Darmowe usuwanie simlocków z MODEMÓW Huawei
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: Darmowe usuwanie simlocków z Huawei
Witam:) mam nadzieje ze ktos mi pomoze.
Otóz mam nastepujacy problem . Nigdzie nie moge znależć programu za pomoca którego mógłbym sciagnac simlocka z mojego modemu
(Huawei E156G). Szukałem juz na wielu stronach ale kazdy podany link do takiego prgramu zawsze nie działa...
Mam juz wygenerowany Unlock Code i Flash Code tylko nie mam co z nimi zrobic.
Mogłby mi ktoś wysłać program do sciagania simlocka na poczte lub podac jakis sprawdzony link do sciagniecia go??
Z góry dzieki za pomoc
Moj e-mail: [email protected]
Otóz mam nastepujacy problem . Nigdzie nie moge znależć programu za pomoca którego mógłbym sciagnac simlocka z mojego modemu
(Huawei E156G). Szukałem juz na wielu stronach ale kazdy podany link do takiego prgramu zawsze nie działa...
Mam juz wygenerowany Unlock Code i Flash Code tylko nie mam co z nimi zrobic.
Mogłby mi ktoś wysłać program do sciagania simlocka na poczte lub podac jakis sprawdzony link do sciagniecia go??
Z góry dzieki za pomoc
Moj e-mail: [email protected]
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Masz zainstalowany Mobile Partner do połączenia z internetem? Wsadź obcą kartę SIM, wtedy wyskoczy monit o hasło. Wpisz je i po kłopocie.PRIME pisze:Mogłby mi ktoś wysłać program do sciagania simlocka na poczte lub podac jakis sprawdzony link do sciagniecia go??
Ewentualnie możesz użyć tego http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=179
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Problem z E353
Witam Wszystkich forumowiczow:)
Moja sytuacja wygląda nastepująco :
Zakupilem sobie modemik w sieci angielskiej 3 w pakieciku chcialbym odblokowac go a jest to modem HUAWEI E353 próbowalem wszystkich dostepnych programow polecanych przez Wasze forum, generatory roznej masci itd wszystko ok
Kod jest wygenerowany nie przekroczylem limitu jeszcze wpisywania jest ok .. ALE :
- Problem pojawia się tutaj gdyz wpisując w programach np Huawei modem code writer moj wygenerowany kod ( z wielu programów i caly czas pokazywalo ten sam, wiec chyba jest poprawny) Program po chwili pokazuje mi notke :
----> Send Unlock Command... ERROR
Moje pytanie dotyczy chyba jedynie tego.. czy moj modem jest przystosowany do takich "zabaw" czy moze E 353 nie jest obsługiwany przez te wszystkie programy a zdjecie locka jest bardziej skomplikowane ?
Dziekuje z góry z odp:) i Serdeczne pozdro
)
Moja sytuacja wygląda nastepująco :
Zakupilem sobie modemik w sieci angielskiej 3 w pakieciku chcialbym odblokowac go a jest to modem HUAWEI E353 próbowalem wszystkich dostepnych programow polecanych przez Wasze forum, generatory roznej masci itd wszystko ok

- Problem pojawia się tutaj gdyz wpisując w programach np Huawei modem code writer moj wygenerowany kod ( z wielu programów i caly czas pokazywalo ten sam, wiec chyba jest poprawny) Program po chwili pokazuje mi notke :
----> Send Unlock Command... ERROR
Moje pytanie dotyczy chyba jedynie tego.. czy moj modem jest przystosowany do takich "zabaw" czy moze E 353 nie jest obsługiwany przez te wszystkie programy a zdjecie locka jest bardziej skomplikowane ?
Dziekuje z góry z odp:) i Serdeczne pozdro

- rio bravo
- Stary wyga bezprzewodowy
Modemów e353, e367 i e372 nie odblokuje się tym sposobem. Wstrzymaj się bo przekroczysz limit prób wpisania kodu i będzie później większy problem z odblokowaniem.
-
Dzieki wielkie za szybką odpowiedz w takim razie poki co musze się chyba wstrzymac z jakimkolwiek odblokowaniem w UK kosztuje to 8 funtow .. wiec moze skorzystam z uslug tutejszych "znawców" heh pozdrawiam
))

- Pijo
sponsorekkk, w tym temacie masz podane jak ściągnąć simlocka z tego modemu : http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=30460
-
Ok, Dzieki sliczne juz lookam
zobaczymy czy dam rade to ugryźć z jakiejś strony
bo jestem laik amator
ale po mału sie wprawiam
dzieki jeszcze raz i pozdrawiam 

-
Witaj
Z tego co czytam masz dobrą opinię
Moją dewizą jest taka praca by nikomu nie zaszkodzić
Widzę że hołdujesz tej maxymie i dla tego piszę do Ciebie
Dostałem niedawno z irlandzkiej "3" modem MiFi Huawei E585 który jest z "kodem"
Jestem już starszym człowiekiem i nie mam "ochoty na doświadczenia" czy "próby badawcze".
Po prawdzie podłączyłem go i po przez przeglądarkę
spróbowałem coś wskórać - ale bez efektu.
Najchętniej bym Ci go przekazał do "uzdatnienia"
Mogę też to zrobić "zdalnie" ale boję się że coś "pogrzebię"
Mieszkam w "stolycy" - help me!
rio bravo,
Z tego co czytam masz dobrą opinię
Moją dewizą jest taka praca by nikomu nie zaszkodzić
Widzę że hołdujesz tej maxymie i dla tego piszę do Ciebie
Dostałem niedawno z irlandzkiej "3" modem MiFi Huawei E585 który jest z "kodem"
Jestem już starszym człowiekiem i nie mam "ochoty na doświadczenia" czy "próby badawcze".
Po prawdzie podłączyłem go i po przez przeglądarkę
spróbowałem coś wskórać - ale bez efektu.
Najchętniej bym Ci go przekazał do "uzdatnienia"
Mogę też to zrobić "zdalnie" ale boję się że coś "pogrzebię"
Mieszkam w "stolycy" - help me!
rio bravo,
-
rio bravo, czy można kod do zdjęcia simlocka zapodam na pw do huawei e160e orange pozdrawiam
-
Witam,
Doszedłem do 20 strony tematu i głównie przewijał się temat kalkulatorów i generowania kodów. A co gdy już te kody posiadam? Mam E169 i próbowałem już programów typu Huawei simlock unlocker ale zawsze wyskakiwały jakieś błędy. Czy koniecznie jest posiadanie karty której nie przyjmuje modem?
Doszedłem do 20 strony tematu i głównie przewijał się temat kalkulatorów i generowania kodów. A co gdy już te kody posiadam? Mam E169 i próbowałem już programów typu Huawei simlock unlocker ale zawsze wyskakiwały jakieś błędy. Czy koniecznie jest posiadanie karty której nie przyjmuje modem?
- wojteks
- *** Administrator ***
Upraszcza procedurę ponieważ np. Mobile Partner sam zapyta o kod unlock. Może być dowolna karta nawet głosowa innego operatora niż jest simlock.zielczi pisze:Czy koniecznie jest posiadanie karty której nie przyjmuje modem?
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli chcesz to możesz kod wprowadzić za pomocą komend AT, a konkretniej:zielczi pisze:Czy koniecznie jest posiadanie karty której nie przyjmuje modem?
AT^CARDLOCK="xxxxxxxx" gdzie xxxxxxxx to jest kod odblokowujący. Tylko uważaj, masz 10 prób wprowadzenia kodu. Potem trzeba więcej zachodu by odblokować modem.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Wydaje mi się (nie jestem pewien) że wystarczy wyjąć kartę SIM...zielczi pisze:Czy koniecznie jest posiadanie karty której nie przyjmuje modem?
Możesz przetestować TNI ( <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=9557" target="_blank">»Top NetInfo«</a> ) a dokładniej:
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Wył. SIMLock -> Wyłącz SIMLock
Wcześniej należy:
1. Wybrać port: Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Port do komunikacji...
w Huawei o ile się nie mylę w nazwie tego portu jest "UI Interface".
2. Zaznaczyć: Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komunikacja AT
Kod można sprawdzić tu (kalkulator na podstawie IMEI):
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Wył. SIMLock -> Huawei do testów...
Imei można odczytać (znaleźć) np. tu:
Ustawienia -> Komunikacja AT i PIN -> Komendy AT
klikając na "Raport" lub wysłając komendę AT+CGSN
Pozdrawiam
Janek
Janek
-
Witam
Potrzebuję pomocy.
Posiadam router Huawei e180, jest on w sieci 3 Irlandia.
Ściągnąłem programik huawei_v4mpire i dzięki niemu po wpisaniu IMEI odczytałem kod Unlocking.
No i teraz zaczynają się schody, po włączeniu programu HUAWEI MODEM Code Writer znajduje mi urządzenie, wykrywa port, wpisuję kod i ... lipa. Wyskakuje error.
Dodam że po włożeniu modemu zainstalował mi się soft z trójki (był na modemie).
Proszę o pomoc co robię nie tak, oraz po co mi ten drugi kod do Flashing ???
Potrzebuję pomocy.
Posiadam router Huawei e180, jest on w sieci 3 Irlandia.
Ściągnąłem programik huawei_v4mpire i dzięki niemu po wpisaniu IMEI odczytałem kod Unlocking.
No i teraz zaczynają się schody, po włączeniu programu HUAWEI MODEM Code Writer znajduje mi urządzenie, wykrywa port, wpisuję kod i ... lipa. Wyskakuje error.
Dodam że po włożeniu modemu zainstalował mi się soft z trójki (był na modemie).
Proszę o pomoc co robię nie tak, oraz po co mi ten drugi kod do Flashing ???
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Uruchom Mobile Partner czy jaki tam masz menadżer od 3-ki. Wsadź kartę SIM której modem nie akceptuje, wyskoczy okienko. Tam wpiszesz kod.Yuri pisze: No i teraz zaczynają się schody, po włączeniu programu HUAWEI MODEM Code Writer znajduje mi urządzenie, wykrywa port, wpisuję kod i ... lipa. Wyskakuje error.
Jak będziesz zmieniał firmware na nowy i wyskoczy Ci pytanie o kod. Masz tam wpisać flash code.Yuri pisze: Proszę o pomoc co robię nie tak, oraz po co mi ten drugi kod do Flashing ???
Pozdrawiam YaHooo 

-
Wielkie dzięki, okazało się że jednak ściągnąłem tego simloka programem HUAWEI MODEM Code Writer tylko problem był z oryginalnym oprogramowaniem wgranym na modemie.YaHooo pisze:Uruchom Mobile Partner czy jaki tam masz menadżer od 3-ki. Wsadź kartę SIM której modem nie akceptuje, wyskoczy okienko. Tam wpiszesz kod.
(Sprawdziłem programem dc-unlocker_client) Po zainstalowaniu Mobile Partner a następnie podłączeniu modemu wyskakuje mi "....błąd instalacji to urządzenie może działać nie prawidłowo" i instaluje się dalej. Gdy wyskakuje komunikat o instalacji oprogramowania od sieci 3 to anuluje i następnie wyskakuje znowu komunikat "....błąd instalacji to urządzenie może działać nie prawidłowo" i po wszystkim w prawym dolnym rogu widzę zasięg sieci. Więc chyba jest wszystko w porządku ????
Jak by ktoś mógł mi napisać jak skonfigurować Mobile Partner tak żeby działał internet na kompie nie zależnie jaką kartę sim włożę albo podał jakiegoś linka.
Jeszcze bym prosił o to jak zrobić żeby mi się nie instalowało po włożeniu modemu oryginalne oprogramowanie tylko Mobile Partner.
Z góry thx
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2011-11-07, 18:50 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2011-11-07, 18:49 przez Yuri, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Niby tak. Ale moim zdaniem trzeba by wszystko wywalić co miałeś zainstalowane związanego z modemem i zacząć od początku.Yuri pisze:Więc chyba jest wszystko w porządku ????
Tu już Ci odpisałem w poprzednim temacie.Yuri pisze: Jeszcze bym prosił o to jak zrobić żeby mi się nie instalowało po włożeniu modemu oryginalne oprogramowanie tylko Mobile Partner.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Bardzo dziękuję YaHooo duże piwko dla CiebieYaHooo pisze:Ale moim zdaniem trzeba by wszystko wywalić co miałeś zainstalowane związanego z modemem i zacząć od początku.

Ostatnio zmieniony 2011-11-07, 20:05 przez Yuri, łącznie zmieniany 1 raz.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Yuri nie ma za co 

Pozdrawiam YaHooo 

-
A ja mam pytanie, nie wiem czy już coś było o tym w tym temacie. Ale prawdopodobnie mam nie aktywny port USB, gdy podłączam modem Huawei 960 za jego pomocą pod USB to modem nie uruchamia się, a jak za pomocą zasilacza, przez ten sam port to owszem. Czy jest jakiś sposób na to, ewentualnie na odblokowanie modemu za pomocą portu internetowego. Próbowałem kilkoma programami, ale problem jest jak myślę, w tym, że te programy nie widzą tego kabla internetowego, a używają jedynie portu USB do odblokowania. Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
To może masz za mało wydajny port USB w komputerze? Próbowałeś na innym komputerze?plkdm pisze:Ale prawdopodobnie mam nie aktywny port USB, gdy podłączam modem Huawei 960 za jego pomocą pod USB to modem nie uruchamia się, a jak za pomocą zasilacza, przez ten sam port to owszem.
Pozdrawiam YaHooo 

-
Czesc, jestem tu nowy, przekopalem sie przez sporo stron w tym temacie szukając informacji na temat jak odblokowac moj modem Huawei E1752, szcześliwie prawdopodobnie udało mi się to po długich bojach,jednak coś dalej jest nie tak.
Otóż mam modem z Orange Business wraz zainstalownaym do niego oprogramowaniem jakie na nim było. Za pomocą DC Unlocker uzyskałem jego IMEI(cokolwiek to jest...) oraz prawdopodobnie odblokowałem używając Huawei Unlock Tool(sprawdzalem za pomocą DC Unlocker'a). Chciałbym móc używać na tym modemie karty z Aero2 jednak gdy włożę kartę i znajdzie mi sieć przez oprogramowanie Orange to przy próbie połączenia wyskakuje błąd połączenia 619. Wnioskuję,że zapewne oprogramowanie z naszej kochanej pomarańczowej sieci strajkuje jednak nie wiem jak je spacyfikować.Zmienić? Mobile Partner?bo tak przewijał się przez ileś postów. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc i dobre rady:)
A na koniec jeszcze taka sprawa: gdy wygenerowałem Unlock Code na polecanej wyżej stronce(>>O TEJ<< ) był on 11-cyfrowy a program Huawei Code Writer chciał tylko 8 cyfr, gdy wziął pierwsze 8 z tych 11, wyskoczył Error o którym wspomina sporo osób wyżej i jestem 1 próbę w plecy, czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co cho?Czy należało wpisać ostatnie 8?Czy jak? Widziałem,że kody podawane przez Rio Bravo były 8-cyfrowe. Więc?:)
No to tyle,z góry dzięki za szybką odpowiedź:)
Otóż mam modem z Orange Business wraz zainstalownaym do niego oprogramowaniem jakie na nim było. Za pomocą DC Unlocker uzyskałem jego IMEI(cokolwiek to jest...) oraz prawdopodobnie odblokowałem używając Huawei Unlock Tool(sprawdzalem za pomocą DC Unlocker'a). Chciałbym móc używać na tym modemie karty z Aero2 jednak gdy włożę kartę i znajdzie mi sieć przez oprogramowanie Orange to przy próbie połączenia wyskakuje błąd połączenia 619. Wnioskuję,że zapewne oprogramowanie z naszej kochanej pomarańczowej sieci strajkuje jednak nie wiem jak je spacyfikować.Zmienić? Mobile Partner?bo tak przewijał się przez ileś postów. Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc i dobre rady:)
A na koniec jeszcze taka sprawa: gdy wygenerowałem Unlock Code na polecanej wyżej stronce(>>O TEJ<< ) był on 11-cyfrowy a program Huawei Code Writer chciał tylko 8 cyfr, gdy wziął pierwsze 8 z tych 11, wyskoczył Error o którym wspomina sporo osób wyżej i jestem 1 próbę w plecy, czy ktoś mógłby wytłumaczyć o co cho?Czy należało wpisać ostatnie 8?Czy jak? Widziałem,że kody podawane przez Rio Bravo były 8-cyfrowe. Więc?:)
No to tyle,z góry dzięki za szybką odpowiedź:)
-
- Mistrz bezprzewodowy
Dawniej ten link był OK, ale teraz jakieś świństwa się ładują po kliknięciu w niego.SSTACHU pisze: wygenerowałem Unlock Code na polecanej wyżej stronce(>>O TEJ<< )
Krzysztof
- rio bravo
Jeżeli modem widzi kartę aero2 i przez nią próbowałeś się płączyć to modem nie ma simlocka. Zmień apn na darmowy.SSTACHU pisze:Chciałbym móc używać na tym modemie karty z Aero2 jednak gdy włożę kartę i znajdzie mi sieć przez oprogramowanie Orange to przy próbie połączenia wyskakuje błąd połączenia 619.
-
JUPI JAJEJ!!:D Dzięki wielkie:) pępowina została odcięta, odłączyłem stałe łącze przez kabelek i chodzi na karcie z Aero2, super,jeszcze raz dzięki za pomoc^^
-
- Stały użytkownik forum
- karol
- Użytkownik forum
usuwanie simlocka z modemow huawei
witam
sciagnijcie sobie program huawei modem code writer z tego co sie orientuje to dosyc dobry program
sciagnijcie sobie program huawei modem code writer z tego co sie orientuje to dosyc dobry program
- wojteks
- *** Administrator ***
Do czego, on służy tylko do wpisania znanego kodu "unlock" do modemu. To samo można osiągnąć innymi sposobami.karol pisze:z tego co sie orientuje to dosyc dobry program
Nie pomagam na PW!
-
chciałbym ściągnąć sim lock z huawei e156G proszę o pomoc!?
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
A czego dokładnie nie wiesz? Bo w tym wątku wszystko jest napisane.Camillus pisze:chciałbym ściągnąć sim lock z huawei e156G proszę o pomoc!?
Pozdrawiam YaHooo