyznał po długiej pracy konsultant Plusa. Wyszło szydło z worka gdy zamontowałem do modemu kartę innego operatora. Jak również swoją kartę do komputera w firmie. Usterka została przyjęta, ale póki co odstępuję do aneksu do umowy który podpisałem. Od Ciechocinka po Brodnicę jest tak samo więc nie wierzę za bardzo w pozytywne rozwiązanie problemu który ciągnie się już od bardzo długiego czasu.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Problem po zalogowaniu

Post autor: YaHooo »

6ymon to bardzo dziwne co piszesz. Bo ja korzystałem z SSL na swoim iPlusie i jeszcze nie miałem takiego problemu. Być może to jakiś problem lokalny?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ