Student, Laptop - Jaki internet w Katowicach ?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
seb@
Początkujący użytkownik forum

Student, Laptop - Jaki internet w Katowicach ?

Post autor: seb@ »

Witam serdecznie wybieram się na studia do Katowic (do szkoły informatycznej) więc jak wiadomo Laptop będzie moim nierozłącznym atrybutem, mieszkając w Akademiku chciałbym mieć dostęp do internetu wieć w grę wchodzi tylko internet bezprzewodowy. i tu mam pytanie jaką technologię mam wybrać -myślę że internet od operatorów GSM byłby najlepszym rozwiązaniem i jeśli miałbym taką formę wybrać to który operator jest najlepszym. Chciałbym mieć dość z szybki internet i limity żeby nie były małe (najlepiej jakby ich nie było). Na usługę chcę przeznaczyć troszkę ponad 100zł
gebus12
Stały użytkownik forum

Re: Student, Laptop - Jaki internet w Katowicach ?

Post autor: gebus12 »

O braku limitów zapomnij. Są wszędzie :(
Myśle że Twój internet premium w orange z limitem 4gb bylby dobry (120zł/mies).
Dostaniesz też karte z HSDPA za 99zl.
W Katowicach jest HSDPA więc w najlepszym wypadku będziesz miał :!: 3.6 Mb/s :!:
NewWalk
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: NewWalk »

Dokładnie :)
polecam TI. przypominam o rabacie 50% :) no i w Kato Orange ma 3,6Mb/s

W laptopie masz ExpressCard czy PCMCIA?
Jak EC to polecam tak jak gebus12Merlin XU870 ExpressCard za 99 zł wtedy necik będziesz miał nawet 3,6Mb/s. Jeżeli PCMCIA to polecam Option Globetrotter 3G EDGE za 1 zł.
Awatar użytkownika
magmike
Specjalista bezprzewodowy-senior

Post autor: magmike »

Lepiej sie dowiedz czy nie ma przypadkiem stałego w tym akademiku bo wtedy będziesz miał za darmo ekstra necik.
pozdrawiam, magmike
6182

Post autor: 6182 »

Skoro to jest akademik dla przyszłych informatyków są duże szanse że jest jakieś WiFi :wink:
Mavie

Post autor: Mavie »

Plus --> HSDPA już tam jest --> 4 GB limit --> 110zł/mies. --> Merlin albo Huwaweii za 1 zł --> Proste :)
Ejo
Początkujący użytkownik forum

Post autor: Ejo »

Siemanko. Ja pracuje w Orange. Powiem wam że reklamacji na internet jest pełno ale to są reklamacje z małych miejscowości. Ludzie myślą że przy 2 nadajnikach w mieście będą mieli prędkość 100kb/s. ale wracając do tematu
W orange internet kosztuje 120zł brutto masz limit 4GB jeżeli akademik jest w zasięgu 3G to polecam a teraz mamy promoce abonament 50% mniejszy przez 4 miechy :D
ODPOWIEDZ