Witam! dziś zakupiłem owy modem(używka) aby mieć w razie awarii zapasowy dostęp do internetu-obecnie mam CDMA Plus który śmiga lepiej od CDMA Orange które miałem przez 3lata-ale czasami ma przerwy w łączności,czasem nie ma neta dosłownie przez chwilę -a ostatnio zdarzyło się ze 2razy jak nie było neta przez parę godzin! Nie wiem czym jest to spowodowane? mam zamiar jak zdarzy się znów dłuższa przerwa zawieźć ruter do salonu w celu reklamacji-dlatego też kupiłem tego Huawei .Interesują mnie opinie na temat używania- czy to dobry wybór,czy nie warto było dawać 80zł.

Jako że mieszkam w lesie i oprócz CDMA i EDGE nic u mnie nie dochodzi wybrałem ten modem ze względu na wejście antenowe

i tu moje kolejne pytanie -czy warto dokupić do niego oryginalną antenkę dookolną (nie wiem ile jest kabla) czy lepiej jest kupić konektor z anteną ATK , kablem i zamontować na dachu obok anteny CDMA - jeśli tak to jaka to miała by być antena?Jak wspomniałem jest las i jest EDGE do BTS UMTS jest 6-8 km zależnie od operatora -widoczność optyczna zerowa.

A więc czekam na Wasze opinie
Na chwilę obecną nie wiem jak jest z zasięgiem na tym modemie -sprzedawca twierdził że simlok jest zdjęty , ale jak wkładam kartę sim Plus , Orange , Play to jest komunikat po Angielsku ''The SIM card is not supported.Please contact your operator...'' Angielskiego nie znam

ale wydaje mi się że jednak simlok jest. Nie mam karty sim z Ery aby jeszcze ją przetestować-jutro zajadę do sklepu z reklamacją