Limit po limicie i wykorzystaniu dodatkowych płatnych GB

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

Limit po limicie i wykorzystaniu dodatkowych płatnych GB

Post autor: Simonel »

Witam serdecznie ;]

Mam może dość "błache pytanie" ale wole się upewnić, mianowicie zawsze odnawiają mi limit 16 każdego miesiąca, wczoraj niestety potrzebowałem ściągnać więcej, a nie mogłem czekać do 16 tego miesiąca, wiedz zadzwoniłem do BOK (1szy raz dzwoniłem tam nigdy wcześniej nie miałem potrzeby), po wybraniu odpowiedniego działu połączyłem się z miła panią która poprosiła mnie o nr. konta abonamenta, nr. abonamencki i kod 4 cyfrowy, po podaniu danych poinformowała mnie ,że limit o jaki poprosiłęm czyli o doładowanie o 2gb bd miał zaraz dostępny. Po upływie paru min. faktycznie tak było, wykorzystałem dokładnie te 2gb danych i potem zobaczyłem oczywiście dokładne przycięcie predkości do "normalnej po limitowej". Wszystko było oki, ale dziś rano wstaję, włączam ruter, pc, i patrze a tu śmiga mi z normalną prędkościa, już zjechałem jakięs 180mb i nic (wiem ,że może powinien się z tego ciszyć), ale poprostu dziwię sie ponieważ przedtem tak nigdy nie miałem, a nie chce ponieśc jakiś dodatkowych opłat za to. Dlatego mógły mi ktoś odpowiedzieć czy to normalne lub czemu tak jest - i czy to jest <font color="#FF00FF"><b>»»na pewno««</b></font> darmowe?? Pozdrawiam i przepraszam jeśli mój problem jest "noobski".
Miłego dnia wszystkim! ;)
Simonel ^^
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Re: Limit po limicie i wykorzystaniu dodatkowych płatnych GB

Post autor: krystianb »

Cóż jeśli zamówiłeś jeden pakiet a przyjdzie opłata za więcej to rozwiązanie jest proste - reklamacja. Jeśli korzystasz z usługi nocny transfer to być może był jakiś błąd w naliczaniu i dziś system odblokował źle naliczone MB.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

krystianb pisze:Cóż jeśli zamówiłeś jeden pakiet a przyjdzie opłata za więcej to rozwiązanie jest proste - reklamacja. Jeśli korzystasz z usługi nocny transfer to być może był jakiś błąd w naliczaniu i dziś system odblokował źle naliczone MB.

Nie nie korzystam z usługi nocny transfer. A nie da rady tego jakoś sprwdzić inaczej niż czekać jaka faktura mi przyjdzie?
Simonel ^^
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Simonel pisze:A nie da rady tego jakoś sprwdzić inaczej niż czekać jaka faktura mi przyjdzie?
Teoretycznie można na stronie operatora, ale opłaty za pakiety mogą pojawić się z opóźnieniem.
Do tego dopóki nie zostanie wystawiona faktura nie masz podstawy do reklamacji.
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

krystianb pisze:Teoretycznie można na stronie operatora, ale opłaty za pakiety mogą pojawić się z opóźnieniem.
Do tego dopóki nie zostanie wystawiona faktura nie masz podstawy do reklamacji.

Rozumiem, tylko właśnie mi od początku nie działa Orange Online, ponieważ brałem ten internet jakieś już hmm ... 3 lata temu i wziąłem na próbę wpierw. A nie da rady aby zadzwonił na ten BOK i zapytał się jaką mam aktualną fakturę lub coś w tym stylu? O albo czy da radę tam poprosić aby wkońcu aktywowali mi obsługę Online?

[ Komentarz dodany przez: krystianb: 2011-10-04, 11:21 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-10-04, 10:20 przez Simonel, łącznie zmieniany 1 raz.
Simonel ^^
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Oczywiście że bok możesz męczyć, ale reszta tak samo jak w przypadku sprawdzania online.
Awatar użytkownika
Simonel
Stały użytkownik forum

Po 30 minutowej miłej pogawędce na BOK, dowiedziałem się tylko iż wszystko jest ok z moim kontem, a sprawa ,że działa mi internet normalnie jest "dziwna". Jak to Pani powiedziała powinienem sie cieszyć a nie narzekać skoro u nich wszystko jest dobrze. To tyle.
Simonel ^^
grzechotnik
Stały użytkownik forum

Post autor: grzechotnik »

Ja też tak miałem ,po poproszeniu o dodatkowy 1 GB dostałem 10 GB według strony Online.
I o dziwo rachunek przyszedł na 27 zł a nie 49.
Nigdzie nie dzwonie nic się nie pytam bo po co.

grzechotnik
Grzechotnik
ODPOWIEDZ