Witam,
Mam problem z zainstalowaniem tego modemu w systemie Windows XP.
Menadżer urządzeń go widzi i po wysłaniu polecenia testowego (kwarenda modemu) modem po kilkunastu sekundach odpowiada....
W żaden sposób nie chce się połączyć z internetem.
Już kilka godzin się męczę na dwóch systemach operacyjnych i nie chce ruszyć. Przychodzi mi do głowy jeszcze takie rozwiązanie, że modem jest walnięty.
W instrukcji piszą, że jak dioda miga co 3 sekundy podwójnie to znaczy, że modem jest jedynie włączony, ale nie zalogowany.
W przypadku gdy dioda miga jednokrotnie to znaczy, że jest zalogowany do sieci.
U mnie cały czas jest sygnalizacja braku zalogowania do sieci GSM.
Kartę mam w Iplusie i bez kodu pin.
Czy mógłby ktoś z forumowiczów, kto posiada ten modem usunąć z karty sim, kod pin i sprawdzić czy modem po podłączeniu do usb loguje się do sieci.
Czy logowanie powinno odbyć się mimo braku sterowników ?.
Bo na mają logikę to chyba tak....
Huawei E1750 - logowanie do sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei E1750 - logowanie do sieci
Z tego co wiem, to tak. A masz zainstalowane sterowniki modemu oraz jakiś menadżer? Modem wykrywa jakąkolwiek sieć? Bo może masz wymuszone 3g tam gdzie go nie ma i jest dostępne tylko 2g.faran pisze:Czy logowanie powinno odbyć się mimo braku sterowników ?.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Okazało się, że karta sim była popsuta i działała co któryś raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Zatem dobrze, że się wyjaśniło 

Pozdrawiam YaHooo 

-
Witam. Trochę odświeżę temat. Mam dokładnie ten sam przypadek, jednakże winą nie jest karta (próbowałem już 3 różne). Modem miga 2 razy i przerwa 3 sekundy. Mam sterowniki i program do iplusa, wg niego nie można zalogować się do sieci. Miał ktoś podobny problem?
- lesiolo
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Ozor zainstaluj Mobile Partnera i zobacz jake sieci wykrywa ręcznie, może jesteś poza zasięgiem sieci
albo coś z pinem karty, brakiem sterowników
albo coś z pinem karty, brakiem sterowników