Interney radiowy-reklamy
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Interney radiowy-reklamy
Witam.Mam internet radiowy w okolicach Lublina od kilku lat,wszystko było OK.ale od około 3 miesięcy zostały włączone reklamy taki natłok nie do wytrzymania Adblock jest włączony ale to nic nie daje.Rozmawiałem z dostawcą internetu odpowiedział że postawienie serwera blokującego reklamy to koszt 7 tys.zł.Opłata za internet wynosi 47 zł.niby do wytrzymania.Czy u innych operatorów internetu jest też tak dużo reklam-to moje podstawowe pytanie,a może operator ma z tych reklam jakieś korzyści.Pozdrawiam.
- Jaco
- Mistrz bezprzewodowy - moderator
Re: Interney radiowy-reklamy
Nie wiem o jakie reklamy dokładnie ci chodzi ale dla przykładu u mnie Adblock skutecznie to załatwia jeśli chodzi o reklamy w FF.ko42jas17 pisze:.Czy u innych operatorów internetu jest też tak dużo reklam-to moje podstawowe pytanie,
Te reklamy masz w przeglądarkach?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Ja raczej nie widziałem sytuacji aby operator celowo dodawał reklamy do przesyłanych treści. Być może coś się stało z adblockiem (jakiś wirus itp) i temu tak masz?ko42jas17 pisze:Czy u innych operatorów internetu jest też tak dużo reklam-to moje podstawowe pytanie,a może operator ma z tych reklam jakieś korzyści.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Także obstawiam zawirusowany komputer.