Internet Play online w Satio się muli
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet Play online w Satio się muli
Witam, posiadam Sony ercisson satio oprogramowanie PC companion. Posiadałem już trzy rózne internety (chodz od tego samego operatora) najpierw swoją rodzimą karte play, potem karte RB, a ostatnio kupiłem play online na karte. Fajnie wszystko śmiga, dla porównania praktycznie tak samo, pojawia mi sie prędkość czy przez kabel czy przez bluetooth conajwyzej 480.8 kb/s. Ale w czym rzecz, otóż ma chwile że chodzi płynnie, a za chwile potrafi utracic kontakt z rzeczywistoscią i nie łapie neta. TO jest dosyc uciązliwe jak się costam robi i potrzebuje nagle gdzieś wejsc a tu taki zonk. POtrzebny jest albo reset, lub dwa, bądz odczekanie dłuzszej chwili, co mi się nie podoba. Miałem wczesniej sam PC suite, potem przeładowalm na PC companion, jest to samo. Nie wiem gdzie szukac błędu, ale to wygląda jakby na "zapychanie" sie neta. Chwila po włączeniu ok do 10-12 mb potem co chwile trzeba resetować, znowu pochodzi ładnie, i znów nie łapie. Gdzie szukać problemu, w telefonie ?? myslałem czy może jakas pamiec podreczna sie przeładowywuje , nastepuje jej wyczyszczenie i dopiero może znowu działać, taka mam teorie, ale nie wiedziałem gdzie szukac i czy ma sens. Jakbyscie mieli jakis pomysł chętnie bym posluchal rad, z góry dziekuje i pozdrawiam
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet Play online w Satio się muli
Próbowałeś w innej lokalizacji? Bo to być może jest wina sieci. Tak samo warto by spróbować sprawdzić jak będzie działać na innym modemie/telefonie.Jakbyscie mieli jakis pomysł chętnie bym posluchal rad, z góry dziekuje
Pozdrawiam YaHooo 
> FAQ < > Limitowanie TTL < > Filtrowanie MAC < > Limit - miniFAQ <
> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)

> Udostępnianie połączenia internetowego iPlus w trybie Ad-hoc < > Połączenie Ad-hoc <
(iPlus7GB-30%) + (Sierra Wireless AC881) + (HP Compaq nx7300) + (200m od BTS'a) = (600kB/s)
-
Koledze pozyczyłem ostatnio tego redbulla, miał ja brać na modemie ZTM jakimś z irlandii, mówił ze wszystko smigało jak trzeba. W innej lokalizacji nie próbowałem, ale spróbuje w najbliższym czasie.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Problem z HSUPA Playa zapewne ogólnokrajowy. Rozwiązanie albo urządzenie bez HSUPA (z wysyłaniem do 384kbit) albo puszczenie pinga w tle. Ja już do UKE napisałem w tej sprawie.
-
To znaczy. że każdy miewa takie problemy?? Co to znaczy puszczać pinga w tle?? bo o takim czyms szczerze powiedziawszy pierwszy raz słysze.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Wchodzisz w start->uruchom jeżeli masz WinXP lub wpisujesz w pasek szukania w starcie jeżeli masz Win7/Vista: CMD a w oknie CMD wpisujesz
Zostawiasz to puszczone w tle i połączenie nie powinno się zawieszać. Play nie potrafi zapanować nad własną siecią i ja np mam ten problem w każdym możliwym miejscu w kraju w jakim byłem.
Kod: Zaznacz cały
ping (tu jakiś serwer, np premier.gov.pl ;) ) -t
-
A czy próbowałes jakiegos internetu na karte z innej sieci?? Z tego co widziałem za bogaytch ofert nie ma, ale można by przetestować. Wpisałem w uruchom : ping premier.gov.pl. pojawilo mi sie czarne okno z cochwilowym komunikatem : upłynąl limit czasu żadania i za chwile gaśnie, czyli sie samo wyłącza, czy to tak ma wyglądać??
-
- Mistrz bezprzewodowy
W uruchom wpisz CMD, otworzy się wierz poleceń i wierszu poleceń pinguj (ale z premierem to był żart, bo ci ABW wpadnie z powodu ostatnich ataków
). Wpisz np. ping www.onet.pl -t i będzie lecieć cały czas. Co do internetu na kartę to najlepiej jest w Orange (na Allegro można kupić karty 6GB za 30zł) ale ja mam do abonamentu pakiet danych więc czasem korzystam z Playa.

- wojteks
- *** Administrator ***
A za kilka dni/tygodni onet wyłączy odpowiedź na pinga.Maciek764 pisze:Wpisz np. ping www.onet.pl -t
Nie pomagam na PW!
-
aha, no rozumiem, leci sobie, no i niech leci, wpisując premiera niech wiedzą, ze nawet zwykli ludzie beda ich atakowac za ACTA
zobaczymy czy bedzie przerywać czy nie, jesli nie to dzięki za wszystko, jesli cos sie bedzie działo to mnie jeszcze zobaczycie
pozdro

- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Jeśli to jest wina HSUPA to powinno pomócSlomka018 pisze:zobaczymy czy bedzie przerywać czy nie, jesli nie to dzięki za wszystko, jesli cos sie bedzie działo to mnie jeszcze zobaczyciepozdro

Pozdrawiam YaHooo 

-
- Stary wyga bezprzewodowy
Oj, nie przeginaj.Slomka018 pisze:aha, no rozumiem, leci sobie, no i niech leci, wpisując premiera niech wiedzą, ze nawet zwykli ludzie beda ich atakowac za ACTA

[ Dodano: 2012-01-25, 19:58 ]
No, na pewno.Slomka018 pisze: jesli cos sie bedzie działo to mnie jeszcze zobaczycie

Ostatnio zmieniony 2012-01-25, 20:00 przez Romek, łącznie zmieniany 1 raz.
Romek
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
Edimax 6200n TP-LINK TL-MR3420 TP-LINK TL-WR1043ND +OPEN WRT Gargoyle by obsy PL
-
- Mistrz bezprzewodowy
To mało masz serwisów w internecie? Zawsze można pingować serwery Playa, bo to oni mają syfiastą sieć i to ich wina.wojteks pisze:A za kilka dni/tygodni onet wyłączy odpowiedź na pinga.
- wojteks
- *** Administrator ***
Ja mam dużo ale jak wszystkim innym radzi się żeby tego jednego pingowali to może być problem.Maciek764 pisze:To mało masz serwisów w internecie?
Nie pomagam na PW!
- YaHooo
- Guru bezprzewodowy
Właśnie. Dlatego trzeba radzić aby sami sobie wybrali co chcą pingowaćwojteks pisze: Ja mam dużo ale jak wszystkim innym radzi się żeby tego jednego pingowali to może być problem.

Pozdrawiam YaHooo 

-
Nie zrozumialem tego, z czego się zaśmialeś, mógłbys mi wytlumaczycRomek pisze: <font color="#FF0000"><b>[...]</b></font>
No, na pewno.

[ Komentarz dodany przez: BliSki: 2012-01-30, 09:29 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-01-30, 09:26 przez Slomka018, łącznie zmieniany 1 raz.