AP Router - Ap Client - odblokowanie portów

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
szulek
Początkujący użytkownik forum

AP Router - Ap Client - odblokowanie portów

Post autor: szulek »

Witam, mam następujący problem, mam internet z "kablówki" modem jest sprzężony z routerem wifi Edimax, ze względu na powierzchnię budynku ostatnie komputery są wpięte w TP-Link'a TL-WR543G ustawionego w tryb klienta, i działa to bez problemu, jednak wczoraj pojawił mi się specyficzny problem do rozwiązania: jak to skonfigurować aby odblokować porty dla torrentów, i innych aplikacji wymagających odblokowanych portów?
Awatar użytkownika
joujoujou
Specjalista bezprzewodowy-senior

Re: AP Router - Ap Client - odblokowanie portów

Post autor: joujoujou »

Tu masz sporo informacji:

www.portforward.com

Na początku trudno się przebić w odpowiednie miejsce, ale dasz sobie radę. :)
Pozdrawiam.

www.joujoujou.com
szulek

Tam też już trafiłem i niezbyt mi to pomogło :/

Ustawiłem tak: na Edimaxie dodałem "Virtual server" port i ip WAN TP-Linka, na TP-Linku "Virtual server" ten sam port i IP podłączonego komputera, niestety nie rusza, na pewno coś robię źle, ale co?
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Post autor: wojteks »

szulek pisze:mam internet z "kablówki"
Czy komputer podłączony do modemu kablówki ma otwarte porty? Jakie IP dostaje Edimax na WAN?
Nie pomagam na PW!
szulek

Temat do zamknięcia - problem leży w modemie (Cisco 3925) - ma wbudowany router, do którego nie można się dostać z poziomu użytkownika końcowego- on blokuje porty.
Więc jednocześnie przestrzegam przed tym modemem/routerem - w rozmowie z pomocą techniczną Inei (mój dostawca) dowiedziałem się ze niemożliwość przekierowania portów wynika z tego, że nie wykupiłem ...opcji wifi (wtf?) i za jedyne 10 zł miesięcznie będę miał dostęp do wifi i panelu administracyjnego modemu/routera. Śmiech na sali.
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

szulek pisze:Temat do zamknięcia
Na tym forum <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=82778#82778">»nie zamykamy tematów«</a>. I dziękujemy za wyjasnienie przyczyny :)
ODPOWIEDZ