Plus Internet na Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Plus Internet na Aero2
W związku z permanentnym problemem z internetem w Cyfrowym Polsacie o których wszyscy piszą i który mnie również dotknął sprawdzam obecnie połączenie z internetem poprzez udostępnianie połaczenia z telefonu z WinMo. Karta w PLUSIE z pakietem internetowym 1GB. Po prostu jakby mnie ktoś obuchem walnął bo tranfery tożsame z tymi w CP - DL:ok 1.3Mbit UP: 30kbit czyli porażka !!! Co nalepsze sprawdzam w telefonie dane z "Monitora GSM" - połaczenie HSPA+ na maszcie operatora 260-17 a więc Aero2! (LAC: 19581). Monitor nie pokazuje CID i adresu BTS więc nie wiem, który to dokładnie maszt (Wołomin/okolice). Czyżby rzeczywiście udostępniono infrastrukturę Aero2 dla Polkomtela i stąd takie lagi w CP ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Plus Internet na Aero2
A to już z dobry miesiąc temu i to żadna tajemnica.Czyżby rzeczywiście udostępniono infrastrukturę Aero2 dla Polkomtela
Tego skąd takie szopki nie wie nikt. Bo to jest nieprawdopodobne, żeby wzrosło tak obciążenie, szczególnie że modemy z Plusa nie obsługują UMTS 900. No ale z drugiej strony na UMTS900 za dużo tego pasma nie ma i może się to szybko zapchać. Sam już nie wiem.stąd takie lagi w CP ?
-
- Mistrz bezprzewodowy
Maciek764, 
Nie chcę tutaj nikogo obrażać ale technicy CP powinni pójść na szkolenie do Techników Polkomtela.Przecież większość użytkowników iPlusa nie ma sprzętu aby połączyć się z siecią CP. Po własnych testach nie widziałem objawów przeciążenia sieci-nie stabilna prędkość, wydłużenie czasów odpowiedzi, nie równomierne odpowiedzi... tylko lagi z gubieniem pakietów przy rewelacyjnym zasięgu, stabilnej prędkości, równomiernych czasach odpowiedzi-mając sprzęt na HSPA+900 taka sieć mnie nie interesuje nawet za free.Bo to jest nieprawdopodobne, żeby wzrosło tak obciążenie, szczególnie że modemy z Plusa nie obsługują UMTS 900. No ale z drugiej strony na UMTS900 za dużo tego pasma nie ma i może się to szybko zapchać. Sam już nie wiem.

jareq
-
- Mistrz bezprzewodowy
Mam identycznie odczucia. Prędkości bardzo dobre. Siła sygnału dobra. Straty pakietów u mnie? Kilkadziesiąt procent. I to nie na "darmówce" tylko na karcie Plusa.Po własnych testach nie widziałem objawów przeciążenia sieci