Huawei e510 problem z tunerem po przesiadce na win7
Moderator: Moderatorzy
- krisgdynia
- Początkujący użytkownik forum
Huawei e510 problem z tunerem po przesiadce na win7
Witam jak w temacie po zmianie systemu instaluję modem wszystko idzie ok z wnętrza modemu, najpierw instaluję webn,walk ustawiam, chodzi ok w niemczech i polsce na różnych sim łapie internet jak dawniej ale po zainstalowaniu tunera wszystko idzie ok do momentu gdy kreator każe skanować- nie znajduje żadnych stacji? Podłączam zewnętrzną dołączoną antenę, wysuwam wewnętrzną, wystawiam zewnętrzną za okno, jestem w centrum dużego miasta w niemczech i w pobliżu małego, jestem w Trójmieście nigdzie nie znalazł sygnału żadnej stacji. Zainstalowałem sterowniki znalezione w sieci niby do windows 7 ale nie wiem czy dobre poza tym jak wszystko się instaluje to nie rozumiem, może ktoś podpowie albo miał podobny problem? Ten sam modem tydzień temu chodził w innym laptop z windows xp niestety już sprzedany.
Gdynia Moje miasto 

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Huawei e510 problem z tunerem po przesiadce na win7
Może spróbuj tych sterowników http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607krisgdynia pisze:Zainstalowałem sterowniki znalezione w sieci niby do windows 7
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Mam podobny problem co krisgdynia na win XP działa a na win 7 64 nie
-----
Jeżeli chodzi o rozwiązanie problemu to znalazłem takie rozwiązanie http://www.hyperpac.de/?p=934 jak zrozumiałem to chyba piszą że jest możliwość stracenia połączenia z internetem za pomocą tego nowego oprogramowania. Nie wiem nie sprawdziłem.
Zainstalowałem nowy firmware z tej strony i w konsekwencji TV działa na (win xp 32) i na win 7 (64) internet czy działa sprawdzę za kilka dni kiedy będę miał jakąś kartę sim z internetem
A i jeszcze jedno żeby działało TV na win 7 (64) musisz odinstalować poprzednie drivery i programy i dopiero zainstalować nowe oprogramowanie bo inaczej coś się rąbie.
DODANE:
Sprawdzałem internet bez problemu działa orange dl coś około 4,5-5 Mb
Sterowniki źle działają nie instalować ich w tym modemie.YaHooo pisze:Może spróbuj tych sterowników http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607
-----
Jeżeli chodzi o rozwiązanie problemu to znalazłem takie rozwiązanie http://www.hyperpac.de/?p=934 jak zrozumiałem to chyba piszą że jest możliwość stracenia połączenia z internetem za pomocą tego nowego oprogramowania. Nie wiem nie sprawdziłem.
Zainstalowałem nowy firmware z tej strony i w konsekwencji TV działa na (win xp 32) i na win 7 (64) internet czy działa sprawdzę za kilka dni kiedy będę miał jakąś kartę sim z internetem

A i jeszcze jedno żeby działało TV na win 7 (64) musisz odinstalować poprzednie drivery i programy i dopiero zainstalować nowe oprogramowanie bo inaczej coś się rąbie.
DODANE:
Sprawdzałem internet bez problemu działa orange dl coś około 4,5-5 Mb
Ostatnio zmieniony 2011-12-24, 12:48 przez heineor, łącznie zmieniany 1 raz.
- krisgdynia
Rozumiem z tego że pobieramy to z linku na dole strony UTPS? potem wywalamy inne sterowniki (może ktoś podpowie jak usunąć sterowniki które już zainstalowałem z linku w poprzednim poscie nie ma ich w menu dodaj /usuń programy)potem co ?bonie chce mi się otworzyć ten link w połowie strony "updated software from Huawei (or look below)"
Poza tym jestem zadowolony z webn`walk to może się wstrzymać bo jak ten nowy program wywala menagera internetu to nie halo.Modem w ciężarówce jak podjadę to przetestuję.Dzięki kolego za pomoc i zainteresowanie Wesołych Świąt...
Poza tym jestem zadowolony z webn`walk to może się wstrzymać bo jak ten nowy program wywala menagera internetu to nie halo.Modem w ciężarówce jak podjadę to przetestuję.Dzięki kolego za pomoc i zainteresowanie Wesołych Świąt...
Gdynia Moje miasto 

-
1. ściągasz Download: UTPS11.030.01.14.03.B409.zip
2. instalujesz ww.
3. podłączasz e510
5. włączasz program zainstalowany ww.
6. wgrywasz nowy soft do e510 (firmware)
7. wyłączasz e510 z USB
8. podłączasz e510 do USB
9. instalujesz program z automatu i wtedy dostajesz program mobile partner który tak samo wygląda jak web`n`walk manager i ma takie same funkcje.
10. działa
a stare sterowniki powinny się nadpisać po nowym sofcie e.w usuń web`n`walka i to od TV. później automatycznie zainstaluje Ci się nowsza wersja z pendrive(dokładnie z e510)
no i działa internet i działa TV na win 7 (64bit)
Pozdrawiam
2. instalujesz ww.
3. podłączasz e510
5. włączasz program zainstalowany ww.
6. wgrywasz nowy soft do e510 (firmware)
7. wyłączasz e510 z USB
8. podłączasz e510 do USB
9. instalujesz program z automatu i wtedy dostajesz program mobile partner który tak samo wygląda jak web`n`walk manager i ma takie same funkcje.
10. działa
a stare sterowniki powinny się nadpisać po nowym sofcie e.w usuń web`n`walka i to od TV. później automatycznie zainstaluje Ci się nowsza wersja z pendrive(dokładnie z e510)
no i działa internet i działa TV na win 7 (64bit)
Pozdrawiam
- krisgdynia
No i działa! Dla innych mających problem - w dniu instalacji w/g wyżej zamieszczonej instrukcji nie chciał mi zaskoczyć internet medionmobile i ortel (byłem w niemczech) co dziwne vodafone chodził bez problemu. Poddałem się i następnego dnia wszystko zakliknęło więc w razie problemów odczekać i restart kompa. Tv i internet w niemcach hula. Najlepszego na Nowy Rok.
Gdynia Moje miasto