Witam,
Czytałem już na forum tematy w których ktoś opisywał ten sam problem co mój, mianowicie "Nocny transfer, i po kilku Gb, lub kilkaset Mb połączenie się zrywa i koniec".
1) co zrobiłem - w ustawieniach urządzenia zmieniłem Zasilanie (odhaczyłem) - Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii.
2) W zasadzie to tyle, ściągnąłem program Top_NEtInfo jednak nie wiem za bardzo czy on coś da
3) Ktoś napisał że program Autoconnect pomoże?
4) W Opcjach urządzenia typ połączenia NDIS - Ras nie mogę dać.
5) Model to (nei wiem dokładnie) - Huawei Modem Connect
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc/odpowiedź.
Huawei - Nocny Transfer
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei - Nocny Transfer
Autoconnect pomoże tylko jeśli modem pracuje w trybie RAS, a nie NDIS. Czyli jest widoczny jako modem i łączony jako połączenie dial-up, jeśli jest widoczny jako karta sieciowa nic nie poradzi Autoconnect. Istnieje jeszcze opcja poszukania odpowiedniej wersji Mobile Partnera mającej opcję wznawiania połączenia. Była ona na forum. Musisz poszukać.slawek4129 pisze:Ktoś napisał że program Autoconnect pomoże?
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Huawei - Nocny Transfer
U mnie, a mam zainstalowany brandowany przez Erę Mobile Partner ver. 11.302.09.17.49 , w "Opcje" -> "Funkcja automatycznego połączenia" jest opcja domyślnie zaznaczona "Połącz ponownie po przerwaniu połączenia". Jest ona widoczna nawet gdy Huawei E173s-1 jest w trybie tylko karty sieciowej. Nie sprawdzałem jak to wygląda w praktyce gdy jest przerwane połączenie. Sprawdź czy u siebie masz taką opcję i jeśli jest to ją zaznacz.slawek4129 pisze:3) Ktoś napisał że program Autoconnect pomoże?