To niewiele mniej niż w Orange.marens pisze:Koło 40ms jest na LTE.
Play? Centrum Warszawy? Dobry wybór
Moderator: Moderatorzy
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Play? Centrum Warszawy? Dobry wybór
-
- Początkujący użytkownik forum
40ms to ping pozwalający na płynne granie?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie wiem, nie gram w gry sieciowe.40ms to ping pozwalający na płynne granie?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wg testów które tu widziałem na forum to jest 50% mniej ok. 20ms-odpowiednik ADSL.Koło 40ms jest na LTE.

jareq
-
jeśli taki będzie to niemal stałe w cenie sprzed kilku lat
-
- Stały użytkownik forum
Gram w MW2 na xbox360 z orange free, przy pingach rzędu 100ms. Nie ma najmniejszego problemu, przycinki zdarzają się sporadycznie. Na wskaźniku jakości połączenia w grze mam zawsze 3 zielone słupki na 4 możliwe.Trevis pisze:40ms to ping pozwalający na płynne granie?
Kup dowolny starter internetowy operatora, którego maszt masz najbliżej i przetestuj.
-
korzystam z playa 3 lata i zanosi się na kolejne. kończy mi się właśnie umowa, zrobiłam rozeznanie i nie widzę konkurencyjnej oferty, która by mi odpowiadała. jak trzy lata temu podpisywałam umowę, miałam do czynienia z plusem i erą. wzięłam play do testu i był o wiele szybszy, poza tym cena i limity transferu były atrakcyjne.
jadę cały czas na modemie huawei e220, net jest skonfigurowany pod linuksa, nie używam żadnego dodatkowego sprzętu. przy rondzie onz miałam bts pod domem, na żoliborzu też niedaleko, teraz jestem na szczęśliwicach, bts trochę dalej i odczułam zmniejszenie prędkości. ale teraz zamierzam zmienić modem i dokupić antenę. do tej pory 10 giga starczyło mi tak na styk, raz zdarzyło się, że wyczerpałam limit przed czasem. można na tym ściągnąć jeden- dwa filmy, siedzieć na jutiubie i dowolnie korzystać z przeglądarki. z grami może być problem.
jeśli chodzi o ceny i limity transferu, to nadal są bezkonkurencyjni. ten polsat wygląda fajnie, ale po co mi taka prędkość, jeśli limity są tak niskie?
oczywiście taki mobilny net to nie jest realna alternatywa dla stacjonarnego, na szczęście mogę podjechać do rodziny i sobie pościągać różne rzeczy w razie potrzeby.
na stronie uke jest raport z jakości transmisji danych w polsce, z czerwca, warto sobie przejrzeć. poszczególne miasta w oddzielnych pdfach do ściągnięcia.
jadę cały czas na modemie huawei e220, net jest skonfigurowany pod linuksa, nie używam żadnego dodatkowego sprzętu. przy rondzie onz miałam bts pod domem, na żoliborzu też niedaleko, teraz jestem na szczęśliwicach, bts trochę dalej i odczułam zmniejszenie prędkości. ale teraz zamierzam zmienić modem i dokupić antenę. do tej pory 10 giga starczyło mi tak na styk, raz zdarzyło się, że wyczerpałam limit przed czasem. można na tym ściągnąć jeden- dwa filmy, siedzieć na jutiubie i dowolnie korzystać z przeglądarki. z grami może być problem.
jeśli chodzi o ceny i limity transferu, to nadal są bezkonkurencyjni. ten polsat wygląda fajnie, ale po co mi taka prędkość, jeśli limity są tak niskie?
oczywiście taki mobilny net to nie jest realna alternatywa dla stacjonarnego, na szczęście mogę podjechać do rodziny i sobie pościągać różne rzeczy w razie potrzeby.
na stronie uke jest raport z jakości transmisji danych w polsce, z czerwca, warto sobie przejrzeć. poszczególne miasta w oddzielnych pdfach do ściągnięcia.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Play w starszych taryfach przede wszystkim nie oferował usługi "nocny transfer". W nowych - dzięki tej usłudze, nie trzeba już latać po znajomych, żeby ściągnąć coś większego z obawy o szybkie wykorzystanie limitu GB. Przy dobrej prędkości w jedną noc można kilka ładnych GB danych ściągnąć. Samemu udało mi się ściągnąć od 1:00 do 8:30 ponad 6GB danych.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
a właśnie, zapomniałam o tym. to jest dobra opcja, zwłaszcza, że ten transfer jest aż do 9 rano.
-
- Pracownik operatora
Proponuję skorzystać z oferty „Sprawdź i kup”.
Działa ona w ten sposób, że po podpisaniu Umowy można przez 7 dni dowolnie korzystać z Usługi. W przypadku braku zadowolenia przed upływem tygodnia należy zwrócić modem wraz z kartą do Punktu Sprzedaży Play, w którym dokonywałeś zakupu. Będzie to skutkowało rozwiązaniem umowy bez ponoszenia kary umownej, konieczne będzie tylko uiszczenie opłaty aktywacyjnej. Jeżeli w ciągu 7 dni nie nastąpi zwrot sprzętu operator uważa umowę za obowiązującą.
Działa ona w ten sposób, że po podpisaniu Umowy można przez 7 dni dowolnie korzystać z Usługi. W przypadku braku zadowolenia przed upływem tygodnia należy zwrócić modem wraz z kartą do Punktu Sprzedaży Play, w którym dokonywałeś zakupu. Będzie to skutkowało rozwiązaniem umowy bez ponoszenia kary umownej, konieczne będzie tylko uiszczenie opłaty aktywacyjnej. Jeżeli w ciągu 7 dni nie nastąpi zwrot sprzętu operator uważa umowę za obowiązującą.
Forum "Bez Kabli" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym sieci P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.