Witam, mam pewien pomysł jak przyoszczędzić na oglądaniu filmów na YouTube.
Otóż często np. oglądam wyłącznie fragment filmu, natomiast posiadając szybkie łącze z limitem, po kliknięciu w filmik od razu ładuje się on w całości.
Czy spotkał się ktoś może z jakimś rozszerzeniem, skryptem lub czymkolwiek, co pozwala na buforowanie tylko ok. 10% video wprzód, tak aby np. załadowane było tylko 15 sekund ponad to, co aktualnie oglądam w danej chwili ?
Progresywne buforowanie filmików YouTube
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Progresywne buforowanie filmików YouTube
bezkablowy ja takiego dodatku nie widziałem. Nawet nie wiem czy jest coś takiego możliwe. Bo ładowaniem filmu zajmuje się skrypt na stronie YT. Więc raczej nie ma jak ingerować w niego.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
- Stały użytkownik forum
Oj tam, dać, to na pewno się da. Pytanie tylko czy ktoś już na to wpadł 
Przykładowo obecnie używam dodatku "SmartVideo For YT" który umożliwia automatyczną zmianę jakości wszystkich filmów na 240p, czego samo YT nie umożliwia. A to już spora oszczędność. Jak mi się coś spodoba, to dodaje do PyLoad i ściągam w nocy Full HD
.
A moją opcję można by wykonać np. poprzez cykliczne blokowanie i wznawianie transmisji z/do YT w zależności od momentu, w którym się znajduję a to na pewno też da się jakoś odczytać.

Przykładowo obecnie używam dodatku "SmartVideo For YT" który umożliwia automatyczną zmianę jakości wszystkich filmów na 240p, czego samo YT nie umożliwia. A to już spora oszczędność. Jak mi się coś spodoba, to dodaje do PyLoad i ściągam w nocy Full HD

A moją opcję można by wykonać np. poprzez cykliczne blokowanie i wznawianie transmisji z/do YT w zależności od momentu, w którym się znajduję a to na pewno też da się jakoś odczytać.
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Też racjabezkablowy pisze:Oj tam, dać, to na pewno się da. Pytanie tylko czy ktoś już na to wpadł![]()

Pozdrawiam YaHooo 

- ra-v
- Mistrz bezprzewodowy
Możesz założyć jakiś systemowy limiter szybkości, ustawić na YT na około 600-700kb/s i za dużo nie zabuforuje.
Internet 70GB/nolimit: Huawei E3372s-153+TP-LINK MR3420 v2
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i
Telefon: Moto G 1gen / Lumia 625 / iPhone 4 / Nokia 6310i