Teoria Spiskowa :(

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
vaio2
Początkujący użytkownik forum

Teoria Spiskowa :(

Post autor: vaio2 »

Załatwiłem dla mojego klienta Internet Lte z cyfrowego Polsatu

Żeby było weselej klient mieści się 1 ulicę do głownej siedziby Cyfrowego Polsatu w Warszawie.

W ciągu tygodnia można było oddać modem i router.

Internet był potrzebny do celu biznesowego technicznego.

Pierwszy tydzień wszystko chodziło pięknie.Naprawdę super szybko równe pingi dobry sygnał wysoki uploud i download.

Po tygodniu nagle klapa.

Rwie pingi "łacze pływa"
Chodziłęm po całym placu (teren jest wokól rolniczy bez zabudowy)
Zmiany nie ma
Antena jest cały czas na dachu w tym samym miejscu kominowa
Z anteną czy bez " łącze pływa" i straciło przepustowość 1:15 (z moich podpiętych urządzeń jestem w stanie to podliczyć.

Zadzwoniłem do pomocy technicznej .Pomoc techniczna krok po kroku kazała testować mi rózne ustawienia podawać rózne wartości.
I na końcu stwierdziła że..........

Wszystko jest w porzadku w ich mniemaniu. Modem dobry router dobry sygnał dobry.limitu danych dużo.

Ale stwierdzili że ktoś może używa coś w okolicy co zakłoca sygnał i dlatego tak to zle chodzi.
Reklamacja jest w trakcie rozpatrywania .

W mojej chorej jażni :) wzbudziły się dwa scenariusze.

-przez tydzień modem miał priorytet i wszystko chodziło dobrze
(do czasu aż nie można zwrócić sprzętu)

-no i te zakłócenia o których oni mówią

Moje pytanie jest o ten drugi punkt.

Jak mogę sprawdzić te zakłócenia sam ?

Czy jest sens kupować mocniejszą antenę skoro są zakłócenia a nie słaba moc nadawania/odbierania ?

Czy to jest tak samo dokładnie jak w Gsm że czym więcej klientów się podłaczy do nadajnika to wszystko moze klapnąć? i wtedy moja teoria ma sens.
Nowy klient ma priorytet a potem..........

Dzięki za podpowiedzi
ODPOWIEDZ