Top_netinfo błędne statystyki

Pozostałe zagadnienia (sprzętowe i programowe), które nie pasują do powyższych kategorii np. optymalizacja łącza, liczniki danych, bezpieczeństwo w sieci, informacje podstawowe.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Lukas1506
Użytkownik forum

Top_netinfo błędne statystyki

Post autor: Lukas1506 »

Od jakiegoś czasu korzystam z top_netinfo. Posiadam iPlusa i nie miałem problemów z limitami (statystykami), wszystko działało jak należy, do czasu... Aktualnie pokazuje mi że mam jeszcze do wykorzystania 5.35GB a de fakto mam już przekroczony limit o prawie 600MB :zdziwko: (sprawdzone na ipus menager i BOK) Jak to możliwe???? A co dodam, pokazuje mi że mam te 5.35GB a jak zaznaczę opcję ostrzegania przed przekroczeniem limitu to krzyczy mi że mam przekroczony limit :zdziwko:
Obrazek
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Top_netinfo błędne statystyki

Post autor: YaHooo »

Lukas1506 jedyne co mi do głowy przychodzi to może to, że zdarzyło się, że system się zawiesił i coś się wykrzaczyło przy zapisywaniu do bazy. Nie miałeś takiej sytuacji?
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Lukas1506
Użytkownik forum

Post autor: Lukas1506 »

chyba już wiem co jest grane. Looknąłem w cały okres rozliczeniowy i brakuje mi 5 dni z początku okresu rozliczeniowego, ale jak dobrze pamiętam to przez pierwsze parę dni nic wielkiego nie ściągałem, mam wszystko w jednym katalogu i widzę po datach utworzenia. W każdym bądź razie coś musiało się sknocić że 6GB zniknęło i że pomimo stanu limitu pokazuje że już przekroczyłem limit, zresztą widać to na screenie
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Chyba tak, ale co się stało to ja już Ci nie umiem niestety powiedzieć.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Piotrex44
Stały użytkownik forum

Post autor: Piotrex44 »

top_netinfo ma pewną wadę bo w 1 sesji liczy do max 4 lub 5 Gb(nie pamiętam dokładnie) jeśli się przekroczy to liczy od nowa :(
I zapewne raz przekroczyłeś i Ci nie policzył tego transferu...
ODPOWIEDZ