konfiguracja internetu w sagem puma phone
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
konfiguracja internetu w sagem puma phone
witam,
szukam, ale nie mogę znaleźć nic w polskim internecie. Jak skonfigurować internet w sagem puma nie wiedzą polscy operatorzy (szczególnie play w którym mam fon). Nie ma po prostu konfiguracji tego telefonu na stronach polskich operatorów. Tutaj na forum znalazłem jaką konfigurację play (chyba do innego telefonu), ale nie działa.
szukam, ale nie mogę znaleźć nic w polskim internecie. Jak skonfigurować internet w sagem puma nie wiedzą polscy operatorzy (szczególnie play w którym mam fon). Nie ma po prostu konfiguracji tego telefonu na stronach polskich operatorów. Tutaj na forum znalazłem jaką konfigurację play (chyba do innego telefonu), ale nie działa.
niepełnosprawny http://www.niepelnosprawny.cba.pl
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Re: konfiguracja internetu w sagem puma phone
adam_per nie miałąm dostępu do tego telefonu więc możesz przybliżyć konfiguracje profilu? Podejrzewam, że będziesz musiał konfiguracje ręcznie wpisać.
Jakiś błąd Ci wyskakuje czy na razie w ogóle nie wklepałeś konfiguracji?
Jakiś błąd Ci wyskakuje czy na razie w ogóle nie wklepałeś konfiguracji?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
1. Ustawiamy telefon wchodząc w menu pod podwiniętą czerwoną kartką
2. Wchodzimy w Display>Profiles
3. Teraz wchodzimy pod pierwszy folder - WEB VF- zmieniamy APN na "internet" i zapisujemy ust.
4. Następny folder to A-GPS VF - zmieniamy APN na "wap.playmobile.pl". Zapisujemy zmiany
5. Następnym punktem będzie MMS VF - APN do wpisania "http://10.10.28.164/mms/wapenc"
6. Przedostatnim punktem jest WAP VF - APN powinien wyglądać tak: "wap.playmobile.pl"
7. Teraz wychodzimy z działu "Profiles", wchodzimy do działu GPS. W opcji A-GPS SERVER, zmieniamy domyślne ustawienie na "internet", a w opcji CONNECTION wybieramy WEB VF.
(znalezione w polskim internecie)
2. Wchodzimy w Display>Profiles
3. Teraz wchodzimy pod pierwszy folder - WEB VF- zmieniamy APN na "internet" i zapisujemy ust.
4. Następny folder to A-GPS VF - zmieniamy APN na "wap.playmobile.pl". Zapisujemy zmiany
5. Następnym punktem będzie MMS VF - APN do wpisania "http://10.10.28.164/mms/wapenc"
6. Przedostatnim punktem jest WAP VF - APN powinien wyglądać tak: "wap.playmobile.pl"
7. Teraz wychodzimy z działu "Profiles", wchodzimy do działu GPS. W opcji A-GPS SERVER, zmieniamy domyślne ustawienie na "internet", a w opcji CONNECTION wybieramy WEB VF.
(znalezione w polskim internecie)
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
Sundance_kid, próbowałem na tym forum była jakaś ogólna konfiguracja play, po ponownym uruchomieniu było po angielsku (tylko raz), że nie może się uruchomić przeglądarka, później po uruchomieniu przeglądarki ciągle w kółko po wpisywaniu dowolnego adresu, czy to google, czy jakaś inna strona - "Can't seem to connect to the network" (taki komunikat buł też przedtem od początku moich ustawień w puma).
Z poziomu konfiguracji "Connections" -> "Profiles", a nie display -> profiles Yanusz. Poza tym czy te ustawienia są bezpieczne? po co gps?
Z poziomu konfiguracji "Connections" -> "Profiles", a nie display -> profiles Yanusz. Poza tym czy te ustawienia są bezpieczne? po co gps?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Przecież telefon Ci nie wybuchnie jak będą złe ustawienia. Masz coś do stracenia?adam_per pisze:Poza tym czy te ustawienia są bezpieczne? po co gps?
Ustawienia znalezione TU.
Są to ustawienia wszystkiego, czyli internetu, mms i funkcji A-GPS (w razie, jakbyś chciał skorzystać z GPSa).
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
zaczął mi internet działać (google.pl, wp.pl, pkp.pl), ale się nacieszyłem, tylko minutę, później znowu ten błąd "Can't seem to connect to the network" i nie ma neta
. W czym rzecz? sprawdzałem ustawienia, nic się nie zmieniło.
DZIAŁA INTERNET ! , to środki na koncie mi się skończyły, doładowałem i działa INTERNET. Zaglądajcie tutaj SAGEM PUMA' wicze.
dziękuję Yanusz, daje +1, (ten turtorial tego gościa z blogu się pojawił, gdy ja przestałem sprawdzać polskiego internetu; też kombinowałem przy konfiguracji, ale blogowicz był szybszy) pozdrawiam

DZIAŁA INTERNET ! , to środki na koncie mi się skończyły, doładowałem i działa INTERNET. Zaglądajcie tutaj SAGEM PUMA' wicze.
dziękuję Yanusz, daje +1, (ten turtorial tego gościa z blogu się pojawił, gdy ja przestałem sprawdzać polskiego internetu; też kombinowałem przy konfiguracji, ale blogowicz był szybszy) pozdrawiam