Witam,
Mam problem z połączeniem się z siecią Play korzystając z modemu Huawei E160. Używam Win7 i programu dostępowego Playa. Przez prawie rok nie było problemu, jednak od około 3 tyg jest problem z połączeniem się, modem szuka sieci i łapie ją średnio 2-3 razy na dzień przy czym często zrywa połączenie po kilku/kilkunastu minutach.
Po zgłoszeniu do Play, dalej czekam na jakąś informacje. Powiedziano mi jedynie że nikt nie zgłaszał operatorowi żadnym problemów z tego rejonu ani nie są prowadzone żadne prace.
Chciałbym zapytać czy spotkaliscie się z podobnym problemem i czy na pewno jest to problem z nadajnikiem jaki jest w pobliżu? Czy mogą być inne przyczyny tego problemu?
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.05264 ... 05765/z/14
Mam 500 metrów do ZYR3303, jak jestem przy nadajniku ZYR3301 problem nie występuje.
Play Online i problem z sygnałęm sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Play Online i problem z sygnałęm sieci
Coś takiego może wskazywać na kilka problemów:cwiara pisze:Chciałbym zapytać czy spotkaliscie się z podobnym problemem i czy na pewno jest to problem z nadajnikiem jaki jest w pobliżu? Czy mogą być inne przyczyny tego problemu?
- problem z zasilaniem USB komputera (sprawdź na innym porcie/komputerze),
- problem z modemem (sprawdź na innym modemie),
- problem z siecią (sprawdź w innej lokalizacji na swoim komputerze).
No to moim zdaniem jeśli w innej lokalizacji ten problem nie występuje to jest problem z siecią i już. Najlepiej napisać im to i już. Wtedy nie będą mogli się wyprzeć, że to nie wina stacji.cwiara pisze: Mam 500 metrów do ZYR3303, jak jestem przy nadajniku ZYR3301 problem nie występuje.
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)