Kopia rejestru Windows Vista Home Premium
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Kopia rejestru Windows Vista Home Premium
Mam prośbę. Otóż potrzebuję kopii rejestru systemu Windows Vista Home Premium zaraz po instalacji systemu.
Z góry dzięki
Z góry dzięki
-
- Stary bywalec bezprzewodowy
Re: Kopia rejestru Windows Vista Home Premium
Pytanie tylko po co?
Na każdym kopie zaraz po instalacji rejestr będzie wyglądał inaczej.
Na każdym kopie zaraz po instalacji rejestr będzie wyglądał inaczej.
Pozdr, (R) BliSki. (tm)
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
Pytania dotyczące kwestii technicznych tylko na forum. Pamiętaj PW to nie helpdesk.
-
Będzie wyglądał inaczej, bo będzie różnił się tymi nowo-zainstalowanymi programami.
Mój problem polega na tym, że mam prawie świeżego windowsa i wkradł mi się jakiś robak. Skasowałem go, ale mi coś pozmieniał w rejestrze, bo np. głośność systemu mu się pojawia jako niedostępna, a działa. Nie chce mi się przeinstalowywać na nowo systemu, więc jeśli ktoś z Was byłby na tyle uprzejmy, miał taką kopię i ją wrzucił, byłbym wdzięczny.
Mój problem polega na tym, że mam prawie świeżego windowsa i wkradł mi się jakiś robak. Skasowałem go, ale mi coś pozmieniał w rejestrze, bo np. głośność systemu mu się pojawia jako niedostępna, a działa. Nie chce mi się przeinstalowywać na nowo systemu, więc jeśli ktoś z Was byłby na tyle uprzejmy, miał taką kopię i ją wrzucił, byłbym wdzięczny.
- wojteks
- *** Administrator ***
I zainstalowanymi urządzeniami, sterownikami itp.pablo128 pisze: bo będzie różnił się tymi nowo-zainstalowanymi programami.
Nie da się przeszczepić rejestru z innej konfiguracji sprzętowej. Właściwie każdy komputer ma inną pomijając serie laptopowe/PC-towe o standardowej konfiguracji od wiodących producentów.
Nie pomagam na PW!
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
A ile to roboty? 2 godziny i masz wszystko co chcesz.pablo128 pisze: Nie chce mi się przeinstalowywać na nowo systemu,
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A nawet jakby nie patrzeć w rejestrze jest zapisany klucz systemu. No i wtedy wyjdzie na to, że masz pirata.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
No ja właśnie mam laptopa z recovery diskwojteks pisze:laptopowe/PC-towe o standardowej konfiguracji od wiodących producentów.

Trochę więcej, bo konfiguracja systemu, instalacja całego oprogramowania to kupa czasu. Cały dzieńJaco pisze:A ile to roboty? 2 godziny i masz wszystko co chcesz.

Chyba masz rację.YaHooo pisze:A nawet jakby nie patrzeć w rejestrze jest zapisany klucz systemu. No i wtedy wyjdzie na to, że masz pirata.
Zrobię tak, że załaduję sobie na wirtualny system to co mam z recovery disk, skopiuję rejestr i będzie git
![:]](./images/smilies/splash.gif)
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Instalacja Win7 na normalnym systemie trwa max 20 minutpablo128 pisze:Cały dzieńjak nie więcej

To też jest wyjście. Pytanie tylko czy to się powiedzie? Bo jesteś pewny na 100%, że to wina rejestrów? Używałeś ComboFixa itp?pablo128 pisze: Zrobię tak, że załaduję sobie na wirtualny system to co mam z recovery disk, skopiuję rejestr i będzie git![]()
Pozdrawiam YaHooo 

- Jaco
Dokładnie ale kolega pablo128, zdaje się że z Vistą się zmagaYaHooo pisze:Instalacja Win7 na normalnym systemie trwa max 20 minut

-
Instalacja systemu ok. pół godziny, ale tych programów jest sporo, no i konfiguracja tego co jest w systemie etc.YaHooo pisze:Instalacja Win7 na normalnym systemie trwa max 20 minut No nie wiem ile musisz mieć tych programów...
Czy ten program naprawia wpisy w rejestrze? Z tego co widzę, to usuwa robaki, a ja już go usunąłem, tylko on mi zrobił burdel.YaHooo pisze:Używałeś ComboFixa itp?
Konkretnie mam takie problemy:
Jak wejdę w komputer>właściwości systemu i tam kliknę sobie na coś z paska np. zaawansowane ustawienia systemu to mam komunikat z błędem
Kod: Zaznacz cały
System windows nie może odnaleźć pliku
"%SystemRoot%\\system32\\systempropertiesadvanced.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbuj ponownie.
No i drugi problem z ikonką głośności, jest na czerwono jako nieaktywna. Głos mam i jego głośność mogę regulować przyciskami wbudowanymi w Asusa (laptop F3SG).
- Jaco
Może to ci pomoże?System windows nie może odnaleźć pliku
http://chomikuj.pl/magdula294/System32/ ... 583833.mui
-
OMFG umiem korzystać z google.Jaco pisze:Cytat:
System windows nie może odnaleźć pliku
Może to ci pomoże?
http://chomikuj.pl/magdul...e,742583833.mui
Byłem na tej stronie, bo googlowałem wszystko co możliwe, żeby znaleźć solucję mojego problemu.
Na nic się to jednak zdało. A wiem, że problem tkwi w zmienionym rejestrze, bo był wirus/spyware/rootkit whatever.
Liczę na wypowiedzi osób, które miały z czymś takim do czynienia.
Pozdrawiam.
- Jaco
Miałem ale korzystałem z konsoli odzyskiwania systemu i tyle że to było na XP.pablo128 pisze:Liczę na wypowiedzi osób, które miały z czymś takim do czynienia.
Przywracania systemu do dnia zakażenia nie możesz zrobić?
-
Nie, bo straciłem już wystarczająco dużo czasu na instalowanie wszystkiego echhh
- wojteks
- *** Administrator ***
Za ten czas co tu piszesz postawiłbyś od nowa system. Szkoda walczyć.pablo128 pisze:bo straciłem już wystarczająco dużo czasu na instalowanie wszystkiego
Nie pomagam na PW!
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Cieszę się twoim szczęściem, nie powód do przekleństw.pablo128 pisze:OMFG umiem korzystać z google.
Próbowałeś narzędzi typu Registry Fix, CCleaner itp?
Ogólnie przenoszenie rejestru z innego kompa nie ma najmniejszego sensu. Jak nie masz backupu rejestru (np. punktu przywracania) sprzed infekcji i soft naprawiający rejestr nie pomoże -> reinstall.
Jeśli masz punkt przywracania sprzed infekcji to da się z niego odzyskać sam rejestr. Umiesz korzystać z google to znajdziesz jak.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A to nie wiem, ja tam nie miałem styczności z VistąJaco pisze:Dokładnie ale kolega pablo128, zdaje się że z Vistą się zmaga![]()

Niektóre błędy potrafi usunąć.pablo128 pisze: Czy ten program naprawia wpisy w rejestrze? Z tego co widzę, to usuwa robaki, a ja już go usunąłem, tylko on mi zrobił burdel.
No to wrzuć płytkę od Windowsa i zamiast instalacji nowego systemu możesz spróbować naprawić istniejącą instalację.pablo128 pisze:Nie, bo straciłem już wystarczająco dużo czasu na instalowanie wszystkiego echhh
Pozdrawiam YaHooo