Maciek764,
BTW. Skoro w Orange taka tragedia to czemu byłeś tam aż 8 lat?
Dlatego że korzystałem z usług w abonamencie których wówczas nie oferowali inni operatorzy (darmowe rozmowy wewnątrz sieci i na stacjonarne-bez limitów). Dwa ostatnie lata byłem bylem już z przyzwyczajenia i miałem w tym czasie okazję testować internet biorąc pakiety do abonamentu-masakra pod względem stabilności sieci (średni transfer ok!). Ja używam netu nie tylko do www,ftp ale przede wszystkim voip, video-rozmowy, monitoring...Dlatego stawiam na stabilność nie na szybkość.Pod względem wydolności sieci w usłudze głosowej-to wg mnie Orange poza nie licznymi punktami wypada bdb (z tego nie jestem zadowolony używając obecnie Play w abonamencie ), infrastruktura TP tutaj się przydaje.
Chyba nie poruszałeś się ostatnio z internetem mobilnym, bo jeżeli byś to zrobił, to wiedziałbyś jak bardzo tragicznie teraz działa tandem UMTS2100/900 w ruchu.
Tak strzelam-10% jest postów odnośnie problemów mobilności netu wydawałoby się ściśle "mobilnego".
Gubienie pakietów, nielogiczne handovery do GSM mimo dostępnego UMTS900 i 2100, tak to właśnie teraz wygląda. Za to też mają dostać certyfikat jakości?
Dla nikogo u mnie nie ma taryfy ulgowej jak robi klienta w bambuko-na ten temat już pisałem w innym poście.
Operatorzy starają się naprawdę mocno tylko o firmy które mogą doić na tysiące PLNów.
Mylisz się-jednostkowo może nie, ale statystyka i tendencje są skrupulatnie liczone, jak ludków ubywa w znaczeniu globalnym to jest panika i zmiany ofert-czego najlepszym przykładem jest Orange(zwrot w prepaid i w abonamencie-konta ważne rok+, w abonamencie darmowe rozmowy do wszystkich w sieci-to nastąpiło w ciągu minionego roku, jak się okazało że ponad 50% abonentów odchodzących z sieci idzie do Play). Wracając do meritum to Orange w znaczeniu ściśle mobilnym internetem ma w tej chwili najtańszą ofertę i jak pokazuje Twój przykład można z tego poruszając się wygodnie korzystać.