Witam,
Jestem nowy na forum i poszukuje pomocy przy podłączeniu bezprzewodowo laptopa pod radiówkę, a więc sprawa ma się tak posiadam skrzynkę na dachu w środku antena+router TP Link WR543G stamtąd kabel Ethernet do komputera i tu mam pytanie jak mam podłączyć laptopa, aby móc korzystać z internetu bezprzewodowo w całym domu, czy oprócz tego są potrzebne jakieś dodatkowe urządzenia?
Pozdrawiam
Jak bezprzewodowo podłączyć laptopa pod internet radiowy?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Re: Jak bezprzewodowo podłączyć laptopa pod internet radiowy?
Potrzebujesz czystego acces potinta bez routera.GhostRider25 pisze:antena+router TP Link WR543G
Ewentualnie jeśli potrzebujesz też switch'a można od biedy kupić drugi router, zmienić mu adres IP wyłączyć dhcp i podłączyć kabel z pierwszego do gniazda lan tego nowego.
Router też się przyda jeśli dostawca będzie chciał Ci zmienić sprzęt na goły AP (rozumiem, że to co teraz jest, jest jego własnością)
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Dziękuje za szybką odpowiedź
A do Access Pointa mam podłączyć ten kabel co idzie od skrzynki? I to wystarczy już laptop będzie mógł się łączyć z netem? A to co mam teraz jest już moją własnością.Jeszcze raz dzięki 

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Ja bym w takim razie kupił choćby WA500G i włożył zamiast routera do puszki, bo w tej chwili musiałbyś ciągnąć drugi kabel, żeby aktualny komp miał dalej połączenie z netem.GhostRider25 pisze:A to co mam teraz jest już moją własnością.Jeszcze raz dzięki
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!