Co z tymi DNSami ?
Moderator: Moderatorzy
- dao
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Co z tymi DNSami ?
Dostawcą netu jest iplus. Brak jest połączenia z netem przez router. Kiedy w ustawienia routera wpiszę dnsy plusa, sieć działa kilka minut i połączenie przerywa. Jak dokładnie skonfigurować dnsy, ew coś jeszcze by to zadziałało ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Co z tymi DNSami ?
To jest na pewno problem DNS-ów, a nie połączenia z siecią przez modem? Mnie modem z iplus obsługuje router i na nim mam DNS-y Plusa, ale na komputerze mam ustawione DNS-y 208.67.222.222, 208.67.220.220 i to śmiga bez jakichkolwiek problemówJak dokładnie skonfigurować dnsy, ew coś jeszcze by to zadziałało ?

jareq
- dao
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Modem bezpośrednio wpięty do kompa działa bez problemów - przetestowane na dwóch komputerach.
Przy DNS 8.8.8.8 na routerze i kompie działa bez problemu. Jeżeli ten sam DNS jest tylko ustawiony routerze nie otwierają się strony.
Dodam, że połączenie 3G jest cały czas dostępne.
Rzecz w tym, że nie sposób do każdego kompa, który znajdzie się w zasięgu sieci wpisywać za każdym razem dnsy.
W niektórych urządzeniach wręcz nie da się tego zrobić.
Przy DNS 8.8.8.8 na routerze i kompie działa bez problemu. Jeżeli ten sam DNS jest tylko ustawiony routerze nie otwierają się strony.
Dodam, że połączenie 3G jest cały czas dostępne.
Rzecz w tym, że nie sposób do każdego kompa, który znajdzie się w zasięgu sieci wpisywać za każdym razem dnsy.
W niektórych urządzeniach wręcz nie da się tego zrobić.
Bestpartner PANEL XP 2 x 18 dBi 1710, FME,E398+Dovado 4GR
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
DHCP Ci nie dziala.dao pisze:Jeżeli ten sam DNS jest tylko ustawiony routerze nie otwierają się strony.
Wstaw wynik <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=111136#111136" target="_blank">- IPCONFIG -</a> z nie dzialajacej konfiguracji.
Nie pomagam na PW.