No i co z relacją Jakubie??jakubd pisze:Ja zakupiłem Netgear WNDR3700 - jest stary, ale szybki i da się go dostosować do E398. Cena nieco ponad 300 PLN. Sprawdzę, pomierzę i zdam relację, ale potrzebuję na to ze 2 dni.

Moderator: Moderatorzy
No i co z relacją Jakubie??jakubd pisze:Ja zakupiłem Netgear WNDR3700 - jest stary, ale szybki i da się go dostosować do E398. Cena nieco ponad 300 PLN. Sprawdzę, pomierzę i zdam relację, ale potrzebuję na to ze 2 dni.
No nie trzymaj już nas w niepewnościjakubd pisze:Ja zakupiłem Netgear WNDR3700
Jak daleko masz do nadajnika ???Noreck pisze:Ja uzywam tego modemu (Huawei E398) z CP dopiero od dzisiaj, ale jestem mile zaskoczony. Miałem wg mapy tylko zasięg hspa+ a tu działa mi LTE. Fakt, że poziom sygnału niezbyt mocny, ale spokojnie wyciskam DL na poziomie 20 - 25 Mb/s.
Modem współpracuje z routerem Edimax 6200n (firmware 2.24o), na którym jest ograniczenie "wydolnościowe" do ok. 16 Mb/s. To i tak 4 razy szybciej niż dotychczasowy iPlus
Wg Google Earth w linii prostej mam 5,54 km od domu do nadajnika. Nie widzę nadajnika, po drodze płasko jak na stole (wiadomo mazowsze), jakieś drzewa etc.Speedstar pisze: Jak daleko masz do nadajnika ???
Tego kreatora nie byłem pewien, nie wiem dlaczego siedziało mi to w głowie. Pierwszy raz konfigurowałem to oprogramowanie i nie zwróciłem szczególnej uwagi na cały proces, bo wszystko poszło dobrze. Wybaczcie pomyłkę. W każdym razie konfiguracja oprogramowania w zakresie o którym pisałem nie powinna sprawić nikomu problemu.Cezary pisze:Co jak co ale kreatora to tam nie ma. Po prostu wszystko bezpośrednio w Konfiguracja > podstawowa. Gateway jest domyślnie, trzeba za to wifi włączyć.