[NEWS] Komercyjna oferta HSPA+/LTE Cyfrowego Polsatu

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

rdy
Stały użytkownik forum

Re: [NEWS] Komercyjna oferta HSPA+/LTE Cyfrowego Polsatu

Post autor: rdy »

BillyBibbit pisze:Gorąco polecam tę innowacyjną usługę oferowaną przez Cyfrowy Polsat. Warto jednak zaznaczyć, że wyjątkowe korzyści płyną z niej tylko w przypadku bliskości nadajnika LTE. Jestem szczęściarzem, który mieszka w pobliżu dwóch (w Warszawie, gdzie aż się od nich roi) i w speedteście osiągnąłem blisko 40 Mb/s przy pobieraniu oraz ok. 4,8 Mb/s przy wysyłaniu danych. Ściąganie plików jest 2-3 razy szybsze niż przy najlepszym łączu kablowym oferowanym obecnie na naszym rynku.

Czekałem na tę ofertę i nie żałuję tego. Nie jest idealna (limity+cena), a 100 Mb/s to tylko pobożne życzenie. Jednak uważam, że to obecnie najlepsza opcja na rynku, a ponadto bardzo przyszłościowa. Mam nadzieję, że za miesiąc nie będę musiał odwoływać swojej rekomendacji.

Pozdrawiam,
Wojciech
No i co mi po tych 40 Mb/s przy takich żałosnych limitach? Strony mi się szybko będą wczytywać? Bo to chyba jedyna zaleta, bo o oglądaniu streamingów, youtube czy innych tego typu rzeczy można zapomnieć...

Oferta jest świetna technologicznie, ale ma za duże ograniczenia narzucone od operatora
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Re: [NEWS] Komercyjna oferta HSPA+/LTE Cyfrowego Polsatu

Post autor: atento »

rdy pisze:youtube czy innych tego typu rzeczy można zapomnieć
oj nie przesadzaj w nocy kilka da sie oglądnąć przy tak wyżyłowanych limitach ;)

Jak bym nie patrzył i nie kalkulowal to branie LTE od CP jeśli się ma HSPA/HSPA+ mija sie z celem, bo do czego? Yt bedzie dzialac tak samo www zapewne tez, różnica zapewne niewielka bo strony www w HSPA ladują sie w mgnieniu oka to do czego ? gier on line? przecież jest limit wiec na długie granie 5GB dziennego transferu nie starczy hehe chyba ze bedzie sie grac w ox
Musieli by znacznie limit zwiekszyc inaczej nie bedzie atrakcyjnie, tak jak kiedyś play slaby zasięg to dawali duzo GB za marne pieniądze.
ODPOWIEDZ