[NEWS ]Play Online All Inclusive - nowe taryfy Play Online

Nowości... więcej na https://www.opp.today/pl/

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Re: [NEWS ]Play Online All Inclusive - nowe taryfy Play Online

Post autor: Yanusz »

Play dołączył do swojej oferty nową taryfę Play Online 149.
W ramach abonamentu w wysokości 119zł (99zł w ofercie bez modemu), abonent otrzymuje 35GB miesięcznie (40GB przy zakupie w sklepie internetowym Play). Ciekawostką jest również podwyższenie w tej taryfie prędkości do 6Mb/s.
Oczywiście w ramach abonamentu, abonent otrzymuje bezpłatnie pakiet społecznościowy oraz usługę nocny transfer.

Trzeba przyznać, że oferta bardzo przystępna dla wymagających użytkowników.

Porównując oferty wszystkich operatorów (na dzień: 07.09.2011) przy tej ilości GB miesięcznie Play zostawia innych w tyle.

* Play Online 149 - Abonament miesięczny:119zł (99zł dla posiadaczy modemów) - ilość GB do wykorzystania: 40
* Orange Free 159 - Abonament miesięczny:159zł (143,10zł dla posiadaczy modemów) - ilość GB do wykorzystania: 40
* iPlus prywatnie 37GB - Abonament miesięczny:160zł (dla posiadaczy modemów limit podwyższony jest do 60GB) - ilość GB do wykorzystania: 40 (60 dla posiadaczy modemów)

T-Mobile i CP nie są wzięte pod uwagę, gdyż nie oferują taryf z limitem transferu 40GB.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Ja jeszcze dorzucę informację, że w opcji dla abonentów z umową na 18 miesięcy będzie abonament 99zł miesięcznie i limit jeszcze większy bo 46GB.

A tu macie linka do blogu Playa http://blogplay.pl/2011/09/play-online-149-nowa-taryfa/
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Moim zdaniem nadal wadą taryf Play Online All Inclusive, jest uzależnienie prędkości od abonamentu. W każdym abonamencie powinna być opcja wyboru 2, 4 lub 6Mb/s oczywiście za dopłatą w zależności od wybranej taryfy. Skoro w Play Online na kartę za 10zł można zwiększyć prędkość z 1 do 4Mb/s, to dlaczego z tego udogodnienia nie mogą skorzystać abonenci?

Np. Mam taryfę play online 39 i standardowo prędkość 1Mb/s. Powinien być wybór: 2Mb/s - dopłata 5zł , 4Mb/s 10zł, 6Mb/s 20zł

albo

Np. Mam taryfę play online 59 i standardowo prędkość 2Mb/s. Większa prędkość: 4Mb/s 5zł , 6Mb/s 10zł.
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

Yanusz pisze:Mam taryfę play online 39 i standardowo prędkość 1Mb/s. Powinien być wybór: 2Mb/s - dopłata 5zł , 4Mb/s 10zł, 6Mb/s 20zł
No i co płacisz 59zł za 1GB(czy ile tam jest) limitu z prędkością do (najczęściej wirtualnych) 6Mb/s
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

krystianb pisze: No i co płacisz 59zł za 1GB(czy ile tam jest) limitu z prędkością do (najczęściej wirtualnych) 6Mb/s
4GB w abonamencie 39. Nie powiedziałbym, że są to wirtualne prędkości. Kupiłem play online 69. Miałem mieć 2Mb/s i tyle mam. Na startówce play online na kartę z wykupioną wyższą prędkością mam 3-4 Mb/s. Wczoraj byłem u znajomego, który zakupił opcję PO 149 i na speedteście miał 5,76Mb/s.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

Yanusz pisze:PO 149 i na speedteście miał 5,76Mb/s
Wieczorem też? to mieszka w fajnym miejscu. Ja mam 4Mb/s tylko do ok. 15.00. Później prędkość spada o połowę, ale są nieraz masakryczne momenty gdy potrafi spaść do 0.5 Mb. Dlatego nie przedłużę drugiej umowy z play, ze 2 miesiące temu odpalili wreszcie po roku stację plusa. Stoi niecałe 200 metrów od mojego bloku :D optyczna widoczność. Na razie testuję, w najgorszym momencie wieczorem prędkość spadła na 5Mb/s :)
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Darek.74 pisze: Wieczorem też? to mieszka w fajnym miejscu.
Bo ja wiem czy fajnym? Wiocha :D

Tak przed 19:00 testowaliśmy, na zegarek dokładnie nie patrzyłem.
Darek.74
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Darek.74 »

Yanusz pisze:Bo ja wiem czy fajnym? Wiocha :D
Jak widać wiocha ma swoje zalety :ok:
Około 19.00 to piękny wynik :)
ODPOWIEDZ