Witam, posiadam taki router Netgear DGN2200M. Obecnie internet mam dzięki modemowi w sieci Play. I tu zaczyna się mały problem.
Na początku miałem modem Huawei E160 z którym to router ładnie współpracował. Niestety pingi były dość wysokie około 130 ms dlatego też postanowiłem nabyć modem Huawei E353u-2. Po aktualizacji firmware routera, router go wykrywa, łączy się - niby wszystko działa.
Zdarza się jednak - co jakiś czas, że router gubi modem i nie może go wykryć (modem nie odpowiada). Po takiej akcji jedynym i najszybszym rozwiązaniem jest zdjęcie zasilania z routera.
Nie wiem za bardzo co zrobić z tym problemem. Szukałem aktualizacji firmware do modemu, ale bez rezultatu.
Firmware rotera mam w wersji V1.0.0.33_1.0.21WW to chyba jest najnowsze.
Zastanawiam się, czy może można wgrać jakieś alternatywne firmware do mojego routera coś typu Open Wrt albo tomato.
Bardzo proszę was o pomoc
Netgear DGN2200M
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Netgear DGN2200M
dezmol w pierwszej kolejności ja bym sprawdził czy to nie wina modemu. Sprawdź go w komputerze. Potem dopiero bierz się za zabawy w softem.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Użytkownik forum
Dzisiaj wieczorem podłączyłem modem bezpośrednio do laptopa. Okazało się, że dwa razy się rozłączył. Za drugim razem najprawdopodobniej nie mógł się już połączyć. Dzisiaj jeszcze raz to przetestuje.
YaHooo szukałem nowego firmware do modemu, ale niestety bez rezultatu. Może ty coś pomożesz.
YaHooo szukałem nowego firmware do modemu, ale niestety bez rezultatu. Może ty coś pomożesz.
Play14GB-Darmowe Noce-HuaweiE353u2
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To może wskazywać na problem modemu, albo sieci. Modem ma simlocka? Masz jak sprawdzić na innej karcie SIM? Ewentualnie sprawdź jak będzie rozłączać na E160.dezmol pisze:Dzisiaj wieczorem podłączyłem modem bezpośrednio do laptopa. Okazało się, że dwa razy się rozłączył. Za drugim razem najprawdopodobniej nie mógł się już połączyć. Dzisiaj jeszcze raz to przetestuje.
Wstępne poszukiwania niestety nie dały nic sensownego. Ale jak coś znajdę to na pewno Ci tu podam linka.dezmol pisze: YaHooo szukałem nowego firmware do modemu, ale niestety bez rezultatu. Może ty coś pomożesz.
Pozdrawiam YaHooo