Jaki internet wybrać?
Moderator: Moderatorzy
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Jaki internet wybrać?
Jeśli korzystałeś z Play Online na kartę i byłeś zadowolony, to oferta post-paid Play powinna Cię również zadowolić. Różnica miedzy POnk, a Play Online 99 jest tylko w prędkości Upload (jak napisałem w poście powyżej). 14GB transferu + darmowe noce również piechotą nie chodzą 

Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
-
- Początkujący użytkownik forum
post-paid czyli zwykły abonament? Czy to jest jeszcze coś innego? Abonament chcę ze względu na darmowe noce. Tak to mógł bym korzystać z play na kartę dalej...Jeśli korzystałeś z Play Online na kartę i byłeś zadowolony, to oferta post-paid Play powinna Cię również zadowolić.
Tego też za bardzo nie rozumiem. POnk czyli play online na kartę? W opisie na stronie play oferta 99 ma transfer 4mb a oferta niższa czyli 69 ma 2 mbit. Tylko dlatego zastanawiam się nad wyższą, bo 12gb + darmowe noce w zupełności mi wystarczy w tej niższej.Różnica miedzy POnk, a Play Online 99 jest tylko w prędkości Upload (jak napisałem w poście powyżej). 14GB transferu + darmowe noce również piechotą nie chodzą
W zeszłym miesiącu zużyłem jakieś 4,5GB. Tylko, że zero YT i tym podobnych serwisów zero filmów/seriali. Tylko przeglądanie stron praktycznie + granie online.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
W Nowym Play Online na katę jest usługa Nocny transfer - nielimitowana transmisja danych w nocy w godzinach 00:00-09:00 za 10 PLN na 30 dni.xxqwerty25 pisze:Abonament chcę ze względu na darmowe noce. Tak to mógł bym korzystać z play na kartę dalej...
-
No właśnie. Co to jest ten post-paid Play?xxqwerty25 pisze:post-paid czyli zwykły abonament? Czy to jest jeszcze coś innego?<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-11-28, 21:22 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-11-28, 21:22 przez justjoanna, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Abonament.justjoanna pisze:Co to jest ten post-paid Play?
Nie pomagam na PW!
-
Witam.
To mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym, abyście pomogli mi w doborze internetu. Zależy mi na stabilnym łączu z jak najniższym pingiem. Obecnie posiadam Orange Freedom Pro 49zł/3GB. Internet służyć ma mi do gry online w Ps3, a także do swobodnego przeglądania stron. Obecne łącze zapewnia mi w miarę konfortowe granie online, ale limit 3GB kończy się po kilku dniach. Na internet mogę przeznaczyć 70 zł/msc. Mieszkam w miejscowości Bolewicko, powiat Nowotomyski, województwo Wielkopolskie. Do najbliższego bts mam ok. 5km (nordisk, cdma, 420), ale nie jestem pewien czy dam rade uzyskać połączenie z ps3 z ich routerem i, czy po ewentualnym przekroczeniu limitu, możliwa będzie gra online (tak jak obecie w orange). Technologia cdma z tego co wiem jest najbardziej stabilna w porówaniu do 3g/umts. Dodam, że najbliższy bts orange (cdma 450) mam 9 km od swojej miejscowości.
Co w takiej sytuacji wybrać, jak myślicie?
To mój pierwszy post na tym forum.
Chciałbym, abyście pomogli mi w doborze internetu. Zależy mi na stabilnym łączu z jak najniższym pingiem. Obecnie posiadam Orange Freedom Pro 49zł/3GB. Internet służyć ma mi do gry online w Ps3, a także do swobodnego przeglądania stron. Obecne łącze zapewnia mi w miarę konfortowe granie online, ale limit 3GB kończy się po kilku dniach. Na internet mogę przeznaczyć 70 zł/msc. Mieszkam w miejscowości Bolewicko, powiat Nowotomyski, województwo Wielkopolskie. Do najbliższego bts mam ok. 5km (nordisk, cdma, 420), ale nie jestem pewien czy dam rade uzyskać połączenie z ps3 z ich routerem i, czy po ewentualnym przekroczeniu limitu, możliwa będzie gra online (tak jak obecie w orange). Technologia cdma z tego co wiem jest najbardziej stabilna w porówaniu do 3g/umts. Dodam, że najbliższy bts orange (cdma 450) mam 9 km od swojej miejscowości.
Co w takiej sytuacji wybrać, jak myślicie?
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Weź OFP 10GB na stronie orange widze że teraz opcja 10GB kosztuje 69 zł.
- Karizmo
- Użytkownik forum
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... nge_view=1
Ja to kupuje co jakiś czas i super sie sprawdza bez umowy i o wiele tańsze
http://allegro.pl/orange-free-24gb-expr ... 24488.html
Ja to kupuje co jakiś czas i super sie sprawdza bez umowy i o wiele tańsze
http://allegro.pl/orange-free-24gb-expr ... 24488.html
-
- Stały użytkownik forum
Karizmo, a czy wiesz, że od 30 marca nie będzie przelewów SMS, i te aukcje i oferty znikną?
Więc można kupić na zapas lub wymyślać inne sposoby.
Mój jakże genialny sposób to sprzedawanie premium sms 11zł za 7-8 zł na allegro i tym sposobem wyżeranie stówki z doładowania.

Więc można kupić na zapas lub wymyślać inne sposoby.
Mój jakże genialny sposób to sprzedawanie premium sms 11zł za 7-8 zł na allegro i tym sposobem wyżeranie stówki z doładowania.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa

- Karizmo
- Użytkownik forum
Wiem ze to właśnie z przelewów zostaje ale nie wiedziałem ze sie kończy dzięki za info, a na co te premium sms?
Możesz troszkę temat rozwinąć?
Możesz troszkę temat rozwinąć?
-
- Stały użytkownik forum
No, że kupuję doładowanie 100zł. Mam bonus 6GB, i żeby nie być stratnym wystawiam na allegro premium SMS za 70% ceny(ktoś mi podaje numer i treść SMSa, a ja wysyłam mu mailem zwrotnego), i za 100 zł załóżmy hipotetycznie zwraca mi się 70 zł, i za ten bonus 6GB płacę de facto 30 zł. Tylko czy ludzie będą chcieli kupować te premium SMS?
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance