Orange na kartę ważny 12miesięcy.

Pozostałe kwestie techniczne (sprzętowe i programowe) dotyczące internetu radiowego - np. konfiguracja firewalli, antywirusów, przeglądarek internetowych.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fazi2
Początkujący użytkownik forum

Orange na kartę ważny 12miesięcy.

Post autor: fazi2 »

Witam

Potrzebuję dać modem z kartą sim osobie dzięki której ta osoba będzie mogła korzystać przez 12miesięcy z internetu i nie będzie potrzeby doładowywania.
Tzn. wystarczy jeśli na tej karcie będzie niezbyt wielki limit powiedzmy 5-10GB/12 miesięcy ale osoba ta nie będzie musiała w między czasie nic doładowywać (abonament też odpada) z racji że ciężko będzie sobie miała z tym poradzić.
Modem mam więc muszę kupić samą kartę. Na allegro są takie ofert sprzedaży np. orange 6GB/12miesięcy albo i dłużej ale potrzebuję tego na sobotę więc allegro odpada - czy mogę coś takiego kupić bezpośrednio od operatora czy może są to zwyczajnie jakieś sposoby żeby karta i możliwość korzystania z netu było ważne przez 12miesięcy ?

Z góry dzięki za rady
Ostatnio zmieniony 2012-01-12, 23:21 przez fazi2, łącznie zmieniany 1 raz.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Re: Orange na kartę ważny 12miesięcy.

Post autor: Maciek764 »

czy mogę coś takiego kupić bezpośrednio od operatora czy może są to zwyczajnie jakieś sposoby żeby karta i możliwość korzystania z netu było ważne przez 12miesięcy ?
Bierzesz normalną kartę Orange na kartę, zmieniasz taryfę na Orange Free na kartę kodem. Konto po każdej aktywności wydłuża się o 12 miesięcy. Ładujesz za 100zł, dostajesz 6GB internetu za darmo. 100zł możesz albo wykorzystać również na internet (1GB) albo przelać przelewem SMS na inny numer w Orange. Bonus też ma ważność 12 miesięcy.
ezaq
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: ezaq »

Maciek764 pisze:Konto po każdej aktywności wydłuża się o 12 miesięcy.
Takie rzeczy tylko w Erze... znaczy się w T-Mobile ;-) Aby ważność konta i bonusu wynosiła 12 miesięcy należy wysłać smsa o treści START na numer 8002. I najlepiej dopiero po tym smsie się doładować.
Maciek764
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Maciek764 »

ezaq pisze:Takie rzeczy tylko w Erze... znaczy się w T-Mobile ;-) Aby ważność konta i bonusu wynosiła 12 miesięcy należy wysłać smsa o treści START na numer 8002. I najlepiej dopiero po tym smsie się doładować.
Faktycznie, my bad. Myślałem że Orange skopiowało ofertę T :hyhy:
fazi2

ezaq pisze:
Maciek764 pisze:<font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
Takie rzeczy tylko w Erze... znaczy się w T-Mobile ;-) Aby ważność konta i bonusu wynosiła 12 miesięcy należy wysłać smsa o treści START na numer 8002. I najlepiej dopiero po tym smsie się doładować.
czyli gdzie w końcu najlepiej w erze czy w orangu ?

dodam że mam orange na karte więc jak mam działać krok po kroku? :
- zmienić taryfę na Orange Free
- doładować za 100zł i to wszystko
- i jeszcze do tego mogę tą stówę gdzie indziej przelać a tu będę miał cały czas bonus 6GB czy dobrze rozumiem ?

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-01-13, 18:50 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-01-13, 18:50 przez fazi2, łącznie zmieniany 1 raz.
Chris-Kr
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Chris-Kr »

fazi2 pisze:czyli gdzie w końcu najlepiej w erze czy w orangu ?
Z Erą to był żart.
dodam że mam orange na karte więc jak mam działać krok po kroku? :
- zmienić taryfę na Orange Free na Kartę
- wysłać smsa o treści START na numer 8002
- poczekać na wiadomość z n-ru 8002 o przedłużeniu wazności konta do 12 miesięcy
- doładować za 100zł i to wszystko
- i jeszcze do tego mogę tą stówę gdzie indziej przelać a tu będę miał cały czas bonus 6GB czy dobrze rozumiem ?
Dokładnie tak!
Krzysztof
fazi2

Dzięki wielkie za info - jutro testuje.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ