Szukam Internetu i waszej pomocy :)

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
19Szumi10
Początkujący użytkownik forum

Szukam Internetu i waszej pomocy :)

Post autor: 19Szumi10 »

Witam
Mam taki problem
Otóż TP nie chciało pociągnąć mi linii telefonicznej, ponieważ mam za daleko od ulicy postawiony dom.
Powiem wprost :
Poszukuję internetu min. 4Mb/s do 100zł/mies. w Łodzi pod adresem Pomorska 366e
Mobilny nie wchodzi w grę . Testowałem Play przez 7 dni i wychodzi na to, że tylko 1 osoba może korzystać bez zakłóceń czy jakichś przerw w sygnale (Router Huawei E5cośtam [a może źle go skonfigurowałem? z pokoju do pokoju dzieli nas 10m max a zasięg mam 2 kreski na 5, czasami nie mogę się połączyć a jak się połącze to mnie co chwila rozłącza i chodzi jak żółw ten net] marny, nawet mój telefon HTC Desire Z lepiej "HotSpotuje" :D)
Satelitarny nie wchodzi również w grę (małe limity, droga instalacja)
Jeżeli już z limitami to minimum 35GB transferu i darmowe noce (najlepiej bez limitów)
Proszę o waszą pomoc ;)
Z góry dziękuje i przepraszam za słowny bałagan oraz jeśli umieściłem wątek w złym dziale.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Szukam Internetu i waszej pomocy :)

Post autor: YaHooo »

19Szumi10 pisze: Jeżeli już z limitami to minimum 35GB transferu i darmowe noce (najlepiej bez limitów)
No to nie wiem czy Ci starczy 100zł/miesiąc ;) Ale może sprawdź jak u Ciebie chodzą poszczególni operatorzy za pomocą pre-paidów? No i taka mała uwaga prędkości 4Mb/s nikt Ci w internecie radiowym nie zagwarantuje.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
19Szumi10

Za PLAY miałem tyle płacić 100zł/mies. (35GB i darmowe noce) tyle tylko, że przy więcej niż 1 kompie nie dało się korzystać.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

19Szumi10 pisze:tyle tylko, że przy więcej niż 1 kompie nie dało się korzystać
Dlaczego? Kupujesz router z obsługą modemu i internet masz po WiFi lub po kablu.
Nie pomagam na PW!
19Szumi10

Od PLAY dostałem router Huawei E5 i coś on nie trybił zbytnio
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

Zdaje mi się że normalny router z WiFi i modemem na USB będzie lepiej działał niż ten pseudo-routero-modem.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Post autor: YaHooo »

Maciek764 pisze:Zdaje mi się że normalny router z WiFi i modemem na USB będzie lepiej działał niż ten pseudo-routero-modem.
Oczywiście. Do tego jakieś porządne ustawienia zarządzania pasmem i powinno być dobrze.
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
ODPOWIEDZ