Mam pytanie do użytkowników Play Online korzystających z częstotliwości 900MHz w Rejowcu Fabrycznym: Czy u Was też nie ma sygnału? Bo przyszedłem z pracy i szok.. zero zasięgu, sprawdzałem instalację wszystko jest w porządku..

Moderator: Moderatorzy
Każda antena pracuje w całym paśmie tylko, że na jego większości jest tłumikiem. Widać sygnał 2100 masz w miejscu dość mocny sygnał, że mimo tłumienia anteny i kabla jeszcze coś zostaje.Yanusz pisze:ciekaw jestem, czy jest to możliwe, żeby ta antena pracowała w tym paśmie..
No o to chodzi, że nie. Wcześniej, żeby uzyskać 32-35% zasięgu 2100, musiałem użyć panelówki Cybertecha 17dB, która była na zewnątrz. Teraz mam 12% na ATK20, tyle że antena jest pod dachem. I to mnie zadziwia.krystianb pisze:Widać sygnał 2100 masz w miejscu dość mocny sygnał
A nie odpalili czegoś bliżej Ciebie?Yanusz pisze: Teraz mam 12% na ATK20, tyle że antena jest pod dachem. I to mnie zadziwia.
Nie, TNI pokazuje te same CID'y, które miałem jak używałem anteny na 2100.krystianb pisze:A nie odpalili czegoś bliżej Ciebie?
Miałem jeszcze ciekawszy przypadek na panelu produkcji ala yagi.pl (dokł. taki jak na tej aukcji: http://allegro.pl/antena-panelowa-i1840879014.html ) 14dB 2,4GHz- podłączyłem do modemu CDMA Nordiska 420MHz i sygnał łapała bdb, do nadajnika 6-7km przez lasy, gdybym nie miał oporów co do szczelności to bym ją zostawił, ale dla porównania sprawdziłem Mars-a 17dB-2,4GHz ( http://www.mars-antennas.com/item/g_ant ... _1-29.html ) i sygnał z niej w tym paśmie był na poziomie zbliżonym do 0.No o to chodzi, że nie. Wcześniej, żeby uzyskać 32-35% zasięgu 2100, musiałem użyć panelówki Cybertecha 17dB, która była na zewnątrz. Teraz mam 12% na ATK20, tyle że antena jest pod dachem. I to mnie zadziwia.
To zdecyduj się chłopie panelu czy yagi, chyba że panelu od yagi co by wszystko tłumaczyło.jarek999 pisze:na panelu ala yagi 14dB 2,4GHz
Też miałem takie doświadczenia mając kiedyś Play-on-line, a teraz abonament telefoniczny-oni tam mają płacone od "łebka", mino że rozmowy do BOK mam za grosze z VOIP to nie dzwonie, piszę e-mail i czekam na odpowiedz, poszli w kierunku Orange-ale tam chociaż jak nic nie wiedzą to chociaż się nie śpieszą.Ale niesmak z rozmowy konsultantem play pozostał.