Błąd 711

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Błąd 711

Post autor: adziu82 »

Witam,mam pewien problem,może nawet nie ja tylko żona,która jest we Włoszech i ma internet mobilny w Tim.Po zainstalowaniu sterowników w modemie huawei e160 Mobile Partner,poprowadziłem ją do zmiany języka i wpisaniu apn-u i wyboru na 3g.Ja modem testowałem w polsce nie ma simlocka i działa,sprawdzilem do w orange i heyah.Wyskakuje komunikat

,,Błąd-711:Nie można zakończyć operacji,ponieważ uruchomienie Menedżera połączeń usługi Dostęp zdalny w określonym czasie nie powiodło sie.

Nie wiem jak jej pomóc bo to mi nie wyskoczyło jak testowałem na naszych kartach SIM, a teraz na Włoskiej jej to wyskakuje.Czy ktoś wie jak nam pomóc?

Jeszcze dodam,że przed chwila znalazłem jakieś dodatkowe ustawienia DNS i to są te 213.230.155.94
213.230.130.222
Ale podobno ten drugi nie wchodzi cały jak żona skopiowała je.A może ma być tylko ten pierwszy w piewszej kolumnie.Jest także ustawienie IP oraz WINS,ale nie znalazlem tego.Ma ktos te ustawienia?Wie jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 2012-01-12, 17:56 przez adziu82, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

Re: Błąd 711

Post autor: YaHooo »

adziu82 pisze:Czy ktoś wie jak nam pomóc?
Trzeba by sprawdzić czy czasem wymieniona usługa (Menadżęr połączeń usługi Dostęp zdalny) nie jest wyłączona. Trzeba ją włączyć albo na automatycznie, albo ręcznie (u mnie działa jak jest ustawione Ręcznie). Robisz to wchodząc Panel Sterowania -> Narzędzia administracyjne -> Usługi
Pozdrawiam YaHooo :)
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

Błąd 711

Nie działa to.Kazałem dać na ręczny i automatyczny i nic.A czy czasem nie trzeba wpisać ręcznie wszystkich ustawień?Chodzi mi o ustawienia IP,ustawienia DNS i ustawienia WINS.Ma może ktoś te ustawienia?
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

adziu82 pisze:.A czy czasem nie trzeba wpisać ręcznie wszystkich ustawień?
Z tego co wiem to we wszystkich sieciach to jest ustawione na automatyczne.

A ręczne utworzenie połączenia <a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=7211" target="_blank">»Dial-up«</a> nic nie daje?
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
Awatar użytkownika
adziu82
Mistrz bezprzewodowy

YaHooo,a co myślisz o odinstalowaniu sterowników?I zainstalowaniu innych,mam Mobile Partner może masz inne,,lepsiejsze'' :-) to daj nazwę.Niby teraz wiem że nie czyta chyba w ogóle modemu,bo jest tam kuzyn żony, który troche się zna i tak mówił,ale pokazuje zasięg dobry WCDMA.No nie mam pojecią,ja jak testowałem modem to wpisałem tylko APN i działało a tu z TIM -em problem.

[ Dodano: 2012-01-13, 13:36 ]
YaHooo,zapomniałem dodać coś ważnego.Oni ogólnie maja neta w tym TIM-ie,maja modem PCMCIA czyli ustawienia w kompie maja dobre.Coś z modemem Huawei jest.Albo nie jest kompatybilna karta SIM z modemem,albo operator coś po blokował,bo w Polsce na orange i heyah było ok.
Awatar użytkownika
YaHooo
Guru bezprzewodowy

adziu82 pisze:I zainstalowaniu innych,mam Mobile Partner może masz inne,,lepsiejsze'' :-)
Najlepsze jakie mam to są te http://sterowniki.bez-kabli.pl/index.ph ... fileid=607
adziu82 pisze:Coś z modemem Huawei jest.
Nie mają innej karty SIM, może być nawet zwykła do rozmów. Chodzi tylko by się połączyć nawet na sekundę z internetem.
ODPOWIEDZ