Antena wykonana bardzo solidnie,dostarczana wraz z porządnym,twardym kablem RF5 od długości 10m,zakończonym gniazdem FME (pasuje do większości tzw.pigtaili do kart modemowych) lub wtykiem SMA (np.do modemów ED77/Comander).
Moim zdaniem jedynym minusem tej konstrukcji jest brak podpórki,podpierającej nośnik anteny tak w 2/3 długości - tak długa Yaga ma niestety tendencję do silnego "kiwania się" na wietrze.Długie (o zbliżonych wymiarach do ATK-20) anteny Yagi-Uda Dipola na pasmo TV,z serii "profesjonalnej" posiadają takie podpórki,i są o wiele stabilniejsze pod naporem wiatru - sam posiadam taką antenę.
Przejdźmy teraz do spraw najistotniejszych,a mianowicie osiągów - antena jest naprawdę mocna

Idealny sprzęt na trudne warunki odbioru sygnału GSM900.
Pomiary wykonywałem za pomocą stareńkiego telefonu na pasmo 900 - Nokii 5110,z aktywowanym monitorem sieci.
Telefon bez podłączonej anteny zawsze umieszczałem w miejscu,w którym w teście z anteną znajdował się środek jej nośnika.
BTS Plusa (odległość w linii prostej od punktu,w którym mierzyłem sygnał: 5,5 km): bez anteny sygnał pływający od -79 dBm (rzadko) do -87 dBm.Najczęściej jednak -85 dBm.
Z ATK-20: stabilne -48 dBm

Ten sam BTS,ale test wykonany na poddaszu domu,krytego dachówką ceramiczną: -85 do -91 dBm / -57 do -59 dBm

Orange (odległość do BTSa ok.5 km,fatalne warunki terenowe) - bez anteny (w budynku) czasami trudno się dogadać przez telefon,siła sygnału strasznie pływa od -89 dBm do -103,czyli prawie brak zasięgu.
Test na strychu: bez anteny max -89 dBm
Z anteną: -68 do -73 dBm - to już niezły sygnał

Na zewnątrz (oczywiście ta sama wysokość,co na strychu) - stabilne -65 dBm.
Podobnie na około -65 dBm łapałem inną stację Orange,oddaloną w przeciwnym kierunku od mojego domu o ok.9 km.
Wyniki świadczą same za siebie

Link do strony producenta: http://www.dipol.com.pl/antena_gsm_20-e ... _A7026.htm