witam,
szukam, ale nie mogę znaleźć nic w polskim internecie. Jak skonfigurować internet w sagem puma nie wiedzą polscy operatorzy (szczególnie play w którym mam fon). Nie ma po prostu konfiguracji tego telefonu na stronach polskich operatorów. Tutaj na forum znalazłem jaką konfigurację play (chyba do innego telefonu), ale nie działa.
konfiguracja internetu w sagem puma phone
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: konfiguracja internetu w sagem puma phone
adam_per nie miałąm dostępu do tego telefonu więc możesz przybliżyć konfiguracje profilu? Podejrzewam, że będziesz musiał konfiguracje ręcznie wpisać.
Jakiś błąd Ci wyskakuje czy na razie w ogóle nie wklepałeś konfiguracji?
Jakiś błąd Ci wyskakuje czy na razie w ogóle nie wklepałeś konfiguracji?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
1. Ustawiamy telefon wchodząc w menu pod podwiniętą czerwoną kartką
2. Wchodzimy w Display>Profiles
3. Teraz wchodzimy pod pierwszy folder - WEB VF- zmieniamy APN na "internet" i zapisujemy ust.
4. Następny folder to A-GPS VF - zmieniamy APN na "wap.playmobile.pl". Zapisujemy zmiany
5. Następnym punktem będzie MMS VF - APN do wpisania "http://10.10.28.164/mms/wapenc"
6. Przedostatnim punktem jest WAP VF - APN powinien wyglądać tak: "wap.playmobile.pl"
7. Teraz wychodzimy z działu "Profiles", wchodzimy do działu GPS. W opcji A-GPS SERVER, zmieniamy domyślne ustawienie na "internet", a w opcji CONNECTION wybieramy WEB VF.
(znalezione w polskim internecie)
2. Wchodzimy w Display>Profiles
3. Teraz wchodzimy pod pierwszy folder - WEB VF- zmieniamy APN na "internet" i zapisujemy ust.
4. Następny folder to A-GPS VF - zmieniamy APN na "wap.playmobile.pl". Zapisujemy zmiany
5. Następnym punktem będzie MMS VF - APN do wpisania "http://10.10.28.164/mms/wapenc"
6. Przedostatnim punktem jest WAP VF - APN powinien wyglądać tak: "wap.playmobile.pl"
7. Teraz wychodzimy z działu "Profiles", wchodzimy do działu GPS. W opcji A-GPS SERVER, zmieniamy domyślne ustawienie na "internet", a w opcji CONNECTION wybieramy WEB VF.
(znalezione w polskim internecie)
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
Sundance_kid, próbowałem na tym forum była jakaś ogólna konfiguracja play, po ponownym uruchomieniu było po angielsku (tylko raz), że nie może się uruchomić przeglądarka, później po uruchomieniu przeglądarki ciągle w kółko po wpisywaniu dowolnego adresu, czy to google, czy jakaś inna strona - "Can't seem to connect to the network" (taki komunikat buł też przedtem od początku moich ustawień w puma).
Z poziomu konfiguracji "Connections" -> "Profiles", a nie display -> profiles Yanusz. Poza tym czy te ustawienia są bezpieczne? po co gps?
Z poziomu konfiguracji "Connections" -> "Profiles", a nie display -> profiles Yanusz. Poza tym czy te ustawienia są bezpieczne? po co gps?
niepełnosprawny http://www.niepelnosprawny.cba.pl
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Przecież telefon Ci nie wybuchnie jak będą złe ustawienia. Masz coś do stracenia?adam_per pisze:Poza tym czy te ustawienia są bezpieczne? po co gps?
Ustawienia znalezione TU.
Są to ustawienia wszystkiego, czyli internetu, mms i funkcji A-GPS (w razie, jakbyś chciał skorzystać z GPSa).
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
zaczął mi internet działać (google.pl, wp.pl, pkp.pl), ale się nacieszyłem, tylko minutę, później znowu ten błąd "Can't seem to connect to the network" i nie ma neta
. W czym rzecz? sprawdzałem ustawienia, nic się nie zmieniło.
DZIAŁA INTERNET ! , to środki na koncie mi się skończyły, doładowałem i działa INTERNET. Zaglądajcie tutaj SAGEM PUMA' wicze.
dziękuję Yanusz, daje +1, (ten turtorial tego gościa z blogu się pojawił, gdy ja przestałem sprawdzać polskiego internetu; też kombinowałem przy konfiguracji, ale blogowicz był szybszy) pozdrawiam

DZIAŁA INTERNET ! , to środki na koncie mi się skończyły, doładowałem i działa INTERNET. Zaglądajcie tutaj SAGEM PUMA' wicze.
dziękuję Yanusz, daje +1, (ten turtorial tego gościa z blogu się pojawił, gdy ja przestałem sprawdzać polskiego internetu; też kombinowałem przy konfiguracji, ale blogowicz był szybszy) pozdrawiam
niepełnosprawny http://www.niepelnosprawny.cba.pl