Student, Laptop - Jaki internet w Katowicach ?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Student, Laptop - Jaki internet w Katowicach ?
Witam serdecznie wybieram się na studia do Katowic (do szkoły informatycznej) więc jak wiadomo Laptop będzie moim nierozłącznym atrybutem, mieszkając w Akademiku chciałbym mieć dostęp do internetu wieć w grę wchodzi tylko internet bezprzewodowy. i tu mam pytanie jaką technologię mam wybrać -myślę że internet od operatorów GSM byłby najlepszym rozwiązaniem i jeśli miałbym taką formę wybrać to który operator jest najlepszym. Chciałbym mieć dość z szybki internet i limity żeby nie były małe (najlepiej jakby ich nie było). Na usługę chcę przeznaczyć troszkę ponad 100zł
-
- Stały użytkownik forum
Re: Student, Laptop - Jaki internet w Katowicach ?
O braku limitów zapomnij. Są wszędzie
Myśle że Twój internet premium w orange z limitem 4gb bylby dobry (120zł/mies).
Dostaniesz też karte z HSDPA za 99zl.
W Katowicach jest HSDPA więc w najlepszym wypadku będziesz miał
3.6 Mb/s 

Myśle że Twój internet premium w orange z limitem 4gb bylby dobry (120zł/mies).
Dostaniesz też karte z HSDPA za 99zl.
W Katowicach jest HSDPA więc w najlepszym wypadku będziesz miał

-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Dokładnie 
polecam TI. przypominam o rabacie 50%
no i w Kato Orange ma 3,6Mb/s
W laptopie masz ExpressCard czy PCMCIA?
Jak EC to polecam tak jak gebus12Merlin XU870 ExpressCard za 99 zł wtedy necik będziesz miał nawet 3,6Mb/s. Jeżeli PCMCIA to polecam Option Globetrotter 3G EDGE za 1 zł.

polecam TI. przypominam o rabacie 50%

W laptopie masz ExpressCard czy PCMCIA?
Jak EC to polecam tak jak gebus12Merlin XU870 ExpressCard za 99 zł wtedy necik będziesz miał nawet 3,6Mb/s. Jeżeli PCMCIA to polecam Option Globetrotter 3G EDGE za 1 zł.
- magmike
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Lepiej sie dowiedz czy nie ma przypadkiem stałego w tym akademiku bo wtedy będziesz miał za darmo ekstra necik.
pozdrawiam, magmike
Skoro to jest akademik dla przyszłych informatyków są duże szanse że jest jakieś WiFi 

Plus --> HSDPA już tam jest --> 4 GB limit --> 110zł/mies. --> Merlin albo Huwaweii za 1 zł --> Proste 

-
- Początkujący użytkownik forum
Siemanko. Ja pracuje w Orange. Powiem wam że reklamacji na internet jest pełno ale to są reklamacje z małych miejscowości. Ludzie myślą że przy 2 nadajnikach w mieście będą mieli prędkość 100kb/s. ale wracając do tematu
W orange internet kosztuje 120zł brutto masz limit 4GB jeżeli akademik jest w zasięgu 3G to polecam a teraz mamy promoce abonament 50% mniejszy przez 4 miechy
W orange internet kosztuje 120zł brutto masz limit 4GB jeżeli akademik jest w zasięgu 3G to polecam a teraz mamy promoce abonament 50% mniejszy przez 4 miechy