Przesłanie neostrady na ok 1000 metrów by WiFi
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Przesłanie neostrady na ok 1000 metrów by WiFi
Witam
Ponieważ nie mam możliwości wpięcia się w stale lacze w nowobudowanym domu, z internetem radiowym tez jest kiepsko, pozostaje mi tylko wlasciwie jedna mozliwosc. Przeslanie Neostrady z obecnego miejsca zamieszkania (gdzie pozostanie mi neostrada) na odleglosc do nowego domu. W lini prostej to dokladnie 1km
Jakie sa mozliwosci i szanse na powodzenie takiej instalacji?
Nie znam sie na tych rzeczach, musialbym kogos znalezc to wykonania takiej instalacji
Jaki orientacyjny koszt? o ile w ogóle to mozliwe w rozsanych kosztach.
Chcialbym to zorbic teraz, przed zima, bo zimą się juz wprowadzam.
Przy okazji, jak ktoś jest chętny do wykonania odpłatnie takiej uslugi, i ma niedaleko lub pochodzi z woj. opolskiego, to zapraszam.
Pozdrawiam,
Ponieważ nie mam możliwości wpięcia się w stale lacze w nowobudowanym domu, z internetem radiowym tez jest kiepsko, pozostaje mi tylko wlasciwie jedna mozliwosc. Przeslanie Neostrady z obecnego miejsca zamieszkania (gdzie pozostanie mi neostrada) na odleglosc do nowego domu. W lini prostej to dokladnie 1km
Jakie sa mozliwosci i szanse na powodzenie takiej instalacji?
Nie znam sie na tych rzeczach, musialbym kogos znalezc to wykonania takiej instalacji
Jaki orientacyjny koszt? o ile w ogóle to mozliwe w rozsanych kosztach.
Chcialbym to zorbic teraz, przed zima, bo zimą się juz wprowadzam.
Przy okazji, jak ktoś jest chętny do wykonania odpłatnie takiej uslugi, i ma niedaleko lub pochodzi z woj. opolskiego, to zapraszam.
Pozdrawiam,
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Przesłanie neostrady na ok 1000 metrów by WiFi
Wiesz o tym, że Neostrady nie można dzielić poza lokal? To jest wbrew regulaminowi, więc na naszym forum Ci nikt nie pomoże w tym.olecki pisze:Przeslanie Neostrady z obecnego miejsca zamieszkania (gdzie pozostanie mi neostrada) na odleglosc do nowego domu. W lini prostej to dokladnie 1km
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
ups...nie wiedzialem. A DSL-a mozna? bo mam tez opcje wziecia DSL-a ..bo lacze mam w firmie, wiec problemu nie bedzie
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Bywaups...nie wiedzialem.

Z tego co się orientuję, to DSL'a można sobie dzielić jak się chce. Tylko jak to zrobić to może niech się koledzy wypowiedzą. Bo ja napisałem tylko informacyjnie.olecki pisze:A DSL-a mozna? bo mam tez opcje wziecia DSL-a ..bo lacze mam w firmie, wiec problemu nie bedzie
Pozdrawiam YaHooo 

-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Zalezy od ISP i tego co masz w umowie. BTW: Neostrada to tez DSL.olecki pisze: A DSL-a mozna?
Nie pomagam na PW.
-
- Użytkownik forum
chodzi o TPSA. Mam mozliwosc zamiany neostrady na DSL ..tak to sie zwie chyba w Tpsa, czyli usluga bardziej dla firm ..o to chodzi.
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Tak, regulamin usługi Internet DSL zezwala na jej udostępnianie.
-
- Użytkownik forum
zatem jak się za to zabrać?
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Masz widoczność optyczną między tymi punktami?
Jeśli tak to zestawiasz linka na 2x NanoStation5 i już masz po obu stronach skrętkę.
Jeśli tak to zestawiasz linka na 2x NanoStation5 i już masz po obu stronach skrętkę.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
A jeżeli nie to trzeba postawić maszty i też można użyć NS5.Jo_gurt pisze:Masz widoczność optyczną między tymi punktami?
Jeśli tak to
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!