AP Router - Ap Client - odblokowanie portów
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
AP Router - Ap Client - odblokowanie portów
Witam, mam następujący problem, mam internet z "kablówki" modem jest sprzężony z routerem wifi Edimax, ze względu na powierzchnię budynku ostatnie komputery są wpięte w TP-Link'a TL-WR543G ustawionego w tryb klienta, i działa to bez problemu, jednak wczoraj pojawił mi się specyficzny problem do rozwiązania: jak to skonfigurować aby odblokować porty dla torrentów, i innych aplikacji wymagających odblokowanych portów?
- joujoujou
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: AP Router - Ap Client - odblokowanie portów
Tu masz sporo informacji:
www.portforward.com
Na początku trudno się przebić w odpowiednie miejsce, ale dasz sobie radę.
www.portforward.com
Na początku trudno się przebić w odpowiednie miejsce, ale dasz sobie radę.

-
Tam też już trafiłem i niezbyt mi to pomogło 
Ustawiłem tak: na Edimaxie dodałem "Virtual server" port i ip WAN TP-Linka, na TP-Linku "Virtual server" ten sam port i IP podłączonego komputera, niestety nie rusza, na pewno coś robię źle, ale co?

Ustawiłem tak: na Edimaxie dodałem "Virtual server" port i ip WAN TP-Linka, na TP-Linku "Virtual server" ten sam port i IP podłączonego komputera, niestety nie rusza, na pewno coś robię źle, ale co?
- wojteks
- *** Administrator ***
Czy komputer podłączony do modemu kablówki ma otwarte porty? Jakie IP dostaje Edimax na WAN?szulek pisze:mam internet z "kablówki"
Nie pomagam na PW!
-
Temat do zamknięcia - problem leży w modemie (Cisco 3925) - ma wbudowany router, do którego nie można się dostać z poziomu użytkownika końcowego- on blokuje porty.
Więc jednocześnie przestrzegam przed tym modemem/routerem - w rozmowie z pomocą techniczną Inei (mój dostawca) dowiedziałem się ze niemożliwość przekierowania portów wynika z tego, że nie wykupiłem ...opcji wifi (wtf?) i za jedyne 10 zł miesięcznie będę miał dostęp do wifi i panelu administracyjnego modemu/routera. Śmiech na sali.
Więc jednocześnie przestrzegam przed tym modemem/routerem - w rozmowie z pomocą techniczną Inei (mój dostawca) dowiedziałem się ze niemożliwość przekierowania portów wynika z tego, że nie wykupiłem ...opcji wifi (wtf?) i za jedyne 10 zł miesięcznie będę miał dostęp do wifi i panelu administracyjnego modemu/routera. Śmiech na sali.
- Sundance_kid
- Guru bezprzewodowy
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>. I dziękujemy za wyjasnienie przyczynyszulek pisze:Temat do zamknięcia