zte mf622 problem brak cd drive
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
zte mf622 problem brak cd drive
Witam
mam problem z modemem zte mf622, zachciało mi się usunąć branding operatora i niestety jakimś "cudem" coś się posypało.
kiedy podłączam modem pod PC wyskakuje cd drive ale nie da się nic z nim zrobić (sam nie startuje) a jak próbuje otworzyć ręcznie to wyskakuje że format dysku nieobsługiwany przez windows (czy coś takiego)
o dziwo modem działa normalnie kiedy klikne wysun cd drive i na uprzednio zainstalowanym oprogramowaniu.
czy ktoś wie jak przywrócić ten instalator do pamięci modemu, niby zaktualizowałem już do najnowszej wersji ale jakoś ciągle wyświetla mi tą samą wersje oprogramowania co na początku a cddrivr jak brak tak brak.
Pozdrawiam
mam problem z modemem zte mf622, zachciało mi się usunąć branding operatora i niestety jakimś "cudem" coś się posypało.
kiedy podłączam modem pod PC wyskakuje cd drive ale nie da się nic z nim zrobić (sam nie startuje) a jak próbuje otworzyć ręcznie to wyskakuje że format dysku nieobsługiwany przez windows (czy coś takiego)
o dziwo modem działa normalnie kiedy klikne wysun cd drive i na uprzednio zainstalowanym oprogramowaniu.
czy ktoś wie jak przywrócić ten instalator do pamięci modemu, niby zaktualizowałem już do najnowszej wersji ale jakoś ciągle wyświetla mi tą samą wersje oprogramowania co na początku a cddrivr jak brak tak brak.
Pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: zte mf622 problem brak cd drive
pcu a w jaki sposób go instalowałeś? Bo na forum mamy tylko obraz ISO http://www.sterowniki.bez-kabli.pl/inde ... fileid=586 i szczerze Ci powiem, że nie mam za bardzo pojęcia jak to można wgrać do modemu...
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
uwaliłem go za pomocą dc unlokera aczkolwiek znalazłem jeszcze inne programy np QPST za pomocą którego można wgrać plik iso ale oczywiście <font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> tego w pełni potwierdzić bo brak mi wymienionego cddriva żeby to sprawdzić.
Ale na chwilę obecną do szczęścia brakuje mi żeby cokolwiek było na tym instalatorze 0 cd, nawet stary brand z 3
Ale na chwilę obecną do szczęścia brakuje mi żeby cokolwiek było na tym instalatorze 0 cd, nawet stary brand z 3
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
DCunlocker nie dotyka obrazu ISO.pcu pisze:uwaliłem go za pomocą dc unlokera
CD-Drive nie jest Ci potrzebny. QPST wgrywa plik ISO do pamieci Flash, ten plik jest mountowany jako CD-Drive. Plik ISO mozesz sobie stworzyc w dowolnym programie nagrywania CD - moze na nim byc nawet zdjecie twojej mamy. Dla pracy modemu nie ma to najmniejszego znaczenia.pcu pisze:<font color="#FF00FF"><b>»»nie mogę««</b></font> tego w pełni potwierdzić bo brak mi wymienionego cddriva żeby to sprawdzić.
Nie pomagam na PW.
-
no i właśnie o to mi chodzi bo plik ZTEMODEM.ISO nie jest montowany, być może uszkodzony jest któryś z plików odpowiedzialny za start/zamontowanie obrazu.key pisze:QPST wgrywa plik ISO do pamieci Flash, ten plik jest mountowany jako CD-Drive.
niby niepotrzebny ale chciałbym żeby był, zawsze w przyszłości to lepiej zainstalować z pamięci modemu niż szukać gdzieś.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Sprawdz czy masz dwa pliki z koncowkami .flg w Flashupcu pisze:no i właśnie o to mi chodzi bo plik ZTEMODEM.ISO nie jest montowany
Mozesz wlozyc SD-Karte z interesujacymi cie programami i kompletnie wylaczyc mountowanie CD.pcu pisze:zawsze w przyszłości to lepiej zainstalować z pamięci modemu niż szukać gdzieś.
Nie pomagam na PW.
-
key pisze:Sprawdz czy masz dwa pliki z koncowkami .flg w Flashu
wygląda to tak tyle że CD_STARTUP_FLAG, FLAG_NO_DOWNLOAD i AUTO_CD_ROM są raczej puste a to one są chyba odpowiedzialne za prawidłowe montowanie cd drive.
ma ktoś dostę może do tego modemu i możliwość sprawdzenia co powinny zawierać wyżej wymienione pliki.
no fakt mogę wyłącz montowanie CD ale mam nadzieje będzie to ostateczność jeśli nie zdołam się z tym uporać.key pisze:Mozesz wlozyc SD-Karte z interesujacymi cie programami i kompletnie wylaczyc mountowanie CD.
co do karty sd to chyba na breloczku będę ja nosił bo mf622 niema slotu na kartę.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Te pliki maja byc puste. Brakuje moim zdaniem plikow:
AUTORUN.FLG i NODOWNLOAD.FLG, wielkosc 0 Byte.
AUTORUN.FLG i NODOWNLOAD.FLG, wielkosc 0 Byte.
Nie pomagam na PW.
-
kolego pcu dopiero zauważyłem, że chyba nie potrzebnie założyłem nowy topic bo masz taki sam problem jak ja, załączam plik z dashboardem który na pewno będzie działał u ciebie niestety jest po ukraińsku, jak tylko dowiem się w jaki sposób tworzy się te obrazy to podrzucę Ci plik z polskim dashboardem.
Działający dashboard dla MF622 (3UK) - niestety ukraiński:
http://www.speedyshare.com/files/30638152/ZTEMODEM.ISO
Działający dashboard dla MF622 (3UK) - niestety ukraiński:
http://www.speedyshare.com/files/30638152/ZTEMODEM.ISO
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Musisz utworzyć po prostu zwykły plik ISO. Można to zrobić za pomocą dowolnego programu do nagrywania plików, ewentualnie ściągnąć z działającego modemu za pomocą QPST.s3c pisze:jak tylko dowiem się w jaki sposób tworzy się te obrazy to podrzucę Ci plik z polskim dashboardem.
Nie mniej jednak dzięki za obraz

Pozdrawiam YaHooo